Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tudom hogy mit tegyek ha a párom így viselkedik (? )
Sziasztok!
18 éves lány vagyok, a párom egy 19 éves fiú. Most vagyunk 9 hónapja együtt, egy kicsit kacifántos sztori után. Nem szeretném részletezni, rögtön a lényegre térek :)
8 hónapja költözött értem a mostani városunkba, otthagyva eddigi életét, barátait, és családját (akikkel sajnálatos módon nagyon rossz viszonyt folytatott). Megtette értem, és magáért is, hiszen szeretett volna egy új életet kezdeni, és mindezért rettentő hálás vagyok neki. Amikor ideköltözött, bemutattam a barátaimnak és a családomnak. Most együtt élünk (a szüleimnél) és már közös baráti körbe tartozunk. Kicsit "furcsa" hisz olyanok vagyunk mint a házasok, minden nap együtt kelünk és fekszünk, de megadjuk egymásnak a kellő tiszteletet és távolságot. Ez elég nehezen ment nekem eleinte de azóta ebben változtam, és teljesen megbízok benne és mindig próbálok az igényeihez igazodni. A mai történet viszont úgy kezdődött hogy az egyik barátunk betöltötte a második X-et, és hivatalosak lettünk a születésnapjára. Én elég zárkózott ember vagyok, nehezen találom meg másokkal a hangot, de sosem lógtam a párom nyakán, ritkán mentem oda hozzá. Az egyik alkalommal amikor odamentem (akkor már mondjuk volt benne elég alkohol) nagyon levegőnek nézett, és csak az egyik ismerősünkkel foglalkozva sörözött tovább, én ekkor kicsit félrehívtam beszélhetni. Elmondtam neki nyugodtan hogy nem esik jól hogy levegőnek néz, és hogy igazából pár gesztus is sokat jelentene nekem, de ő ezt nagyon rosszul reagálta le.Felemelte a hangját és elkezdett kellemetlen helyzetbe hozni azzal hogy (direkt) hangoztatta hogy én mennyire nagy dolgot csinálok egy ilyen apróságból. Nagyon bántott és elsírtam magam kicsit, és próbáltam vele megbeszélni nyugodt körülmények között, de ő akkor is csak ezt bizonygatta, és én nem értettem, hiszen nem mondtam semmit. A dolgok vége az lett hogy meguntam és elindultam hazafele este gyalog egyedül. Egy furcsa férfi kezdett el követni, és hívtam sokszor a párom, és üzentem neki hogy félek, de nem vette fel. Egy bárnál megálltam és a biztonsági segített.
Mi a véleményetek arról ahogy viselkedett? Mit kellett volna tennem? Hiába próbáltam akkor békülni, csak mondta a magáét. Miért érezheti ezt? Hiszen nem tettem semmit. Nem fogom elhagyni, ritkán viselkedik így, de minden más esetben nagyon tisztelettudó és szeretetteljes.
Alkohol. Ilyenkor felesleges odamenni, és "félrehívni" amikor Te is tudod, hogy nincs észnél, nem józan.
Beszéljétek át a dolgot, várd meg amíg Ő kér bocsánatot. Tedd szóvá. Béküljetek ki, ez a legfontosabb.
Eddig köszönöm a válaszokat. A második kommentelővel nem teljesen értek egyet, illetve a harmadik tanácsát sem fogom megfogadni, de hálás agyok hogy válaszoltatok és hogy elolvastátok.
Nem tartom magam önzőnek, hiszen én sosem kértem hogy költözzön ide, ez az ő döntése volt. És nem hiszem hogy az önzőség ha megemlítem ezt neki, hiszen nem azt kértem hogy csak velem foglalkozzon, csak hogy egy picit velem is legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!