Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejönnél valamilyen mentális betegséggel szenvedővel?
Figyelt kérdés
Például: depresszió, kényszerbetegség, paranoia, bipoláris zavar. Stb...2022. jún. 17. 18:24
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
58 szavazat
1/12 anonim válasza:
Minden attól függ, hogy mennyire súlyos a betegsége.
2/12 anonim válasza:
A jelenlegi párom kényszeres. Az exem szintén kényszeres volt (és mellé még AD/HD-s). Szerintem ez nem akadály, ha a két fél között tényleg megvan az összhang. Ez esetben pedig, ha a zavar hatással van a viselkedésére, akkor meg kell tanulni nem megsértődni és elkülöníteni, hogy mit mond/tesz önszántából és a probléma miatt, és akkor sokkal könnyebb is jól kezelni a kapcsolatot. Ha erre képes az adott fél, akkor miért is ne? :)
3/12 October15 válasza:
Biztos van olyan ami nem kizáró ok [nagyon nem vagyok tini], de momentán a bipolaritás nálam red flag. Párkapcsolat terén még nem futottam bele de momentán anyám bipoláris és hát nem mondanám, hogy nagyon szeretnék repetázni. Mondjuk az is igaz, hogy rajta kívül nem ismerek senkit aki bipoláris szóval nincs összehasonlítási alapom. Lehet csak anyám személyiségétől ráz ki a hideg és ennek semmi köze a bipolaritásához. :D
4/12 anonim válasza:
Neked van valami?
Fiú, vagy lány vagy?
5/12 anonim válasza:
Attól függ hogy milyen betegség és hajlandó e kezeltetni magát.
8/12 anonim válasza:
Nagyban függ a betegség típusától, a tünetek erősségétől illetve attól hogy kezelés alatt áll-e. Mert két beteg közt is hatalmas különbségek lehetnek akkor is ha a betegség maga azonos.
Nálam a legtöbb betegség rendben van, kivéve a pszichotikus kórképeket, illetve pár személyiségzavart (Borderline, Mániás depresszió pl.).
9/12 anonim válasza:
Amíg nem gátol meg abban, hogy normálisan viselkedjünk egymással addig igen. (Én is ilyen vagyok)
10/12 anonim válasza:
Nem. Ha pl. durva szuicid hajlamai vannak, és összejövünk, aztán valamiért úgy alakulna hogy szakítani szeretnék vele, lehet hogy annyira megviselné hogy cselekedne is. A félelem bennem lenne.
Vagy ha mondjuk pánikbeteg és folyton rohamai vannak, és nem tudom kezelni és rosszul is érzem magam tőle, nem tudok számára erős támaszt adni... offos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!