Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Betegesen féltékeny vagyok?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Betegesen féltékeny vagyok?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, barátnőm 17. Minden nap tiszta ideg vagyok,gyomorideggel fekszek le aludni. Van, hogy fent van, de nem ír vissza akar 1-2oraig is.. Ez az idő alatt vígan instan lajkolgat mindent, fiúkat meg bulikat, meg mindent.. Folyton az jár az eszemben, hogy megcsal.. Nem szoktam járni vele buliba, mert utalom kB az összes buli helyet :D.. Pedig a szemembe mondta, hogy én vagyok a szeme kincse, én jelentem számára az életet, nagyon szeret..

Nemtudom mi legyen.. Lever a víz egyfolytában... Tököm kivan..

Már mondtam neki, hogy mivan, de az volt a válasz, hogy nyugodjak meg, nincs semmi baj. Sirhatnekom van... Ő az első nagy szerelmem.. :(

2019. jan. 8. 20:06
1 2
 11/12 Yoda m. ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Óhhhh... első nagy szerelem... Milyen romantikus. Az még eddig, gondolom eszedbe sem jutott, hogy ha első is... de nem valószínű, hogy az utolsó. Márpedig, ha ennyire féltékeny vagy, az előbb-utóbb baromira meg fog látszani rajtad, szembeötlő lesz, de ebben csak az a kellemetlen, hogy onnantól a lány tehernek fogja érezni ezt magára nézve. Mert megbéklyózza őt, a mozgásterét. Mindig csak veled, mindig csak azt, amit Te akarsz... ez később már fárasztó lesz számára.

Lehet, hogy most még tetszik is neki ez az odaadás részedről, s titkon annak örül, hogy mennyire reszketsz érte... Gondold csak el, képzeld magad a helyébe: - Egy fiatal, jóképű pasi, aki majd eleped értem! Micsoda jó nekem, hogy SZERETVE vagyok általa. Rajongásig szeretve! -

Hát ez minden lánynak tetszik (eleinte), úgy mondjuk: "hízik a mája".

- De tényleg kellemes érzés, ha valaki rajong értem! - Hát nem? Neked is hízna a májad, ha Ő lenne féltékeyn rád. De, úgy tűnik nem az... vagy legalábbis nem annyira az, mint ahogyan Te szt szeretnéd.

Na, ez zavar téged, gondolom. Ez a legbosszantóbb az egészben. Hogy Ő másként viszonyul hozzád, mint ahogyn Te őhozzá.

Tudod, amikor az ember féltékeny, olyankor mindig önmagát félti. Hogy elveszíti azt, akit nagyon szeretne megtartani. Onnan tudom ezt, hogy voltam én is (anno) ebben a cipőben...

Na most, ha erről az oldaláról tekinted önmagad, akkor Te (mondhatni) igen csak egoista vagy. Mert az jár a fejedben... csak énnekem maradjon meg, csak én járjak jól, csak nekem mutatkozzon, csak nekem írjon, csak nekem legyen vele szerencsém... CSAK az ÉN, ami FONTOS! Ebben a képletben. De gondoltál-e arra is, hogy NEKI mi a FONTOS? Persze, Te lennél számára fontos. Na igen, csak hogy nem betegesen féltékenyként, hanem anélkül.

Az 'igaz szeretet' az sosem kíván semmit, nem követelőzik és soha nem lesz féltékeny. Mert képes megtartani, de elengedni is ha úgy hozza a sors.

Hány éve is ismered? Hány éve laktok együtt kettesben? Tudom, hülye kérdés... nyilván sehány.

De te szeretnéd ismerni, megismerni a lányt, hogy tudd, mit várjál, várhatsz el tőle. Gondolom. Mert hogy mondani, sőt suttogni bármit lehet a füledbe.

Hát ismerkedj vele! Találkozzatok minél többször és lehetőség szerint mindig újabb és újabb szituációban. Különböző helyeken, mindig más környezetben, s akkor előbb utóbb kezded majd érezni azt, amit csak akkor lehet, ha már elegendően sokat voltatok együtt. Ha ez nem megy, ha ódzkodik, ha kihúzza magát mindig, amikor közös programot ajánlasz... nos az azért intő jel lehet a számodra. De neked kell eldöntened mindig, hogy mikor, miként reagálj, mit válaszolj... ha éppen valamit reagálnod kell.

Olyan meg nincs, hogy reagálsz... pl. mostanság lever a víz, a tököd tele van és mindezt Ő hozta ki belőled!

Ilyen nincs, csak Te gondolod... Te reagálod le túlságosan drasztikusan (féltékenységbe borulva) az Ő hozzáállását a kapcsolatotokhoz. Ha kicsit is jobban ismernéd Őt, de méginkább önmagad (hisz Te mondtad: Ő előtte nem voltál még igazán szerelmes, tehát tapasztalatod=0) nos akkor tiszta, hideg fejjel jobban átlátnád a kapcsolatotok lehetséges jövőjét. Ami egyébként egy nagy büdös kérdőjel, hiszen Te is, meg a lány is sokat fogtok még változni az évek során. Mert még igencsak a változás korában vagytok, ha jól belegondolsz. Persze, hogy milyen irányban? Hát ez az a bizonyos 20 millió $-os kérdés!

Tudom, hogy nem túl hízelgő és jóleső, amit írtam... de hát ez van.

Az embert épp az ilyen katarzisok (mint pl. féltékenység), kudarc-élmények viszik előrébb, tanítják a valós életre.

Kívánom, hogy legyél erős és kevésbé féltékeny. Mert tök feleslegesen emészted magad. Akkor a lány is változni fog.

Az ERŐ legyen Veled!

2019. febr. 9. 01:45
 12/12 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%

A féltékenységednek semmi köze a lányhoz, a saját agyszüleményed az egész. Egészséges önértékeléssel eszedbe nem jutna, hogy így rettegj, hogy az a fizikai állapotodra így rányomja a bélyegét.

Amikor ismertetted vele ezt, mit vártál? Hogy "megsajnáljon" és korlátozza az életét a kedved szerint? Írjon minden másodpercben sms-t, ne "várasson" meg 1 (úristen, egy!) óráig? Csak szólok, hogy ha ebbe belemegy a lány, akkor az jó kezdet egy bántalmazó kapcsolathoz, ahol az egyik fél őrült féltékenysége megfojtja a másikat. Ezt a saját kapudon belül kell elintézned magaddal, mert az ilyen az nem szerelem, hanem birtoklási vágy, függőség, amihez a másiknak semmi köze nincsen. Szerelmi kapcsolatban tiszteljük egymást, tiszteljük a másik egyedüllétét és másokkal való kapcsolatát is. Ha nem tudsz kialakítani ilyet, az gáncsa lesz minden további párkapcsolatodnak is és determinálja a szakítást. Érdemes lenne elindulni az önismeret útján, hogy ezt a mélyből jövő rettegésedet és önértékelési problémádat megoldd valahogy, mert erre nem megoldás az se, ha a lány veled van 0/24-ben, hiszen mi van, ha másra gondol...?! Érzed ebben a tébolyt?

2019. febr. 9. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!