Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Ha én 13 éves vagyok, a...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha én 13 éves vagyok, a barátom pedig 16, az nagy korkülönbség szerintetek?

Figyelt kérdés
2015. máj. 24. 09:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

[link]

BTK 197. § és 198. §

Csak akkor van szexuális visszaélés 14. évtül, ha a partner betöltötte a 18. életévét, 18 év alatti partnernél nincs. Ha a 13 éves kislány "beleegyezik" és elkezdenek kufircolni a 16 éves barátjával az jogilag problémamentes.

Más részről a testi kapcsolatokat szerintem is illendő lenne még ilyen fiatalon hanyagolni. Ha fejben érett vagy akkor talán nem olyan sok a korkülönbség.

2015. máj. 24. 11:26
 12/18 anonim ***** válasza:
51%

Jah. csak hogy a 13 éves az nem 14. Az igaz hogy a srác sincs 18, de innentől kezdve pont ezért fognak baj esetén a srác szüleivel elbeszélgetni.

Amúgy meg igazából kár most a törvényekről vitatkozni, mert a kérdése a kérdezőnek nem az volt, hogy lefeküdhet-e 13 évesen a 16 éves barátjával, hanem az, hogy nagynak tarjuk-e a korkülönbséget.

Az meg igazából az ő dolguk, hogy aztán mit csinálnak. A hülyeségtől nincs törvény ami megóv bárkit is.

A dolog egyszerű, ha ők jól érzik magukat együtt nem sok az a 3 év. A kufirc meg ha egyáltalán fel is merült volna valamelyikükben akkor ráér, legfőképp addig amíg legalább a 13 éves ki nem járja az általánost, merthogy annak kell most a legfontosabbnak lennie az életében hogy tanuljon, aztán jöhetnek a pasik.

2015. máj. 24. 11:54
 13/18 Domovoy ***** válasza:

Azt a sok szexistát, egyből mind arra gondol, hogy "húúú, majd egy 16 éves már mi mindent akar".

Persze, vannak olyanok is, és vannak kis sutább fiúk-lányok, akiknek egyáltalán nem jár az eszük komolyabb testi kapcsolat létesítésén, szimplán csak egy kellemes párkapcsolatra vágynak. Nem értem miért gondolja mindenki hogy akkor az egyenesen együtt jár azzal hogy ágyba is bújjanak.

Persze óvva lehet inteni serdülőkorúakat, de nem szükségszerű egyből túlgondolni mindent. Majd a kedves kérdező (lány) eldönti ha úgy hozza a sors, nem feltétlen pelenkás, van józan ítélőképessége.

A kérdésre pedig a szolidabb válasz, nem nagy a korkülönbség, vállalható mindkét fél részéről. Érezzétek jól magatokat, és - amit itt sokan kihagynak -, ha esetleg olyat tennétek, a megfelelő módszerekkel tessék védekezni.

2015. máj. 24. 12:06
 14/18 anonim ***** válasza:
#13. Én a helyedben kimennék az utcára a biztonságos szobából, hogy meglásd milyen is a világ. Egy 16 éves srác nagyon nyűglődve van meg szex nélkül, pláne 1-2 év múlva. Az aki kivételnek tekinti magát ez alól az csak saját magát csapja be. A hormonokon nem lehet uralkodni. És bár rendes srácnak ismer mindenki, magamon tapasztaltam hogy patkány mód szerettem volna sürgetni a volt barátnőmet aki 15 volt. Ez is okozta az eltávolodásunkat, és később a szakítást.
2015. máj. 24. 12:13
 15/18 Domovoy ***** válasza:

Kedves #14-es!

Úgy látom valamelyest mind a ketten "magunkból indultunk ki".

Habár való igaz, nem sok közöm van a mai tinédzserekhez, de az általad említett hormonok nem most fejlődtek ki, régebben is voltak, és mikor especiel én voltam 16 - sőt, mind a mai napig - nem lételemem az "ürgeöntés".

Azt aláírom, hogy ha van az embernek kivel összebújnia, úgy hozza a hangulat, és "egészséges a hormonháztartása", természetesen működésbe lép a kémia, lehet "patkányinvázió", de ha adott helyzetben nemleges választ nem fogad el a lánytól, és emiatt romlik meg a kapcsolata, akkor felesleges is folytatniuk. Vagy valóban szereti, és elfogadja, "kivárja az idejét".

Ha pedig "érettebbként" úgy vállal fel egy kapcsolatot, fiatalabb barátnővel, akkor ezzel az eshetőséggel előre kellene számolnia, ismerve önmaga "vágyait és igényeit".

2015. máj. 24. 12:31
 16/18 anonim ***** válasza:
Maga a 3 év korkülönbség nem nagy , inkább attól függ hogy hány évesek közt. Egy 13 és egy 16 éves között sok ,mert a 13 éves még nagyon gyerek ,akár érett(nek gondolja magát) akár nem , de pl egy 20 és egy 23 éves között már nem jelentene problémát véleményem szerint. De egyébként az igényektől is függ , ha a fiú tud várni a szexuális kapcsolat kialakításával egynéhány évet akkor lehet esélyes a dolog. A lényeg hogy ilyen döntésekbe/helyzetekbe a fiatalabb fél ne ugorjon vagy ne kényszerüljön bele.
2015. máj. 24. 14:08
 17/18 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősömek ugyanilyen korkulonbseggel jöttek össze. Lassan 8 éve vannak együtt. Amennyiben hajlandó rád várni a fiú akkor csak hajrá. De mindent csak a maga idejében :)
2015. jún. 18. 22:42
 18/18 anonim ***** válasza:
Akartam mondani ugyanennyi idősen :) előző voltam :)
2015. jún. 18. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!