Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lassan egy éve szerelmes vagyok egy fiúba. Érdemes lenne ezt megtenni?
Van egy srác, havernak tekint rám elvileg, de adott már felém jeleket, nem hiszem egyébként, hogy különösebben érdeklem ettől független.
Annyit tud, hogy tetszik, de már rég nem csak tetszik, hanem szerelmes vagyok belé. Képes lennék érte bármire.
A helyzet az, hogy olyan max 1,5 év és elköltözünk a családommal innen messze, már nem valószínű, hogy valaha az életben fogjuk látni egymást a sráccal.
Én arra gondoltam, hogy az utolsó találkozásunkkor(ugye szoktunk sulin kívül is találkozni, én, ő meg a haverjai) félrehívnám őt és kiönteném neki a szívem.
Úgyis tudom, hogy visszautasítana, de egyszerűen nem lenne már akkor vesztenivalóm. És úgy érzem ezt mégis tudnia kell, még akkor is, hogy ha kettőnk között soha az életben nem jöhet létre barátságtól több kapcsolat.
Egyébként első szerelmem.
Mit gondoltok erről? Őrült vagyok?
Csak normális válaszokat kérek!
Előre is köszönöm!
/L
pár hete énis ezt akartam(nem pont ezt de ez volt a lényege) tenni és egy nagyon jó barátom lebeszélt mert ennek semmi értelme nem lenne..elmondod neki.tegyük fel neki is tetszel vagy szeret
akko hogy megkínzod az életét hogy ja bocs mi elköltözünk vagy mire gondoltál?
vagy ha neki nem is akkor meg neked fog fájni és ha visszaemlékszel a régi otthonodra akkor ez a rossz emléked is lesz belőle..de áruld már el a jeleket mert hátha tudok segíteni.
Szerintem fölösleges másfél évet várni, mondd el neki most, amíg még van lehetőségetek együtt lenni. A leírásod alapján nem olyan egyértelmű, hogy visszautasítana, és 1,5 év sok idő ahhoz hogy elfecséreljétek. Ahhoz is sok - való igaz - hogy egy esetleges kikosarazás után az iskolában kellemetlenül kerülgessétek egymást, Neked kell tudni, hogy elég komolyak vagytok-e, illetőleg a kapcsolatotok elég erős-e ahhoz, hogy viszonzatlanság esetén tudjátok-e barátként folytatni tovább vagy sem. És hogy elegendő-e Neked a barát szerep egy olyan ember mellett akibe szerelmes vagy.
Én amondó vagyok, hogy ezeknél a felemás, félszerelmi kapcsolatoknál a semmi is jobb, szélsőséges esetben ha meg is szakadna köztetek a kapcsolat, azzal is jobban járnál, mint a jelenlegi "Mi lett volna ha.../ mi lenne ha..." őrlődéssel, könnyebben tovább léphetnél és hosszútávon mindenképp megkönnyebbülést nyújtana.
Ha elmondod neki én azért azt tanácsolom, hogy ne egy félrehívásnyi, kis beszélgetésre apellálj, valószínűleg mélyebb és tartalmasabb lesz egy - Szeretsz? - Igen/Nem-nél.
Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még!
Utolsó, igazából nem tudom, hogy tudnánk-e folytatni utána, mint haverok, hogyha visszautasítana Engem. Plusz ott van még, hogy osztálytárs is...
És nyilván nem annyit akarok majd tőle kérdezni, hogy "Szeretsz engem?" Hanem akkor elmondom neki, hogy mióta érzem ezt, miért nem mertem eddig lépni stb. Megnézem, hogy reagál. Ha rosszul és visszautasít még az is jobb lesz, mintha később őrlődnék.
Ha esetleg meglepően jól reagálna akkor megtudnám úgy oldani a dolgokat, hogy haza tudjak utazni, meg szerintem ő is tudna utazni hozzám, ha valóban érdeklem. Akkor ideiglenesen távkapcsolat lenne, később meg vissza is tudnék ide költözni, ha együtt leszünk még akkor.
Persze, gondoltam, - legalábbis reméltem, annyi minden volt már itt - hogy nem csak ennyit szeretnél, csak nekem ez a barátoktól félrehívás kicsit szűkre szabottnak tűnt, ezért szóltam bele a tervezetbe, de ha félre tudod úgy hívni, hogy ne zavarjanak a többiek és bensőséges hangulatot tudsz teremteni akkor úgyis lehet.
Ha a távkapcsolat lehetősége fennáll, mint opcionális lehetőség akkor rövidtávon valóban megoldást jelenthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!