Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a leszólítás titka?

Figyelt kérdés

Ma leszólítottam az utcán azt a lányt a sulimból, aki már több mint egy éve tetszik nekem. Életemben most szólítottam le egy ismeretlen lányt először. Amint megszólítottam egyből elmúlt az idegességem, de úgy éreztem, hogy lehettem volna magabíztosabb is. Közöltem vele, hogy láttam a suliban és aranyosnak tartom, ígyhát odamentem hozzá.

Sajnos azt mondta, hogy alakulóban van már neki valami így nagy orraesés lett a vége számomra. Valószínüleg érezte, hogy nincs nagy tapasztalatom leszólítás terén.

Nem mondom, hogy nem vagyok letörve, de nem adom fel és próbálkozok még a leszólítással még más lánnyal is.

Kérdésem, hogy min tudnék fejlődni? Mire figyeljek jobban oda, hogy magabíztosabbnak tűnjek? Illetve, manapság a korosztályom (17-18 év) szokott egyátalán lányokat leszólítani? Vagy ráírni a korombeli lányokra nyerőbb taktika?

Köszönök minden segítséget! :)

jún. 17. 20:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
48%
a "leszólítás" ne legyen tárgyiasító, inkább kisugárzást dícsérő
jún. 22. 19:41
 12/22 anonim válasza:
49%

A titok hogy jóképű legyél semmi más

Ha csúnya vagy mint én akkor hanyagold inkább

júl. 19. 20:00
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Légy udvarias és határozottan mondd el mit szeretnél. Ha normálisan viselkedsz, akkor jobb benyomást is kelthetsz, és ha nem is járnál sikerrel nagyobb eséllyel fognak kulturáltan kikosarazni.
aug. 10. 06:06
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is személyes leszólítás párti vagyok, vagyis a közösségi oldalas "izét" totál személytelennek tartom, nem is tudok vele igazán mit kezdeni. Igaz, vannak kivételek, volt tök spontán netes chat-beszélgetések idegen nőkkel, és az egyikből tartós barátság, a másikból tartós párkapcsolat lett, de a párkapcs úgy alakult hogy éppen akkor volt az általános COVID karantén, és ott se azzal mentem, hogy "teccesz, sexeljünk" (jobb esetben járjunk).

Szerintem nem az a legfontosabb, hogy fú, de jó technikád legyen a személyes megszólításnál, sokkal inkább az, hogy természetes legyél. Az se gáz, ha egy kicsit látszik rajtad, hogy zavarban vagy, vagy izgulsz. Én ebben még pozitívumot is látok: épp akkor győzöd le a saját félelmed, lépsz túl a saját korlátaidon...

Arra gondolj, hogy nem az a fontos, hogy sikerül, vagy nem, hanem az, hogy ha meg sem próbálod, akkor soha sem fogod tudni, hogy mi lett volna, ha...

Persze azért megszólítás előtt legyél körültekintő. Ha úgy látod, hogy jó eséllyel randira megy, randira vár, randiról jön haza (pl. virág van a kezében), akkor ne szólítsd le, mert kb. esélytelen, max. csak a kedvesség kapcsolatteremtés, mint gyakorlás szempontjából elvárás nélkül.

Ne akarj görcsösen semmit, és egy elutasításból ne vonj le totális következtetéseket, pl. senkinek nem kellessz...

Ami fontos:

legyél ápolt (nem piperkőc)

legyél figyelmes

legyél udvarias

legyél szellemes

legyél spontán

legyél őszinte

NE legyél

tolakodó

erőszakos

rámenős

közönséges

hisztis (pl. ha nem jön össze)

ne rohand le az érzelmeiddel, hogy ő az életed szerelme... mert ez inkább riasztó, defektes emberre utal

Persze az őszinteség az más, ha azt mondod, hogy már régóta figyelted, de csak most szetted össze a bátorságot arra, hogy megszólítsd...

Végül, ami eléggé fontos, és szinte mondani se kell, de én már jártam így nagy zavaromban: megszólítottam egy buszon egy lányt, totál összhang volt közöttünk az első pillanattól kezdve, mintha hét éve ismerük volna egymást, annyira mélyen megértettük egymást... csak hát éppen a nevét és elérhetőségét felejtettem el elkérni, és hirtelen elbúcsúztunk, csak későn esett le, hogy nem tudom elérni, és ő se engem.

Jó az, ha nem akarod puccos dolgokkal elkápráztatni, ha meghívnád valahova, hogy beszélgethessetek nyugodtan, akkor bőven elég egy kávézó, cukrászda, vagy csak egy sima séta, nem kell drága étterem, mert ez a normális lányokat szerintem inkább taszítja, és ezzel pont csak az aranybányászokat vonzod be, akik nem önmagadért szeretnek, nem rád kíváncsiak, csak azt nézik, hogy kihasználjanak.

Legyél érdeklődő, és jelezd, (valóban bizonyítsd, ne csak mondogasd), hogy megérted őt, amikor mond valamit.

aug. 10. 11:58
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó, hogy próbálkozol és nem adod fel! Az első lépés, hogy a leszólítással kapcsolatban magabiztosabb legyél, az a gyakorlat. Minél többször próbálkozol, annál kényelmesebben fogod érezni magad.

A magabiztosság nem csak az attitűdről szól, hanem arról is, hogy úgy állsz hozzá, mint aki tudja, mit akar, de tiszteletben tartja a másik személy érzéseit. Amikor leszólítasz valakit, próbálj meg nyugodt és természetes maradni. Mond el röviden és őszintén, hogy miért szeretnéd megismerni, és próbálj meg barátságos és nyitott lenni.

A korosztályodban egyre gyakoribb a közvetlen kapcsolatfelvétel, például online, de sokan még mindig értékelik, ha személyesen szólítják meg őket. A személyes leszólítás tényleg sokkal közvetlenebb és személyesebb, ami segíthet abban, hogy jobban megismerj valakit.

Ne feledd, hogy minden egyes próbálkozás tanulási lehetőség, és nem minden találkozásnak kell, hogy rögtön kapcsolat legyen a vége. A lényeg, hogy mindig tartsd tiszteletben a másik érzéseit és próbálj meg kedves és őszinte maradni.

Tartsd szem előtt, hogy mindenki máshogy reagál, és nem mindenkit fogsz eltalálni az első próbálkozásra. Az, hogy megpróbáltad, már önmagában is dicséretes, és a tapasztalatod egyre jobbá tesz majd. Továbbra is próbálkozz, és ne add fel, mert az, hogy kitartasz, idővel biztosan megtérül.

aug. 15. 15:27
 16/22 T_Boti válasza:
13%
W rizz
aug. 19. 01:01
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy spontán történjen ne gondolkozz filóz rajta.
aug. 19. 11:09
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg fontos, hogy spontán legyen.

Ne olyan legyen, amivel már minden nap ötször megszólítják (Pl. bocs, hány óra van?)

Ill. ne olyan szöveg legyen, amiből tíz kilométerről kiszagolható, hogy ugyanazt a szöveget sütöd el minden csajnál.

Legyél őszinte, hiteles... már ha ilyen csajt szeretnél. Mert az ilyen csajoknak ez egy fontos tulajdonság és ők is ezt értékelik.

aug. 20. 15:12
 19/22 NTBS ***** válasza:
100%
Jókor lenni, jó helyen.
szept. 6. 20:00
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Megszólítod a kiszemeltet:

Ezt mondod:

- Van egy titkom.

- Mi az?

- A jó leszólítás titka! Ugye, hogy bevált?!

szept. 7. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!