Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zavar a helyesírása... Mit tegyek?
Megismerkedtem egy lánnyal instagramon, akivel kezdünk egymásra találni a közön hobbink révén. Viszont van egy apró gond: Nagyon nem erőssége a helyesírás, ez pedig engem eléggé zavar. Tényleg tetszik, már egy tali is tervben van, de a helyesírásától néha szó szerint ideges leszek, ami nem jó előjel. Mit tehetnék? Folytassam vele? Vagy inkább keressek mást?
18f vagyok, ő 16l
A véletlen melléütések nem, de amúgy nálam kizáró ok a csapnivalóan sötét, ostobaságalapú helyesírás.
Egyszer is volt, hogy egy ilyen példány számonkért, hogy "miért van az hogy válaszra se méltac" - persze a kérdőjelet is elvitte a cica, meg ez a "méltac" kicsapta a biztosítékot. Visszaírtam, hogy "Na pont ezért (méltac)." - aztán vagy megértette, vagy nem.
A kérdésből egy csomó olyan dolog nem derül ki, ami fontos lenne a döntéshez: téged mi zavar a helyesírásában, egyáltalán mennyire rossz a helyesírása, mindig ilyen-e (vagyis csak írásbeli beszélgetésben kezeli lazán, de egy fontos szövegben tud helyesen írni), ha tényleg nem tud, akkor ezzel tisztában van-e (vagyis ezt tudja-e, és fontos szöveg esetén segítséget kér, vagy tudatlanul szénné égeti magát, pl. egy hirdetés szövegével, vagy egy állásra jelentkező levéllel), neked milyen a helyesírásod, mindig zavarni fog-e, vagy meg tudnád szokni, illetve ha nem, akkor ő szeretne-e ebben javulni, és erre van-e esélye stb. ...
Így leginkább neked kellene ezt átgondolnod, mi legfeljebb szempontokkal tudunk segíteni...
Abban nem bíznék a helyedben, hogy "majd megtanulja", sőt, még akkor sem venném ezt biztosra, ha tisztában van a gyengeségével, és szeretne javulni... Ilyen "feltételes szerelemben" nem hinnék... Azokhoz a válaszokhoz csatlakoznék, akik olyasmit sugallnak, hogy egy kapcsolatban elsősorban elfogadni (és persze szeretni) kell a másikat, és arra ne építs, hogy majd megváltoztatod, vagy a kedvedért megváltozik, bármilyen téren... Lehet, hogy mégis így történik, de azt tekintsük ajándéknak, nem alap... :-)
Persze nincs tökéletes ember, tehát neked el kell döntened, hogy mik a fontos szempontok, és mik azok a hiányok, amelyek nem okoznak gondot, amikkel simán együtt tudsz élni...
Viszont annak eldöntéséhez, hogy ez milyen jellegű hiba (pl. csak neten lazul-e), mindenképp beszélned kéne erről vele, ha neked ez ennyire fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!