Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mi van a szerelemmel? És a...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi van a szerelemmel? És a párkeresésről/találásról?

Figyelt kérdés
Elég régóta aggaszt, ezért leírom a gondolataimat. Nem keresek párt, ez nem jelenti azt, hogy nem vágyok párkapcsolatra, vagy nem vagyok nyitott, csupán nem hajszolom. Az a véleményem, hogy jön mikor jönnie kell. A probléma itt kezdődik. Ugyebár a mondás, segíts magadon, Isten is megsegít. Például, ha megtetszik egy fiú akkor merjek lépni? Mi az indok? Vagy ott van a kivárás módszere. Majd ő lép, ha elég fontos vagyok neki, illetve ugye van aki szerint a férfinek kell kezdeményeznie. Mégis, ha ott vagyok egy olyan helyzetben, hogy van egy helyes fiú mellettem, egyszerűen engedjem el? Mondjuk teljesen átlagos, közepesen helyes. Vagy szólítsam meg? Nagyon nehéz megállapítanom, hogy mit kell tennem. Ha valaki elhívna randira, örömmel mennék. Viszont én csak akkor hívnék el valakit randira, ha már behatóbban ismerem, pl. barátokon keresztül. De akkor mi van az olyan random fiúkkal, akikkel egy buszon utazol, vagy egy könyvtárba jársz? Tudom, hogy nincs világos szabály, de segítsetek!!! És mikor kell kezdeményezni? Pl. ha meglátsz egy neked tetsző pasit. Oké, de na bumm, a világon több száz olyan pasi van, aki az "esetem" akkor mindegyiknél próbálkozzak be?

febr. 16. 21:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mivel ma már nincsenek sem nemi, sem társadalmi szabályok (vagyis ma már nem igazán ervényesek), így úgy jársz el, ahogy szeretnél.

Mivel pedig nő vagy, megteheted, hogy úgy járj el, ahogy szeretnél.

Kezdeményezhetsz is mamár nőként. Az indik meg ugyanaz, mint amikor a férfi kezdeményez, tetszel és szeretnék ismerkedni veled. Ennyi.

Ha nem akarsz kezdeményezni, lépni, akkor vársz. Nő vagy, a férfiak többsége élőben/online, így vagy úgy, de fog kezdeményezni, de akkor abból kell válogatnod, akik jelentkeznek. Attól függően, hogy milyen a külsőd és a belső értékeid, lehet sok, lehet kevés, lehet minőségi vagy felszines udvarlód.

Vagy akkor van a kozépút, ahol csak egy bizonyos rétegnél/típusnál kezdeményezel. Mondjuk akit már jól ismersz, vagy régóta tetszik, vagy mit tudom én.

Avagy van a "jeleket adok" módszer is, ez amolyan "nem én kezdeményezek, de zöld utat adok a férfinak, hogy ha szeretne, tudja, hogy esélyes".

Ennél az a lényeg, hogy egyértelmű jelét add annak, hogy tetszik a férfi, de mégse legyen a randira hívás szintjén egyértelmű.

Elég nehéz Meghúzni a határokat, mindenki másképp értelmezi a jeleket, ezért előnyös ha kevésbé félreérthető jeleket használunk. Tehát nem ez a "3,8 másodpercig néztelek, tudnod kellett volna, hogy kedvellek".

De a te döntésed végülis.

febr. 16. 23:15
 2/6 Sanyi2025 ***** válasza:
79%
Nálam ez mindig fordítva működött. Sosem kezdtem idegennel, hogy majd talán beleszeretek; mindig megismertem valakit és beleszerettem, ezután jött a közeledés.
tegnapelőtt 06:48
 3/6 anonim ***** válasza:
79%
Azért nem csak a két véglet létezik, hogy valakit randira hívsz, vagy teljesen passzív maradsz. Ha ott van melletted egy szimpi srác, nyugodtan kezdj el vele beszélgetni. Egy kapcsolat szerintem is akkor jön, ha jönnie kell, de ha nem adod meg az esélyt rá, akkor csak úgy nem fog jönni.
tegnapelőtt 09:55
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

Kezd el tesztelgetni mi válik be neked a legjobban, mihez van ingerenciád. Amiket leírtál mind opciók.

Az én taktikám a szemezés, rá mosolygás. Ha ebből nem érti a zöld zászlót, elengedem.

tegnapelőtt 12:35
 5/6 anonim ***** válasza:
91%

Mindkét módszer működhet, de az biztos, hogy ha soha nem mutatod ki az érdeklődésedet, akkor kisebb eséllyel történik bármi. Nem kell feltétlenül nagyon kezdeményezőnek lenned, elég, ha adsz jeleket, amikre a másik fél is fel tud figyelni. Nem kell minden helyes fiúnál próbálkoznod, de ha valakinél érzed, hogy van valami kis szikra vagy különleges dolog, akkor miért ne próbálnád meg? Nem azt jelenti, hogy rögtön randira kell hívnod, hanem hogy megteremted a lehetőséget a beszélgetésre.

18/f

tegnapelőtt 16:53
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Férfiakra és nőkre is egyformán érvényes a praktikusság szabálya:

"mikor kell kezdeményezni?"

Ha nyitott lennél rá, hogy megismerd a másikat és úgy érzed, hogy ő még nem tett ezért.

Hogyan kezdeményezz? Kezdésnek egy mosoly, egy tekintet is elég lehet, ha a másik erre reagál. De ha nem reagál rá, akkor határozottabb kezdeményezés kell, mert az, hogy nem reagál nem feltétlenül jelenti, hogy nem nyitott. Lehet, hogy nem látta, nem fogta fel, nem hitte el, hogy neki szól, stb.

A "jelek" túlértékeltek. Az emberek (srácok különösen) általában nem ismerik fel a jeleket és mivel nincs egyezményes jelkód, hogy mi mit is jelent, ki mit gondol mögé, vagy hogy egyáltalán tényleg jel és nem csak egy hétköznapi mozdulatot, arcrezdülést értékeltél te jelnek, ezért a jelek bizonytalanok.

Ha beszélgettek, az egyértelmű jele annak, hogy beszélgettek...

"Ha meglátsz egy neked tetsző pasit. Oké, de na bumm, a világon több száz olyan pasi van, aki az "esetem" akkor mindegyiknél próbálkozzak be?"

Az, hogy bejön neked valaki egy passzív dolog. Attól, hogy bejön még nem fog történni köztetek semmi. Ha rámosolyogsz, ezzel kifejezed, hogy szimpatikus neked, akkor vagy felfogja és kezdeményezni fog, vagy nem.

Ha beszélgetést kezdeményezel vele, akkor vagy megismered, vagy nem.

Ha nem kezdtek el beszélgetni (akár az ő kezdeményezésére, akár a tiédre), akkor nem fogjátok megismerni egymást és biztosan nem lesz köztetek semmilyen ismerkedés, vagy kapcsolat, így teljesen érdektelen, hogy amúgy az eseted-e, vagy sem.

Várhatsz rá, hogy ő kezdeményezzen, csak ez kétesélyes, hogy vagy megtörténi, vagy nem. Ha neked mindegy, hogy megtörténik-e, akkor hagyd a fenébe. Ha szeretnéd, hogy megtörténjen, akkor tegyél érte. Legalább annyit, hogy megszólítod. Aztán kiderül, hogy lesz-e belőle valami, akár csak egy jó beszélgetés, vagy nem.

"na bumm, a világon több száz olyan pasi van, aki az "esetem" akkor mindegyiknél próbálkozzak be?"

A srácokkal is ugyanez a helyzet. Lányokból is rengeteg van, próbálkozzon minden srác minden szimpatikus lánynál?

IGEN! Különben sosem derül ki, hogy melyikük az, aki nem csak szimpatikus, nem csak viszonozná is a szimpátiát, nem csak jót tudnak beszélgetni, de még a mindennapi kapcsolat is működik vele tartósan.

Ha megismerkedtek és kiderül, hogy mégsem működne, akkor pont annyival kerültél közelebb életed szerelméhez, hogy megtudta, hogy nem ő az. Ha ott és akkor nem indul el a beszélgetés, akkor valószínűleg sosem fog kiderülni, hogy ő volt-e életed szerelme, vagy sem.

Ha neked mindegy, akkor hagyd a fenébe, majd jön egy másik - vagy nem...

tegnap 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!