Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Hogyan kell ezt túlélni?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kell ezt túlélni?

Figyelt kérdés

Tudom, nagyon nyálas, hogy ilyet kérdezek, de nagyon komoly fájdalom van emögött az anonym kérdés mögött... Tudod, volt valakim, akit tulajdonképpen majdnem megszereztem, ez az éppen több mint barátság, de csak éppen, aztán az én hülyeségem miatt ment a csúcs előtt, az aljára a dolog. Nem mertem lépni, nem voltam elég biztos. Ez nem sikerült. Viszont az sikerült, hogy bele szeressek ebbe a lányba (igen, én fiú vagyok) aki az első olyan volt, és jelenleg is, aki iránt érzek valamit, amit még soha. A szüleimet tisztelem, de nem szeretem. Végre volt valaki, aki iránt volt valami érzésem, és akire egyáltalán mosolyogtam, és magamat tudtam adni. Azért szerettem bele, mert egyszerűen tökéletes volt, külsőre is, de belsőre maga volt az álom.. tökéletes volt. Szüleim erről nem tudnak semmit. Ez az egész történet egy fél év alatt történt, talán 3/4.

Igen, tudom persze, első szerelem, lesz majd másik. Nekem nem kell másik, nem kell valaki más. Hiába mondok neki akármit, nincs esélyem.

Így szépen lassan kihült a tűz, ahogy telt az idő, akármi is volt. Felőle. Én belülről égek. Hiába mondok akármit a szüleimnek, nem tudnak tenni semmit. A vigasztalás meg semmit se segít. Ott tartok, hogy ülök a szobám közepén, és bambulok előre, közben folyik rólam a víz. Nem tellik nap, hogy ne gondolnék rá. Vannak álmatlan éjszakáim. Azon kapom saját magam, hogy próbálom minél jobban elterelni róla a figyelmem, és nem rá gondolni. Mikor lesz vége? Ha vége is lesz, komoly sebet hagy... Segítség tudom, szánalmas, hogy itt rakom ezt ki, de már nem bírom, kérlek értsétek meg

2018. dec. 30. 00:37
 1/5 anonim válasza:

Most még nem látod a hiányosságait, de biztos vagyok benne, hogy nem volt hibátlanul tökéletes a leányzó (hál istennek).

Illetve, magadat ne okold, túl leszel rajta és megerősödve jössz majd ki belőle, én már csak tudom.

Jó érzés valakit szeretni, a következő szerelmednél már lesz hozzá bátorságod hogy elmondd. Csak majd ne fojtsd meg vele, sok tud lenni a gyorsan jött szerelem, lépésenként.

Addig ne kínozd magad, a te helyedben kezdenék valamit ezzel a sok érzéssel és befektetném valami sportba.

2018. dec. 30. 01:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is, nem vagy szánalmas. Ez az oldal épp azért van, hogy kérdezz, hogy tanácsokat kapj.

Most megpróbálok adni neked, hátha segíthetek vele:

Nem igazán értem, hogy mi történt veletek végül. Barátok maradtatok, és csak te lettél csak szerelmes belé?

Ha igen, akkor szerintem két opciód van:

a) beszélj újra a lánnyal az érzéseidről! Még ha ő nem is viszonozza most, talán idővel majd fogja, vagy ha nem is, mondhat valami használhatót neked, ami segíthet továbblépni

b) Ha nem tudsz továbblépni rajta, és nem tudsz csak barátként viszonyulni hozzá, talán jobb, ha megszakítod vele a kapcsolatot. Tudom, fáj, de az idő könnyebben gyógyítja a sebeidet, ha nem látod őt rendszeresen

Végül összejöttetek, és együtt is maradtatok egy darabig, csak az ő érzései hunytak ki?

Ezt sajnos el kell fogadnod. Nagyon nehéz, nem mondom, de nincs más. Ha ő nem tekint rád ugyanúgy, akkor nem erőltetheted, és ha ezt igazán tudatosítod magadban, neked is könnyebb lesz majd.

Arra pedig, hogy mikor lesz vége, senki sem fog tudni neked jó választ adni. Ez ember- és helyzetfüggő. Lehet, hogy két hét alatt kihevered, de az is lehet, hogy néhány évbe is beletelik, míg képes leszel továbblépni.

A szüleid meg, habár számomra nem teljesen világos, hogyan kerülnek a képbe, nem tudnak tenni sokat. Ezt neked kell magadban letisztáznod.

És, tudom, hogy közhelyes ezt mondani, de ne aggódj, lesz majd valaki más, idővel, aki megmozgat benned valamit.

A továbblépésben segít az, ha kipróbálsz valami új hobbit, edzeni kezdesz, nyelveket tanulsz, zongorázol, a barátaiddal töltöd az időt, mindegy, mit csinálsz, de valamibe kezdesz, ami lefoglalhatja a gondolataidat.

Beszélgess róla a barátaiddal, sírd ki magad az elején, de idővel vegyél egy nagy levegőt, és vesd bele magadat az életbe. Ha új dolgokba fogsz, új embereket ismerhetsz meg, és talán lesz közülük egy, aki többet fog jelenteni számodra - és akinek a számára te is fontosabb vagy.

Kitartást, és fel a fejjel! Az idő segíteni fog, meglátod majd.

2018. dec. 30. 01:05
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! 🙂
2018. dec. 30. 01:15
 4/5 anonim válasza:
Figyelj én ugyan lány vagyok, de én is veszítettem már el olyat akibe halálosan szerelmes voltam. De ne aggódj!!:) saját tapasztalat hogy egy másik el fogja feledtetni veled. Nekem minden fiút egy másik szerelemmel sikerült elfelejtenem, ez veled is így lesz idővel. :)
2018. dec. 31. 15:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Tudod, az a gond, ha tényleg szeretett valakit az ember, akkor az nem fog elmúlni. Nem tudni el fog-e egyáltalán. Egy éve tart ez az állapot, had ne mondjam milyen napokat élek meg. Az alvászavartól kezdve amit csak el tudtok képzelni. Az az érdekes, hogy egyszerűen nincs igényem, azaz vágy más kapcsolatra,(vagy akár csak alkalmi történetre) pedig volt nem egyszer ilyen lehetőségem. Egyszerűen nem érzek semmit. Talán eljutottam egy elég komoly szintre. Talán nem tudok tovább lépni, és csak annyit tudok tenni, hogy magamba elnyomom ezt az egészet jó mélyre. Egy évvel később se változott a helyzet, talán rosszabb lett. Nem vagyok egyáltalán kiegyensúlyozott egy bármiféle új kapcsolat létesítésére. A sport teljesítményemre is kihat, és nem túl szép a történet. Érzem, hogy itt nagyon nagy bajok lesznek.
2019. júl. 3. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!