Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kit válasszak? :/ (Részletek lent)
Nem igazán tudok kiigazodni az érzéseimen, a környezetemben meg senki se hajlandó javaslatot tenni.
Van a barátom, aki pár évvel idősebb mint én. Több hónapja nem feküdtünk le egymással. Ez egy távkapcsolat, szóval általában havi
egy tali van. Kedves srác alapjáraton. Nem szoktunk nevetni együtt. Miután találkozunk sosem várom a következő talit. Ő már dolgozik szóval merek neki szólni ha éhes vagyok de nincsen nálam pénz. Szeret nekem ajándékokat venni. Védekezünk, de ha terhes lennék, akkor engedné hogy megtartsam a babát. Szánt szándékában áll engem elvenni feleségül.
Nem igazán tudunk együtt kimozdulni. Mindig engem hibáztat. Külsőre nagyon az ideálja vagyok. Az első lány vagyok akivel lefeküdt. Ő romantikus és otthon ülő alkat. Egy ideje rengeteget veszekszünk.
A másik srác teljesen az ellentéte. Ő ugyanannyi idős mint én. Több partnere is volt már akivel lefeküdt. Általában a vékony lányokat preferálja... én meg nem vagyok túl vékony. Nem olyan nyugodt mint a barátom, hanem sokkal agresszívabb (nem velem, hanem inkább a rokonaival és azokkal akik piszkálják). Nagyon megkedvelt engem, de nem tudom hogy mennyire gondol rám komolyan. Oké... ő többször is biztosított benne hogy teljesen komolyan akar engem barátnőnek. Az ő esetében kevésbé tudok szólni ha nálam nincs pénz... mert neki sincsen sok pénze. Semmi esetre se szeretné ha még jó ideig teherbe ejtene valakit. És attól félek... nem is reagagálna túl felelőségteljesen ha ez bekövetkezne. Nem szereti a gyerekeket.
A barátom a biztos pont az életemben. Aki igaz hogy mindig dolgozik, nagyon keveset beszél velem a neten és alig találkozunk. De tudom hogy sose fog kidobni, hogy olyannak szeret amilyen vagyok. De a fizikuma nem engedi meg hogy megvédjen fizikálisan vagy bármi ilyesmi. Néha olyan mintha nem járnánk... annyira nem szerves része az életemnek tekintve hogy ő mindig dolgozik.
A másik sráctól félek picit hogy mi van ha csak ki akar használni. Hogy mi van ha védekezés ellenére egy idő után teherbe esnék és elhagyna... De emellett meg nem lakik messze, többet tudna velem találkozni. Tele van élettel, mindig van ötlete hogy hova menjünk.
Én szeretek kimozdulni. Nem vagyok romantikus. Fontos hogy tudjak nevetni a párommal. Fontos hogy ne hagyjanak el, hogy ne csaljanak meg. Szeretem a gyerekeket. Nem jelentene gondot kifejezetten ha 2 év mulva már akár terhes lennék. Abortusz ellenes vagyok.
Nem szeretnék ok nélkül szakítani. Nem szeretnék rossz döntést hozni.
Szerintetek mit csináljak?
Előre is köszönöm ha végig olvastad és válaszolsz! :)
(UI: Azt a mondást ismerem hogy: ha kettő srac tetszik, válaszd a másodikat, mert ha az elsőt igazan szeretted volna nem lenne második" de ez most nem segít :D )
Az utoiratban emlitett resz valiban igaz!
Neked az a lenyeg hogy legyen penze ha ehes vagy etessen meg????egy kapcsolat nem errol szol!
En a helyedben a masodik sracot valasztnam ha azt vesszuk magad melle ki lenne idealisabb.Nem tudod meg hogy ki akar hasznalni ha meg sem adod az eselyt neki.Ha ossze jon a dolog az csak jo nektek,ha nem akkor igy jartal.Mindig lepni kell valamerte ha nem akkor megrekedt maradsz raadasul mindig az lesz benned mi tortent volna ha...
És ha mar a masodik sracnal tarzunk,ha jo minden,es netalantan teherbe esnel,es k ezen kibukna es elhagyna,na az egy nagyon nagyon csunya dolog lenne,tudja hova veri a farkat akkor tudja is milyen kovetkezmenye lehet.Ezeket viselni kell es melletted kell allnia,persze vehetjuk azt is hogy neked kene megertonek lenni meet o nem akar gyereket,akkor mar eleve nem illetek ossze,na de ha ugy gondolod hogy ennyit is meg er neked az ember es elveteted,akkor viszont fenn all az eselye hogy nem lehetsz tobbet terhes,o neki kesobb meg lehet gyermeke siman.nagyon jol meg kell gondolni,beszelni kell mindenrol!magad melle pedig azt valaszd,aki mellett boldog lennel,ebbol a keves szosszenetbol az en meg latasom az,hogy a masodik srac valo melled,o neki es neked is valtozhat a velemenyed minden teren,hisz valtpzik az ember,lehet meg jo is kisulhet.
A jelenlegi paroddal nem hiszem hogy boldog vagy,a tavkapcsolat sosem potolja azokat a mely erzelmeket es torodeseket mint egy olyan,aki tobbet tud veled foglalkozni mindossze jolesik ha torodik veled neha elvisz ide oda stb.viszont a masodik srac ha majd dolgozik,vagy ha majd te fogsz,akkor tudtok gondoskodni errol.Minden ido kerdese.majdnem
Ezt ennyiből szerintem nem lehet megállapítani. Te vagy benne, úgyhogy ezt a döntést csak te hozhatod meg. Nem fogom megmondani neked, hogy kit kell választanod, annyit tudok tenni, hogy szempontokat adok, ami alapján átrághatod magad a zavaros gondolataidon és rendezheted. Ha gondolod, írhatsz rám privátban és akkor esetleg részletesebben átbeszélhetjük.
Egyrészt: Ki az, akit szeretsz? Ki az akit tisztelsz a kettő közül? Tapasztalatból tudom, olyan nincs, hogy egyszerre két emberbe vagy TÉNYLEGESEN szerelmes. Kiben mit szeretsz, mi az, amit nem? Én mindenképp írnék egy listát.
Fontos, hogy azt is figyelembe vedd, hogy NEKED milyen tulajdonságok a fontosak és melyik a fontosabb.
Tényleg fontos a fizikai erő? Egyáltalán miért gondolod, hogy nem tudna a barátod megvédeni? Volt konkrét atrocitás, ahol nem volt képes rá? Szintén tapasztalat, nagyon csalóka tud ez lenni. Lehet, hogy valaki egy izompacsirta, de ha helyzet van, inába száll a bátorsága. És lehet, hogy valaki nem tűnik kifejezetten erősnek, de ha szituáció van, behúz egy olyat a másiknak, hogy a földön marad. Ez sokszor nem is erő, hanem gyorsaság kérdése. Pláne, ha kívülről nem tűnik valaki erősnek, simán győzhet a meglepetés ereje. Illetve rengeteg konfliktust erőszak nélkül fel lehet oldani. Lehet, hogy esetleg gyávának tűnik... De sokszor sokkal kifizetődőbb a mai világban. Egy ismerősöm felfüggesztettet kapott testi sértésért, mert elvert egy srácot, aki ki akarta rabolni. Mindezt úgy, hogy videofelvétel volt róla, hogy a srác belenyúlt a zsebébe, hogy kivegye a telefonját, ő rászólt, hogy ezt talán nem kéne, engedje el a telefont, menjen el és nem tesz feljelentést, majd a rabló támadott rá, ő ütött először. És az kapott felfüggesztettet, aki megvédte magát és a tulajdonát...
Mennyire fontos neked a gyerek? Megtörne, ha nem lenne? Vagy majd egyszer mindenképp szeretnél? E szempontból nem mindegy, hogy hány évesek vagytok. Ha egy 30 éves férfi mondja azt, hogy nem akar gyereket, az nagy valószínűséggel nem fog változni, míg egy 16 éves srácnál ez nagy valószínűséggel nincs kőbe vésve. Az sem mindegy, miért nem akar gyereket. Családi trauma miatt ha a kettőtök kapcsolata stabil, ez pl megváltozhat. És biztos nem akar gyereket ez az új delikvens? Van olyan ismerősöm, aki ha az utcán elvonul egy 60 fős óvodás csoport, akik zsibonganak, kirázza a hideg és minden baja van, de ha egy-két gyerekkel van, akkor minden rendben van, csak a kezelhetetlen, hatalmas, üvöltő gyerekmasszát nem bírja.
Mennyire fontos az anyagi biztonság számodra? Szép romantikus gondolat, hogy egyáltalán nem számít, ha szereted, nem érdekel az se, ha nyomorogsz. Van, amikor tényleg így van, de nem mindenki ilyen tökéletes, papírszagú romantikus hős és nincs mit szégyelleni ezen. Ha az tesz boldoggá, hogy valaki fizikailag erős és kimozdul mindenhova, akkor válaszd azt. Ha inkább egy biztos, stabil alap, egy családi fészek, stabil érzelmi háttér, akkor azt. Viszont szexelni is, meg szűznek is maradni, olyat nem lehet. Ne legyenek olyan illúzióid, hogy valaki majd 100%-ban kielégíti az igényeidet. Valamit mindig "fel kell áldozni". Csak nem mindegy, hogy mi az. Ha egy gyerek kardinális pont az életedben, akkor ne add ezt fel egy olyan emberért, aki utálja azt. Lehet mondani, hogy "de az igaz szerelem minden akadályt legyőz"... De ilyen esetekben nagy valószínűséggel csak összeomlás lesz a vége. Persze tényleg az a kérdés, hogy mennyire fontos neked a másik. De a friss szerelmes hajlamos túlzásokba. "A csillagokat leszedném az égről neked" és társai, és akkor még komolyan is gondolod. Ha valami ekkora ellentéttel indul, akkor abba mondhatni vakmerőség beleugrani. Nem azért mondom, hogy lebeszéljelek a másikról, de ha "jól akarsz dönteni" akkor ezeket vedd mindenképp figyelembe.
Mit jelent,hogy ő romantikus alkat,te pedig nem vagy az? Ezt nagyon nem tudom értelmezni.
Írod, hogy nem nevettek együtt. Írod, hogy nem kimozdulós alkat. Egyrészt miért nem nevettek együtt? Nincs humorérzéke a srácnak, teljesen sótlan? Vagy szimplán csak nem nagyon kerültök ilyen szituációkba? Esetleg messze lakik, sokat utazik,hogy találkozzatok, mindemellett sokat dolgozik és csak szimplán fáradt? Mit jelent számodra a kimozdulás? Csak elmenni sétálgatni, vagy kifejezetten mondjuk múzeumba, moziba, koncertekre, étterembe stb menni? Mert ugye ezek költséges dolgok, ha a másik srácnak nincs rá pénze, akkor nem nagyon fogtok sehova menni. Persze csak ha tényleg nincs pénze... És a barátod mennyire otthonülő? Szimplán nincs kifejezetten semmi ötlete hova menni és jó neki bent ülni a lakásban, de ha te mondasz valami program ötletet, akkor szívesen elmegy veled? Vagy kifejezetten nem akar kimozdulni. Miért nem? Az is lehet, hogy csak ahhoz nincs kedve, ami ötletet te mondasz, amihez meg neki lenne, nem meri elmondani. Vagy mivel ritkán találkoztok, azt a kevés időt amit eltöltetek együtt, inkább meghittségben, veled kettesben töltené. Nem tudom, nem ismerem. Mivel tényleg nincs sok infóm, csak spekulálni tudok. Ha nem ismeritek egymást nagyon régóta, főleg távkapcsolat esetében, lehet, hogy csak nem ismered azt az oldalát, amit hiányolsz. Én "normál" párkapcsolatban is 4 év után is néha olyan dolgokat tudok meg a barátomról, hogy a padlón van az állam. Pedig már előtte is évek óta ismertem, sokáig csak szimplán barátok voltunk, de volt, ami akkor jött elő, mikor összeköltöztünk, vagy éppen egy csomó ideig szégyellte és nem merte megmutatni azt az oldalát, mert azt hitte, hogy nekem nem tetszene. Tényleg, annyi mindenen múlik,hogy ennyiből nem lehet semmi konkrétabbat mondani, pedig nem nevezhető rövidnek a leírásod, úgyhogy amit most írok, az nem tekinthető teljesnek, tényleg csak néhány aspektus, ami most eszembe jutott arról, amit írtál.
Az se elhanyagolandó pont, hogy a szüleid melyikhez hogy viszonyulnak speciel, ha utálják a partneredet, eléggé megkeserítheti a dolgokat.
Mióta vagytok együtt a barátoddal? Anno mi fogott meg benne? Mi az ami megfogott a mostaniban? Ha csak annyi, hogy izgalmas, mert más, és nincs minden rendben a barátoddal, akkor én nem ugranék bele. Ez nem jelenti azt, hogy esetlegesen nem kell szakítanod a barátoddal! Nem csak 2 opció van. Három. Alapvetően igaz, hogy ha csak így áthoppolsz egyikből a másikba, abból nem sül ki semmi jó, semmi tartós. Ahhoz, hogy új kapcsolatba kezdhess, ahhoz le kell zárnod az előzőt. És általában ahhoz nem elég annyi, hogy csak kimondod a másik arcába, hogy vége.
Neked ez a barátod az első? Neked is vele volt az első alkalom? Ez mit jelent számodra? Mennyire fontos neked? Én speciel nem engedném el feltétlenül csak úgy könnyelműen, főleg ha egy régóta fennálló kapcsolatról van szó. Nyilván fel kell mérned, hogy mennyire fontos neked a kapcsolatotok. Mennyi energiát vagy hajlandó beleölni, mennyire vagy hajlandó kilépni a komfortzónádból érte. Tényleg egy olyan dilemma áll fenn, hogy választani kell valakit? Az utóiratot én alapvetően baromságnak tartom. A szeretet alapvetően NEM ellenszere a konfliktusoknak. Ez egy rohadtul nagy hazugság, hogy ha valakit szeretsz, akkor nincsenek problémák, nincsenek rossz időszakok, nincsenek veszekedések. Dehogynem. És ha épp nagyon szar a helyzet, akkor természetes, hogy egy részed úgy van vele, hogy hagynád az egészet a francba, minek bütykölni, szerelni, mikor bele lehet ülni egy újba, az még nincs elromolva, lehet az nem is fog soha. Ezt nyomatja a média. Pedig ez hazugság. Az is el fog romolni. És a következő is. Meg a következő is. Természetes, hogy egy kapcsolatban hosszú távon válságok lépnek fel. Már csak azért is, mert mondjuk egy 10 éves skálán már szinte biztosan változik a kapcsolatban lévő személyisége, szemlélete. Ezzel én nem azt mondom, hogy pont az ellentéte igaz. De egyáltalán biztos, hogy éppen a másik nem szeret nagyon. Előfordulhat, hogy tényleg menthetetlen, de nem biztos. Annyira felelősséghárító ez a kijelentés. Biztos a másik készülékében van a hiba. Egy kapcsolatban kb soha nincs olyan, hogy 100%-ban az egyik a hibás.
Miért veszekedtek? Miért csak ilyen ritkán találkoztok? Miért nem szeretkeztetek már jó ideje? Miért nem beszélgettek mondjuk interneten, vagy telefonon két találkozás közt?
Felhoztad már neki, hogy vannak dolgok, amik nem tetszenek? Ha igen, ő hogy reagált rá? Csak hárított? Vagy esetleg hajlandó lenne változtatni bizonyos dolgokon annak érdekében, hogy harmonikusabb legyen a kapcsolatotok.
Ha még nem beszéltél vele én először mindenképp azt javaslom, hogy beszélj vele. Ha nem lenne fontos számodra - feltételezem - nem állna fenn a dilemma. Ekkor mindenképp először beszélnék vele. Nem mondom, hogy könnyű lesz. Meg hogy varázsütésre megjavul minden. Dolgozni kell vele és türelmesnek kell lenni a másikkal - gondolj bele, ha neked van valami negatív tulajdonságod, te sem tudod tartósan levedleni egy csettintéssel, vissza-vissza fog térni többször, mire ki tudod gyomlálni.
Ha teljesen elutasító, nem hajlandó semerre mozdulni érted több beszélgetés után sem, akkor viszont biztosan szakítanék vele, hiszen akkor sosem fog feloldódni a konfliktus és akkor nem lehetsz mellette boldog. Fontosnak tartom, hogy ne úgy vezényeld le az egészet, hogy rázúdítod egyszerre, aztán ha akkor nem zuhan rögtön a térdeire, hogy mindent megváltoztat, akkor szakíts. Ahogy kiveszem az írásodból, egy gátlásosabb srácról van szó, adj neki egy kis időt, hogy megeméssze a dolgokat, és hozd fel a témát többször. Szerintem így korrekt. Ahogy te mióta gondolkozol rajta, az, hogy 1-2 hét esetleg kell neki, hogy mindent mérlegeljen, vagy akár lenyelje a büszkeségét, esetleg kidolgozzon valami stratégiát, hogy mivel mit lehet kezdeni.
Ha szakítás a vége, mindenképp azt mondom, hogy utána várj 1-2 hónapot, mielőtt bármit kezdenél a másikkal. Addig foglalkozz magaddal és azzal, hogy elengedd az előzőkapcsolatot. Lehet, hogy mire ezzel végzel, addigra már teljesen elveszti a varázsát a srác, hiszen csak egy indikátor volt, hogy baj van. Ha utána is érdekel és úgy érzed, hogy működhet, akkor persze vágj bele nyugodtan. :) Sok szerencsét!
Köszönöm a válaszokat!
Megoldódott a dolog.
Mindenkinek ment a zöld kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!