Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy régi barátságból lehet-e szerelem, esetleg párkapcsolat?
Több mint 9 éve vagyunk nagyon jó barátok. Mindig is úgy éreztem, hogy több van köztünk.
Az egyik barátnőm, még kisebb korunkban kiderítette, hogy tetszem neki, akkor még nem tulajdonítottam nagy jelentőséget ennek. Viszont általános végére máshogy kezdtem érezni iránta. Mindketten más gimnáziumba kerültünk, de tartottuk a kapcsolatot (élőben,facebookon). A gimiben volt egy 2 éves kapcsolatom, ez idő alatt, nem találkozott és beszélt velem sokat. Miután véget ért a kapcsolatom, újra a régi lett minden. (Neki a mai napig randiknál nem volt nagyobb kapcsolata.)
Amikor együtt vagyunk (akár baráti körben, akár kettesben) mindig nagyon figyelmes, érdeklődő főleg velem kapcsolatban. Többször volt már olyan, hogy kézen fogva sétáltunk és elmélyülve beszélgettünk, ölelgettük egymást. Sokszor mondta, hogy nagyon szeret (mint egy barátot), meghogy aranyos vagyok. De soha sem mondott semmi konkrétat, ahogy én sem. Mindig azt vártam, hogy ő kezdeményezzen.
A közös barátoktól is azt hallgatom folyton, miért nem jöttünk még össze? Tuti rám vár, ezért nem volt még senkije.
Sosem mertem bevallani neki, mit érzek, mert félek tönkre tehetek egy nagyon jó barátságot. Talán ő is ettől félhet?
Szilveszterkor nagyon berúgtunk a barátainkkal. Mikorra már mindenki kidőlt rajtunk kívül, órákig kóvályogtunk a hidegben kézen fogva és énekelgettünk táncoltunk, többször mondta, hogy nagyon szeret. Volt egy pillanat, amikor azt hittem megcsókol, de végül elhúzta a fejét.
Mikor reggel mindenki felébredt még mindig nagyon kedves volt, viszont amikor kettesben maradtunk, az első dolga volt, hogy bocsánatot kérjen, az este miatt. Mondtam neki, hogy nagyon jól éreztem magam, nem kell szabadkoznia. Erre a válasz az volt, hogy felejtsük el az egészet..
Szóval a mai napig nem tudom ő mit akar/érez, viszont azt már tudom, hogy én képes lennék szeretni. 19/L
lehet belőle szerelem és párkapcsolat, de hogy lesz-e és érdemes-e, azt csak utólag tudod majd megmondani. az ilyen kapcsolatok nagy lehetősége, hogy a régi barátság nagyon jó alap lehet egy stabil és tartós kapcsolathoz, ha sikerül tartósan megőrizni. viszont a legtöbb kapcsolat nem tart örökké és ha a tiétek mégsem lesz tartós, akkor akár a barátság is rámehet. ezt pedig nem biztos, hogy érdemes megkockáztatni. de a döntés a tiétek és csak rajtatok múlik minden...
hogy mit érez, azt lehet, hogy még ő maga sem tudja. talán pont a fenti dilemma miatt hezitál ő is elhatározni magát. persze az is lehet, hogy csak nincs elég bátorsága. csak együtt és egymással tudjátok tisztázni az érzéseiteket és a lehetőségeiteket.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Hamarosan itt a szülinapja ami az én névnapom is egyben, lehet, hogy megpróbálok vele beszélni erről. Csak még erőt kell gyűjtenem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!