Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Miert alakul at a szerelem...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miert alakul at a szerelem szeretette? Ez jo dolog? Hogy veszem eszre hogy ez tortent?

Figyelt kérdés

2018. szept. 14. 05:57
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
de nagyon kotodok hozza es o is hozzam,nem fogom ezt tenni,tudom hogy igy lesz jo.Ma is megkertem hogy ne talalkozzunk ma es nagyon rosszul erzem magam,hetvegen sem fogunk es elvileg ez a baj,hogy sokat talalkozunk.
2018. szept. 14. 12:23
 12/19 anonim ***** válasza:

"de nagyon kotodok hozza es o is hozzam"

ám:

"hat annyit talalkoztunk a nyaron hogy nem erezzuk mar a szeretetet egymas irant de hianyzunk egymasnak"

Annyira kötődtök egymáshoz, hogy a sok találkozásotoktól már nem is érzitek a szeretetet.

Ha a nyári sok találkozás ezt okozta, nem pediga szerelem/szeretet megerősödését, akkor az soha nem is volt jelen kapcsolatotokban, hanem más híján, egymásrautaltságból hittétek, hogy ott van.

2018. szept. 14. 12:32
 13/19 A kérdező kommentje:
ereztuk hogy szeretjuk egymast,ha nem erzem hogy szeretem,ossze se jovok vele..minden baj onnan kezdodott,hogy tobet talalkoztunk.
2018. szept. 14. 13:26
 14/19 anonim ***** válasza:
Istenem, de hülye vagy, hány válaszoló kell még hogy elmondja neked, hogy egy jó kapcsolatban ez nem lenne probléma?? Na mindegy, én többet nem válaszolok neked, úgyis csak ragaszkodsz a hülyeségedhez...
2018. szept. 14. 13:50
 15/19 anonim ***** válasza:
Azért alakul át, mert a szerelem tulajdonképpen egy kémiai folyamat, ami elindul az emberben, egy enzim vagy mi elkezd termelődni a másik fél, a férfi vagy a nő hatására, ha annyira tetszik, akkor ezt a folyamatot generálja, de ez az enzim kb. 3-4 évig tud termelődni, utána alább hagy a termelődése. Fiziológiailag ez történik, aztán közben meg meg is ismeri az ember a másikat jobban, és lehet, hogy több rossz tulajdonság is előkerül. Ezzel együtt a szerelem a legszebb érzés az életben.
2018. szept. 15. 11:13
 16/19 anonim ***** válasza:
68%
A szerelem egy hormon mix, kedves utolsó, és jellemzően fél-két év alatt bomlik le. Kivételesen intelligens párok tovább, akár örökre is fenn tudják tartani, illetve újra tudják éleszteni. De az nem tini kategória.
2018. szept. 15. 20:20
 17/19 anonim válasza:
Tiniként én is rengetegszer éreztem ezt... Hogy valamit, valakit megunok. Nálatok ez van. Azt hiszitek, nem tudtok egymás nélkül élni, de csak mert kialakult ez a kötődés. Már nem szerelem. Lehet, hogy el kéne töltenetek 1-2 hetet egymás nélkül, hogy meglássátok, tényleg úgy hiányzik-e a másik, mint ahogy kellene. Sok esetben csak az hiányzik ilyenkor, hogy legyen valaki melletted... De, ha valóban ő hiányzik, az ő személye, azt érezni fogod. Egy kis külön töltött idő, és meglátod, mit érzel. Én már felnőttként is tapasztalom ezt. Együtt élek a párommal, de ha néha hazautazok szüleimhez, akkor érzem, hogy mennyire hiányzik :). A hétköznapokba könnyű belesüllyedni, néha szakadjatok ki belőle :).
2018. szept. 17. 06:47
 18/19 anonim ***** válasza:

A szerelem az egy hormon koktél: nagyon erős, és pont úgy működik, mint a kábítószer.

A hatása is pont úgy múlik el: mondjuk fél évente feleződik.

Persze itt is lehet növelni az adagot, egy ideig.

Aztán, ha minden jól megy, megjelenik a szeretet is, ami már tartós is lehet.

Nálatok viszont inkább csak kötődés van, ami azért nem igazán jó. Nem jó az, ha csak a hiányérzet köt össze titeket. Amíg még működik a szerelem, addig lehet - de utána?

2018. szept. 18. 12:38
 19/19 Yoda m. ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Másképp is fogalmazható: amiben Ti, vagyis Te épp leledzel, azt úgy nevezik függőség. Egy kialakulóban lévő féltékenység sem más, mint függőség... tulajdonképpen azt érzed, hogy a Te hangulatod, jó kedved, örömöd, boldogságod a párodtól függ. Hogy Ő mit tesz, mit mond, mit cselekszik, hogyan hordoz a tenyerén, hogyan figyel csakis Terád, vagy éppen hogyan nem figyel rád, hogyan nem teszi mindazt, amit pedig Te szeretnél, amit elvárnál tőle. Mert közben... figyeld csak meg, tele vagy-e elvárásokkal... mint pl.: - Ha én annyira szeretem Őt, akkor Neki is éppen annyira kéne szeretnie engem... - ez egy romantikába hajló elvárás.

De, mint minden elvárás, ha kielégül: nagy élvezet, boldogság tudat... ha meg kielégületlen marad: gyötrelem, boldogtalanság.

A folyamatos elvárás is FÜGGŐSÉGet okoz! Pont, mint a narkotikum, vagy alkohol.

Ismered a mondást... " A szerelem, öl, butít s nyomorba dönt!" - Ezt nem véletlenül találták ki már jó régen. Mivel így igaz. Magam is megtapasztaltam.

S ha Te azt érzed, hogy egyik pillanatban sok már neked, de ha meg nincs melletted, akkor mindjárt hiányozni kezd... nos ez a szerelem, azaz függőséged legbiztosabb jele. Ami persze lehet jó esetben kölcsönös... (had szenvedjen a másik is...nélkülem), de lehet akár plátói is.

A szerelem mindig kíván valamit, azaz valakit! Leginkább lelki/testi vágyai kielégülését akarja, amelyet párja biztosíthat számára.

A szeretetben nincs függőség. Mert a szeretet nem kíván semmit. Nem függ semmitől. Nem függ pl. attól, hogy X.Y. (vagy a párod) felköszöntött-e téged neved napja alkalmából. Mert akkor is szereted, ha felköszöntött, s akkor is szereted, ha elfelejtett felköszönteni. (Legfeljebb szóvá teszed, de nem haragból, s bosszút sem állsz ezért rajta) Ez a TISZTA, más nevén FELTÉTEL NÉLKÜLI szeretet! Nem függ senkitől és semmitől.

Ha Te ezt érzed a pároddal szemben, akkor valóban szereted. Ha nem pont ezt érzed, akkor valószínű feltételesen szereted, tehát mondhatni függőségi viszonyban vagy Tőle. Ha függsz valamitől/valakitől... a hiányától szenvedsz előbb-utóbb. Innen tudhatod, hogy függő vagy-e, avagy nem. Ha 2-3 hétig nem találkozol vele, s azalatt nem fáj a hiánya... na akkor kezdhetsz szeretetre gondolni.

Ezeket gondold át...

Az ERŐ legyen Veled!

2018. szept. 19. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!