Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kezdeményezzek az egyik eggyel felettem járó lánynál, így digitális oktatásban? 18l
Ugyanabban a tanévben kezdtünk, csak én előkészítős voltam, így neki ez az utolsó éve a suliban, én majd jövőre végzek így gimiben. Szóval hogy van ez a lány, az első év óta tetszik nekem, de személyesen nem volt túl sok bátorságom kezdeményezni. Sajna eléggé szégyenlős vagyok, soha nem voltam túl kezdeményező típus, ami nem baj alapvetően, de eléggé megnehezíti a helyzetet, hogy ő is pont ilyen. És tudom, hogy nem az a probléma, hogy ő hetero, mert nem, egy csomószor láttam LGBTQ csoportban kommentelni, és ő is a lányokat részesíti előnyben. Viszont voltak csesznye kezdeményezési kísérleteim. Ilyenek, hogy ha kitett valamit instastoryba akkor reagáltam, ha közös érdeklődési körrel kapcsolatos csoportba írt, akkor hozzászóltam én is a témába, ezekből néha beszélgetések alakultak ki privát üzenetben, de csak ilyen rövidebbek. Illetve amíg bejártunk a suliba sokszor néztük egymást a szünetekben, meg lyukas órákban, de csak ilyen távolról. És konkrétan ezt játszuk már idén negyedik éve, hogy néha valaki, de max egy hónapban egyszer, vagy ritkábban ráír a másikra (többnyire én, de nem esek túlzásba mert nem akarok nyomulni), meg kölcsönösen lessük egymást a szünetekbe. Voltak ennél konkrétabb, személyesebb próbálkozásaim is, amiken én is meglepődtem így visszagondolva, mert én tényleg bátortalan vagyok. Például ha pont egyszerre volt ebédszünetünk és úgy alakult, hogy kevés volt a hely az ebédlőben, ő meg mondjuk pont egyedül ült, akkor odaültem, vagy ha ő ült oda hozzám ilyen esetben, hogy kevés a hely, akkor próbáltam beszélgetni. Tavaly Valentin napkor is volt a suliba ilyen küldjünk levelet egymásnak dolog, és hát én írtam neki, ráadásul névvel és kértem egy találkozót aznapra a suli utánra. És hát ő eljött, elmondta, hogy azt a névtelen levelet tőle kaptam, és megbeszéltünk egy randit az egyik délutánra, tehát itt már tök egyértelmű lett, hogy hát akkor nem csak én érzek iránta valamit. Az a randi tök jól ment, elmondása szerint ő is jól érezte magát, csak hát nem lett folytatás, mert bejött a digitális oktatás, őt meg nem engedték el a szülei hétköznap, én meg ugye dolgoztam hétvégén. Aztán nyáron ő túl elfoglalt lett és én is. Újra elkezdődött a suli és visszaestünk a lessük egymást és néha valaki ráír a másikra szintre. Aztán itt van újra a digitális oktatás, és én nem tudom mit tegyek, hogy legyen valami.
Mit javasoltok, mit tegyek?
#5 de van hogy nem engedik el a szulei, ennek több oka is lehet, legyen a "gyerek" felnottkoru vagy nem. Max ilyenkor mehet a kamu vagy a szökés xd
Mondjuk igy virus alatt azert ertheto hogy nem engedik, mindenki tudja hogy most mi a fontosabb
Amugy kerdezo, szerintem mindenképp talalkozzatok személyesen és nyiltan beszéljétek meg hogy ez hogy működne, akarjátok-e hogy működjön, milyen szinten komolyak az erzesek egymas irant stb. Mert így nem nagyon történik semmi..
Az már jó lenne ha legalább rendszeresen beszélnétek, vagy én ezt nem ertemm
18/l
Hát az egy dolog, hogy hivatalosan felnőttek vagyunk, de az nem változtat a tényen, hogy a szülők tartanak el... Máshonnan nem tudok belépni online órára, ha nincs net, ahhoz meg át kéne menni egymáshoz. Ő meg még nem járt egyedül a városukon kívül, tehát nem engedik el, engem meg nem ismernek a szülei, én meg nem mehetnék át hozzájuk. Ha meg azt mondanánk, hogy együtt tanulunk, az fura lenne a szülőknek, mert négy év alatt egy szót sem hallottak rólam.
De most az a közös álláspont, írtam neki azóta, hogy egy hétre beköltözök a koliba, ha engedélyezi a kollégium, délutánonként talizunk a különórái után, és ha jól megy, akkor bemutat mint valami random barátnőt, hátha :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!