Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj hogyha okos vagyok?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre inkább úgy érzem, hogy hátrány az, hogyha valamilyen elemi tantárgyban kiemelkedő vagyok. Egyenesen sosem mondta ki senki, de tiszta sor, hogy sok embernek ezzel van baja. Mert pl. egy 1-es, 2-es tanuló már strébernek néz azért, mert ötösöket hozok, pedig nem, nem vagyok az, csak van annyi eszem, hogy rájöjjek, muszáj megtanulnom most az iskolai anyagot ahhoz, hogy lediplomázzak, és azzá váljak, aki lenni akarok. Persze, megértem a 3-as tanulókat is, minek tanulja meg jobban, ha neki elég az is.

Lehetséges, hogy eljutott addig ez a társadalom, hogy negatív tulajdonság, hogyha rászánom magam a tanulásra, vagy hogy van olyan terület, ahol kifejezetten okos vagyok? Ez lehet hátrány a pártalálásban? Én jelenleg így érzem, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.

15/L

2018. ápr. 3. 20:32
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Úgy látom nem értitek: NEM MAGOLOK! Az egyetlen tantárgy, amit magolok az a biológia, azt is azért magolom, mert nem érdekel, és nem tudom máshogy megjegyezni. #6-sal együtt én sem tanulok a dolgozatok 3/4-ére, mert megjegyzem órán. Töményzelen mennyiségű versenyt zúdítanak a fejemre, ez is biztos azért van, mert magolok, ugye? Ráadásul pont azok az anyagrészek nem mennek, amit szó szerint kell megtanulni (kivéve a versek), mert képtelen vagyok megjegyezni őket.

Szóval igen, jó képességeim vannak.

2018. ápr. 4. 06:46
 12/14 anonim ***** válasza:
Örülj a jó képességeidnek. Nem fogja befolyásolni ez negatívan a párválasztás, mivel gondolj csak bele. Neked valószínűleg hozzád hasonló szinten levő fiú fog kelleni. Ha ugyanazon a szinten vagytok, akkor ő is szintén jó képességű, tehát biztosan nem szólna le azért, mert te is az vagy.
2018. ápr. 4. 15:25
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem itt inkább az EQ-val lehet a probléma, nem az "okosságoddal". Ha komolyan tetted fel ezt a kérdést, akkor lehet mégsem vagy olyan okos, mint azt hiszed. (Frászért lenne negatív tulajdonság?) Az iskolai jegyeid és a versenyek sokat számítanak, de nem annyira, mint gondolod. Ennyi idős korban egyébként lehet akadály a pártalálásban, viszont később ez megfordul. Jellemzőbb, hogy 17-18 éves kor körül van először kapcsolatuk az átlagon felüli intelligenciával rendelkező embereknek, de esetedben nem valószínű, hogy ez lenne a fő probléma.

#10-es: "Information you think on your own

Or else you are a slave to the things that you know

What do you know if you learn everyday

So be careful a things weh you say"

2018. ápr. 4. 17:19
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem pont az ilyen lányok jönnek be, mint te :) 17F
2018. ápr. 6. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!