CAD programból méretarányos axonometrikus ábra?
"lehet-e ... arányosan kicsiníteni/nagyítani axonometiában"
Mégis hogyan lehetne kicsinyíteni/nagyítani, ha nem arányosan?
"és szeretném feltüntetni az ábrán a méretarányt is"
Akkor írd rá a méretarányt.
Egyébként milyen axonometriáról beszélünk? Egyméretűről? Frontálisról? stb.
És ezek a kérdések a szakdolgozat kapcsán vetődnek fel...
Napi 8 órát dolgozok (sajnos) inventorban, amire nem vagyok büszke, mert CAD-ezni baromi unalmas egy idő után...
Nem teljesen értem a kérdést. Ha írsz privátba a konkrét problémával, segítek szívesen!
Ne is mond.. Én csak a diplomatervet írom már egy fél éve, de sok fusion meg autocad közbe már konkrétan majdnem alszom (kivéve amikor nem jön vmi vártalan feladat, amikor meg a káromkodás megy, mert nem sikerül sehogy összehozni.. :D)
A kérdéshez, itt van pl. ez az alkatrész:
ezt a szövegesrészbe is bele aakrom rakni képnek. Ez az alkatrész 80 mm hosszú. Viszont van benne olyan alaktrész is, ami meg 1500 mm hosszú, és az is bele akarom rakni a szöveges részbe képnek. És mivel elég sok ilyen alaktrész van benne, egy idő után már zavaró, hogy nem érződik, hogy az adott alkatész mekkora, mert, ugye mindegyiket úgy kell kicsnyíteni, hogy elférjen az A4-es lap szélességében.
Emiatt szertném, az ábra mellé melléírni a méretarányt is. (Eredetielg a konzulemsem javasoltam, hogy írjam mellé, ekkor azt mondtam én is hogy hülyeség, de már én is azt mondom, hogy lehet jobb lenne)
Szóval az szertném valahogy megcsinálni, hogy fusionbe (ebbe csinálom) valahogy behozni úgy az adott alaktrészeket, hogy 1:1 axonometriában jelenjen meg, és innen szertném kicsinyítani, mondjuk 1:2-be vagy 1:5-be, utána meg ki akarnám képmetszőzni.
Egyébként CAM-hez is értsz valamennyire? Ahhoz is lenne kérdésem.
Köszi előre is, Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!