Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Emiatt félhetek a párkapcsolatoktól?
sokszor lett volna lehetőségem sok kapcsolatra szert tenni, de valahogy mindig visszamondtam miközben a lelkem mélyén teljesen vágyom rá. Kicsit parának is tartom mert én nagyon nehezen nyílok meg, ha pedig ez rendben van akkor sokszor gondolkozom olyanokon hogy engem hogy tud valaki szeretni. A barátnőm azt mondta hogy lehet az elvált szülők mintája tűnik normálisnak nekem, amiben lehet hogy kicsit igaza van. Valahogy szeretném leküzdeni a gátlásaimat. Hogyan kellene?
18l
Mindenek előtt addig ne ismerkedj senkivel, ameddig ez a probléma fennáll. Kevés rosszabb érzés van annál, mint amikor valaki egy ilyen indokkal, random visszalép egy alakuló kapcsolattól.
Szerintem 2 dolgot tehetsz:
- Elmész szakemberhez, aki segít
- Leküzdöd a félelmed, ami elsőre nehéznek hangzik, pedig csak akaraterő kell hozzá.
Jó értelemben véve, lehet hogy még éretlen vagy a párkapcsra. Én 36(!) voltam az elsőnél és még akkor is totál éretlen erre a dologra.
Felesleges elsietned, hisz fiatal vagy még.
Érdemes lehet fejleszteni magad előtte, önismeretileg, mások megismerésével, hogy olyan valakivel kösd össze majd az életed, aki azt meg is érdemli, aki hozzád passzol, elsősorban lelkileg, szellemileg, mert nagyon sokfélék az emberek belülről is.
A rossz szülői minta is elbizonytalaníthat, ahogy fentebb is irták, lehet szakemberhez is fordulni e-miatt.
(Semmiről se késtél még le, csak nyugi.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!