Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Kedves Keresztény/Keresztyén...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kedves Keresztény/Keresztyén gondolkodású lányok! Nektek milyen fiú tetszene igazán?

Figyelt kérdés

A feljebben olvashatóakból adódóan ez egy nagyon kevés személyt foglalkoztató kérdés, mi szerint kevés kortársunk halotta meg Urunk szavát, főleg ilyen fiatalon. És e mellet egy oldalról nézve elég kínos egy téma ez sokunk számára,a mi Urunk tanításainak tudatában.

Őszíntén kiváncsi vagyok a válaszaitokra melyek talán hasznos tapasztalatá válnak életem során. Ezen felül megkérném szabadon használni a válaszolófalat az ebbe a témába illő kérdések feltevésére és az esetlegesen idetévedő férvi hasonló gondolkodású kortársak csatlakozását is örömmel támogatom.

Üdvözlettel Csenkey Ferenc

2015. aug. 7. 03:01
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
0%

#25-ös "hit egyszerű igazsága"

A hit az hit,nem igaz,csak mert te vagy mások hisznek benne. Igaz tények vannak,melyeket mindenki tud.

Tudni és hinni. Két különböző dolog.

(Nem kötekedésből írom)

15/F

2015. nov. 24. 17:29
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

~ hívők

Azért hívnak így minket, mert hiszünk. Nincsenek biztosan alátámasztva, de mi hiszünk benne, mert egyre jobban és jobban megbizonyosodunk arról, hogy igaz, amiben hiszünk. Ez a hit lényege.

Egyébként attól, hogy neked teljesen mindegy, hogy egy használt rongyot veszel el, vagy egy olyat, aki Neked, egyedül Neked tartogatta azt, amiből neki csak egy van, attól még nincs vele mindenki így.

Ha meg nincs pénz esküvőre, várnak, és keményen dolgoznak érte, hogy legyen. Egy kapcsolat egyáltalán nem csak a szexről szól... Az egy kiteljesedés, amiben kifejezheted a másik iránti tiszteletedet.

És attól, hogy mostanában már nemhogy házasság, de szerelem nélkül is simán összefekszenek emberek, attól nekünk még nem muszáj, mi tarthatjuk ezt nagyobb becsben.

Szerintem.

16/L

2015. nov. 28. 18:46
 33/40 anonim ***** válasza:
Utolsó! Köszönöm a válaszod, boldogság járja át szívemet, amikor ilyen fiataloktól, ilyen választ olvasok. Őszinte tiszteletem!
2015. nov. 29. 09:44
 34/40 anonim ***** válasza:

Már nem azért de én egyházi iskolába járok, templomba megyek rendszeresen. Református vagyok. Szerintem egyáltalán nem üti a kettő egymást. Simán lehet szexelni, amikor úgy érzed és lehetsz hívő ember is. 21. században biztos nem kell megvárni a házasságot, kevés az az ember, aki türelemmel várná :D tudom magamról,hogy pár év múlva én is szeretkezni akarok majd, és nem is akkor lesz az esküvőm. :D

16/L

2015. dec. 19. 08:44
 35/40 anonim ***** válasza:

Jársz templomba, református vagy, meg egyházi iskolába jársz. És? Valószínűleg a Bibliát csak látásból ismered. Te vallásos vagy, mi hívők ;)

(Ha a Bibliával szöges ellentétben áll a gondolkodásmódod, akkor keresztény gondolkodású vagy? :) )

16/L

2015. dec. 23. 14:51
 36/40 anonim ***** válasza:
Szerinted miért mentem egyházi iskolába, ha nem lennék hívő?? Amúgy meg nem kell prűdnek lenni, attól még hihetsz istenben. Egyébként is, ez a ronda lányok hülyesége,hogy várni kell a szexszel házasságig. Miért kéne? Ha szereted a másikat akkor simán lehet.
2015. dec. 23. 20:54
 37/40 A kérdező kommentje:
Szerintem pedig csak a fiatalság ,a hormonok idézik elő ezt a mély vágyakozást.
2016. jan. 1. 03:31
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
Én a következő úton gondolkodtam ebben a témában. Isten teremtett minket s ő jó munkát végzett pontosan összerakta a szervezetünk, azért hogy az tudja mi a helyes. Ezalól a hormonok sem kivételek, szerintem Isten úgy kódolta ezeket a hormonokat, hogy akkor törjenek a felszínre amikor eljött annak az ideje. Természetesen ez nem azt jelenti hogy amint érezni kezdjük a szexuális vágyat menni kell szeretkezni, nem ezt nem szabad. Az emberben benne van az az ösztön is hogy magának egy párt találjon, itt nem a manapság oly divatos szexkapcsolatokra gondolok, hanem egy érzelmi kötődésre, ha ez megvan akkor megtörténhet az aminek meg kel. Én a 7. Parancsolatot máshogy értelmeztem, n úgy gondolom hogy az a bűn, ha érzelmi kötődés nélkül kerül szexuális kapcsolatba és ilyenek még a megcsalások, prostituáltak. Szerintem az ha egy hosszú párkapcsolatban nincsen szex az már önsanyargatás valahol, én is éreztem hogy milyen fájdalmakkal jár az ha már nagyon erős érzelmi kötődés mellett nincs szex, az emberben felébrednek az ISTEN által beprogramozott ösztönök, sugallják hogy mit kéne tenni és ha ennek az ösztönnek nemet mondunk folyamatosan az olyan mintha vagdosnád magad. Isten nem akarja hogy sanyargassuk magunkat nem igaz? Lehet butaságot gondolok és én szívesen elgondolkodom más ellenérvein. 17 éves reformtus fiú.
2016. jan. 1. 10:30
 39/40 anonim ***** válasza:

Hát hol is kezdjem.

Talán a legfontosabb, hogy fogadja el és tisztelje a hitemet.

Fájna a tudat nyilván, hogy ütköznek a nézeteink ez ügyben, de nem lenne ez feltétlenül kizáró ok.

Én nem vallásos, hanem hívő vagyok.

És őszintén mondom, hogy nem szeretek közösségben lenni senkivel, ezért is csak ritkán járok gyülekezetbe, szóval ezt mástól sem várhatnám el.

Talán a legnehezebb az lenne egy hitetlennel, hogy ne erőltessem rá a hitemet, lehet, hogy nem lennék elég türelmes hozzá(...)

A lényeg, hogy elfogadó próbálok lenni.

2016. jan. 1. 13:51
 40/40 anonim ***** válasza:

38-as,én is így vélekedek.

32-es,mindenki követ el hibákat,halandók vagyunk. Nem beszélve arról,hogy a nagy ő valőszínűleg azt sem tudja hogy létezek. Gondolkodj is néha,ne csak a belédnevelt hitet kövesd.

15/F

2016. jan. 3. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!