Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Érdemes így belemenni egy...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdemes így belemenni egy kapcsolatba?

Figyelt kérdés

Szóval van egy lány, akivel nagyon közel kerültünk egymáshoz, ez nyilván nem szándékos volt de így alakult.

Én vallásos vagyok, az értékrendem miatt nem szeretnék házasság előtt szexuális kapcsolatba lépni senkivel. (Lécci' ha válaszoltok legyetek szívesek nem erről véleményt alkotni, miután a kérdés nem erről szól.)

Namost tényleg úgy érzem szeretem, nagyon közel állunk egymáshoz, egész sokat érzek iránta és tudom hogy ő is. Egy barátságból indult minden. Lényegében már el is mondtuk egymásnak hogyan érzünk, ami elkerülhetetlen volt. Feltűnően egymás seggében vagyunk egész nap, suli után nagyon régóta minden nap órákat töltünk el együtt, ha meg fizikailag nem vagyunk egymás mellett le se tesszük a telefont. Egész nap beszélünk, mintha egymásra lennénk függve. Már alapból úgy éreztem hogy ez olyan mint egy kapcsolat. Mivel komolyodnak a dolgok, közöltem vele a szitut, hogy tudjon róla, mert ha neki ez nem jó (nyilván nem...) akkor még időben véget tudunk vetni mindennek mielőtt még jobban fájna. Meglepetésemre azt mondta ez nem zavarja, ezzel én nem is számoltam.

Félre ne értsetek; tényleg kifejezetten azt érzem szeretem, de ez az egész most szorongással tölt el. Tudom hogy léteznek aszexuális-nem aszexuális párok is, megoldják valahogy, de legbelül azt érzem ez így nem lehet tartós, neki nyilván vannak/lesznek igényei és egy idő után megmérgezne mindent hogy egy olyan dologra vár amiről mindketten tudjuk hogy talán soha nem fog eljönni. Másnál nem keresné ezt ha velem van, tudom hogy arra nem lenne képes. Ha meg megpróbáljuk, mégjobban megszeretjük egymást, kialakul egy párkapcsolat akkor utána sokkal jobban fájna mindkettőnknek. Kibírnám, de őt is meg magamat is minek kitenni mindennek, ha most megállíthatnám és senki nem sérülne nagyon.

Amúgy értékrendileg is tudunk kapcsolódni, neki is viszonylag konzervatív értékei vannak. A különbség hogy nála nem vallásból ered. Szóval ez a része feszültséget nemigen okoz.

Mi lenne a helyes? A szívem azt diktálja hogy sodródjak az árral, hagyjam elmélyedni a dolgot és élvezzem a pillanatot. Csak lesz valahogy. Az eszem meg azt mondja hogy ebből jó dolog nem sülhet ki, és csak nagyon rossz vége lehet.

Mit gondoltok, megéri? Minden áron vele szeretnék lenni, de ha a jövőre gondolok fel sem merül bennem olyan alternatíva hogy együtt maradunk. Szép lenne de naív is. Egyszerűen túl nagy kérés lenne hogy várjon, aztán mi a garancia hogy eljutunk odáig? Tegyük fel 3 évig vár rám, lehet várna tovább is, de ha véletlen valami más okból szétmegyünk 3 évet akkor is "elvettem" ezzel az életéből. Vagy túlgondolom a dolgokat? Sajnálom ha egyszerűen csak hülye vagyok és ez a helyzet, de semmi tapasztalatom nincs amire támaszkodhatnék.

16F

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!🩷

tegnap 19:43
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Először is, sztem te ne mond meg a válaszolóknak hogy ők mit mondjanak, meg mit nem pláne nem 16 évesen.

másodszor szöveg hossz.. könyörgöm karácsony napja van szted szakdolgozatnyi szöveget elolvas akárki? legyen rövid, tömör.

élvezd a pillanatot sodródj az árral, ez a tanács.

tegnap 19:58
 2/8 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem leginkább erről a házasságig várunk - dologról kéne lemondani. Nem attól leszel jó ember, hogy vársz egy papír megszerzéséig mindezzel, és a házasság minőségét sem garantálja, ha így teszel.

"fel sem merül bennem olyan alternatíva hogy együtt maradunk"

Azt se gondoltad volna, hogy elfogadja a hozzáállásod, mégis így történt. Szerintem menj bele, főleg hogy ő is rá bólintott - ha meg nem is maradtok együtt örökre, akkor is tanulhattok egymástól.

Ha pár év múlva ki is találná, hogy ez így nem jó neki, akkor se teszel vele semmi rosszat, hisz ismétlem, ő is belemet, másrészt olyan fiatal lesz még mindig, hogy nem számít majd "elpazarolt időnek"

tegnap 20:47
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

Nézd, nem téged terhel minden felelősség.

Te korrektül elmondtad az elvárásaidat, ő megértette. A korának megfelelően érett személy, eldönti, hogy vállalja e vagy sem. Ha bármi más okból (vagy azért, mert mégsem tud várni) szétmentek, hát Istenem, mással is előfordult már.

tegnap 21:04
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

Ezzel a mentalitással soha nem lesz senkid. Vagy hogy gondoltad, majd ha később képbe kerül valaki, akkor az nem fog várni rád pár évet? Nem is értem.

Próbáljátok meg, nagy baj nem lehet belőle.

tegnap 21:12
 5/8 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, én ugyan ebben a szituációban voltam, mint te, csak én vagyon a nő. Tökéletesen megértette párom, hogy a házasságig várni akarok és nem a papír miatt, mert az nem érdekel és nem vagyok vallásos sem.

Azért mert én így döntöttem.

Azzal az egy emberrel akartam először és utoljára is csinálni, akit igazán szeretek.

Meg is kérte a kezem. :) Szóval minden happy end lett.

Így azt javaslom, hogy ha tényleg szeretitek egymást, akkor legyetek egypár. :)

tegnap 21:17
 6/8 anonim ***** válasza:
21%

“ Feltűnően egymás seggében vagyunk egész nap,”

Feltűnően kulturált szerelmi vallomás. Főleg egy vallásostól.

Ilyen stílusban kérnéd meg egyszer a kezét?

🤦‍♀️

tegnap 22:04
 7/8 anonim ***** válasza:
45%
Ezt a "házasságig nem szexelek" dolgot azért gondolhatod komolyan, mert sose volt senkid. Vannak az agyadban a mesterséges gátak, meg vannak az érzéseid. A fél karomat tenném arra, hogy nem tudnál nemet mondani, ha ruha nélkül odamenne hozzád szórakozni egy kicsit.
tegnap 23:20
 8/8 Oldfire ***** válasza:
55%
Manapság már a magukat kereszténynek tartó lányok is elvárják a testi kapcsolatokat. Így, ha te is ilyen nézeteket vallasz,vedd figyelembe ezt. Felkell ismerned medfig mehetsz el szexuális téren.
ma 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!