Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Kedves Keresztény/Keresztyén...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kedves Keresztény/Keresztyén gondolkodású lányok! Nektek milyen fiú tetszene igazán?

Figyelt kérdés

A feljebben olvashatóakból adódóan ez egy nagyon kevés személyt foglalkoztató kérdés, mi szerint kevés kortársunk halotta meg Urunk szavát, főleg ilyen fiatalon. És e mellet egy oldalról nézve elég kínos egy téma ez sokunk számára,a mi Urunk tanításainak tudatában.

Őszíntén kiváncsi vagyok a válaszaitokra melyek talán hasznos tapasztalatá válnak életem során. Ezen felül megkérném szabadon használni a válaszolófalat az ebbe a témába illő kérdések feltevésére és az esetlegesen idetévedő férvi hasonló gondolkodású kortársak csatlakozását is örömmel támogatom.

Üdvözlettel Csenkey Ferenc

2015. aug. 7. 03:01
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

nekem nagyon fontos,hgy a fiú-ha nem is keresztény- tiszeletben tartsa az értékrendemet,és próbálja is meg megérteni.ne csak a maga érdekét nézze,figyeljen másokra,de a jócselekedeteivel se kérkedjen

ez a legfontosabb.bármi mást el tudok fogadni(előbb-utóbb:D)

2015. aug. 14. 23:02
 22/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszodat.
2015. aug. 18. 01:26
 23/40 szallo angyal válasza:
Nekem az olyan srácok jönnek be akik rendesek és komolyabb kapcsolatra vágynak.nehéz találni manapság olyan fiukat akik ilyenek mert mindenki csak a szeretkezésre gondol. én nem én még várnék vele talán a házasságig.Ez baj?romai katalikus hitű vagyok és nem nagyon járok már templomba de fontos számomra a hitem Istenben.
2015. szept. 7. 19:28
 24/40 A kérdező kommentje:
Szerintem semmi baj nincs azzal ha vársz az igazira. Sajnos nem èrtek a katolikus tradiciókhoz, ezèrt nem tudom,hogy milyen fontossággal bír,ha te nem jársz misèkre,mi szerint ez csak egy szertartás ès kevèsbè tanítás tudtom szerint.
2015. szept. 8. 20:13
 25/40 anonim ***** válasza:

Kedves Ferenc! Úgy gondolom, nem szabad olyan borúlátóan hozzáállni a témához, ahogy te teszed. Én szintén ebbe a korosztályba tartozok és lány is vagyok, és a párkeresésnél nekem is mindig dilemma, hogy a hitemet hova is helyezzem az életem ezen területén. Egyelőre még nem találtam meg az összhangot... DE azt a korosztályunk mentségére bátran merem állítani, hogy rengeteg helyes értékrendet valló fiú és lány mászkál köztünk, még ha Isten szava nem is jutott el hozzájuk. Sajnos a helyes, átgondolt életelvek mellé gyakran olyan helytelen, kritikus gondolkodás párosul, amely nem akarja beengedni a hit egyszerű igazságát. Úgy gondolom, ez a MI missziónk, hogy valahogy mégis segítsünk őket jó útra terelni.

Mindezen felül viszont nem hiszem, hogy nagyon más fiúra vágyik a keresztény lány, mint egy nem-keresztyén. Okos, őszinte és a humor sem akadály, én így gondolom.

2015. szept. 16. 22:28
 26/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Válaszoddal jobbá tetted a napomat.
2015. okt. 7. 22:05
 27/40 anonim ***** válasza:

Kedves Ferenc! Ugyan már nem vagyok tini (23), de legalább keresztény. Nem volt sok kívánságom, de felemás igát nem akartam. Ezzel erősen szűkült a kör. Sajnos nagyon sok "nem egészséges" gondolkodású keresztény fiú van. Befordultak, alul értékelik magukat, lelki életre hivatkozva nem foglalkoznak a testükkel, valamilyen helyzet elől menekülnek a hitbe, nem ismerik a kegyelmes Istent, csak a büntetőt, vagy éppen fordítva, mindent szabad, mert Isten megbocsát.

No, hát szerettem volna, egy általam egészséges gondolkodásúnak tartott keresztény fiút. Találtam! Istennel jár, tudja, hogy Ő Isten tökéletes teremtménye, minden hibájával együtt. Ennek tudatában tisztel másokat is, engem is, mert mindenki más "tökéletesen hibás".

Hálás vagyok, hogy Rá találtam. Persze rengeteg dologban kell még így is idomulni egymáshoz, tanulni egymástól és ez sok munkába kerül, de bízunk benne, hogy Isten segedelmével egy boldog, tartós házasságot építünk. A tisztaságot néha nehéz tartani, de nincs kétségünk, hogy mi ezzel Isten akarata, (az, hogy belépjünk a feltétlen szeretet örömébe, ismerve a másikat hormon dömping nélkül, racionálisan) és ha mégis megcsúsznánk kicsit ezen az úton, Jézusra gondolunk... Az Ő áldozatához képest ez a pár év önmegtartóztatás semmiség, és ajándékba kapjuk majd a házasság korai éveiben egymás testének felfedezését, sok-sok örömmel.

2015. okt. 21. 21:02
 28/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm zseniális és bölcs válaszodat.
2015. okt. 22. 16:29
 29/40 anonim ***** válasza:
79%

Én szerencsére egy nagyon jó gyülekezetbe járok. Nincs tabu, nekünk, fiataloknak külön tartottak alkalmat, hogy felkészítsenek minket a szerelemre, a házas életre, a szexre.

Elmondták, hogy mekkora kincs a szüzesség, és milyen jó tisztán belemenni egy házasságba.

Nem, ne egy konzervatív, stréber lányt képzeljetek el, nem az vagyok. Van stílusom, foglalkozom a külsőmmel, vezéregyéniség vagyok, annyiban különbözök másoktól, hogy nem káromkodok össze-vissza, nem fekszem össze minden második gyerekkel, és kerülöm azokat a bulikat, ahol mindenki hullarészeg.

Fontos nekem, hogy meg legyen térve a fiú, hogy legyen stílusa, ne hanyagolja el magát (napi tisztálkodás), és hogy helyes legyen számomra. Belsőleg egy nyugodtabb, csendesebb fiút szeretnék, hogy el tudjon viselni :) Fontos nekem, hogy védelmet nyújtson, és tiszteljen.

De ezek másodlagosak, legfőképp azt szeretném, hogy olyan legyen, akinek szüksége van rám. Szeretném neki megadni a legtöbbet, megtenni érte, amit csak tudok.

Végülis nem csak az a kérdés létezik, hogy nekem kire van szükségem, hanem az is, hogy rám kinek van szüksége.

Többen is hívtak már el randira, de én úgy érzem, hogy még nincs ennek itt az ideje, még ráér.

És még egy utolsó gondolat:

Majd ha jön, felismered

Nem abból, hogy dob pereg,

Nem látsz díszes vonulást,

Nem jelzi Őt a palást,

Ékes köntös, korona.

Érkezése más csodát

Hoz: csendes harmóniát.

Ez járja majd szíved át.

16/L

2015. okt. 31. 18:14
 30/40 anonim ***** válasza:
0%

"kincs a szűzesség" nem leszel kevesebb,mert elveszted,csak egy élménnyel és tapasztalatokkal gazdagszol. Nem vagyok keresztény,a saját elveim a vallásom,és nem igazán tudom megérteni ezt a tiszta szűz dolgot. (nem szeretkeztem még,nem találtam egy lányt se,akit szeretni tudnék.még) A lány nem lesz mocskos,vagy kevesebb,csak mert pl.16 évesen igazi szerelemre talált (ilyen is előfordúl) és elveszti a szerelmével. Nem hiszem,hogy minden emberrel akivel beszélünk,megkérdezitek,hogy szűz-e,és ha nem,akkor elsétáltok.

És akkor mi van,ha nincs pénz esküvőre?

15/F

2015. nov. 24. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!