Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Vannak olyan tinilányok, akik...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak olyan tinilányok, akik házasságig nem szeretnének szeretkezni?

Figyelt kérdés
Ha igen, milyen okból? Vallás? Ha van/volt párotok, ő hogyan fogadta, hogy így gondolkodtok?

2024. aug. 13. 22:43
1 2
 11/13 anonim válasza:
46%
Egy darabig én is úgy voltam vele hogy a szűzességem csak házasság után szeretném elveszíteni (nem vallás miatt hanem csak jobbnak gondoltam hogy nem mindenkivel lefeküdni akikkel együtt vagyok hanem csak azzal a személyel aki mellet el kötelezem magam )de mostanra a véleményem teljesen megváltozott msot úgy vagyok vele hogy egyszer élek ha msot együtt vagyok valakivel akivel szeressük egymást akkor miért ne ?
2024. aug. 18. 21:01
 12/13 anonim ***** válasza:
35%
Nagyon remélem, hogy vannak.
2024. aug. 21. 10:44
 13/13 gergelice16 ***** válasza:

Tini korban még normális, hogy valaki csak azért nem fekszik le másokkal, mert vallásosan nevelték, de ahogy idősödik az ember, úgy kéne megértenie az elv mögötti okokat. Mert hogy igenis vannak okai, amikről manapság nagyon nem akarnak figyelmet venni. És mégha az eredmény ugyanaz, szerintem igenis hiba, ha egy felnőtt ember csak azért vallásos, mert megszokta, és nem azért mert valódi tudás és hit van mögötte.

És hogy mik ezek az okok? Sok minden áll emögött, de hogy ezt megérthessük, először meg kell érteni a szex lélekre gyakorolt hatásait:

A szex úgy működik, mint egy ragasztószalag. Akivel lefekszel, azzal összeragasztod a lelkedet. Ez a ragasztószalag nagyon sokat segíthet akkor, amikor a kapcsolatnak nehéz helyzeteket kell kiállnia, mint például amikor megszületik az első gyerek. Egyetlen hátránya ennek az, hogy ha olyan kapcsolatot ragasztasz le, ami még nem volt megalapozva, akkor olyan emberhez is hozzáköt, akivel egyébként nem is biztos, hogy összeilletek. Az ilyenekből szokott az lenni, hogy másfél évvel később, mikor eltűnik a lila köd, a felek egyszerűen nem értik, hogy egyáltalán hogyan jöhettek össze egy ilyennel. És persze mikor felszeded ezt a ragasztószalagot, az rendkívül fájdalmas, mivel a lelked részeinek darabkáit is magával viszi, ami helyrehozhatatlan sebeket okoz (Bár ezek a sebek kisebbek, ha a párnak volt ideje megalapozni a kapcsolatot). Miután másodszor is le akarsz feküdni valakivel, ez a ragasztószalag még ragad valamennyire, de már bőven nem annyira, mint első alkalommal. A harmadik alkalommal pedig még annyira sem. A sokadik alkalommal, mikor már a ragasztó egyáltalán nem ragad, már képes vagy azt mondani, hogy a szex lehet érzelemmentes, de előtte nem. Bár amíg eljutsz erre a szintre, annyira sokat sérül a lelked, hogy teljesen megváltoztatja a világhoz való hozzáállásodat, és könnyen megtörténhet, hogy ez megakadályozza, hogy megtaláld életedben a boldog élethez szükséges alapigazságokat.

Ami manapság a legfőbb probléma, hogy a szex már nem eszköz a kapcsolat megerősítésére, hanem egyfajta cél. Olyan társat keresnek az emberek, akivel jó a szex, és a kapcsolat fennmaradásához szükséges alap tulajdonságok már sokkal kevesebb súlyt nyomnak a latba. Persze az ilyen kapcsolatok, amik nincsenek eléggé megalapozva, vagy ahol a bizalom helyét már átvette a szex, hosszútávon biztosan halálra vannak ítélve. Az ilyen párok talán addig kitartanak egymás mellett, amíg minden rendben megy az életükben, de amint a kapcsolatuk egy nagyobb akadályba ütközik, biztosan nem bírják ki tovább egymás mellett. Ezért van az is, hogy a legtöbb válás az első gyerek születésekor történik, mert a gyenge alapozású kapcsolatok nem bírják ki az ilyen nehéz időket (pláne hogy a szülés miatt a szexet is szüneteltetni kell egy ideig).

A következő ellenérvek szoktak érkezni:

- "Fontos kideríteni házasság előtt, hogy passzolunk-e egymáshoz" - Erre az a válaszom, hogy a valóságban annak az esélye nagyon-nagyon kicsi, hogy egy férfi és egy nő képtelen közösülni. A női nemiszerv nagyon sokat tud tágulni, ezt én is megtapasztaltam. Feleségemmel a nászutunkon szexeltünk először, és az első 4-5 alkalom túlságosan fájdalmas volt neki, így nem erőltettük. Az idővel azonban egyre kevésbé volt fájdalmas, és ma már egyáltalán nincs fájdalom. De ha mégis képtelenek vagytok a szexre, az egyház ilyen esetben engedélyezi a házasság felbontását, de mint mondtam, ennek a valószínűsége közel 0. Ha pedig az zavarna, hogy a szex nem elég jó, mással jobb lenne, akkor arra azt válaszolnám, hogy a szex nem cél, hanem eszköz és hogy a szex lelki oldala sokkal fontosabb mint a testi. Nem az a célja a kapcsolatnak, hogy minél jobb legyen a szex, hanem hogy együtt jók legyetek. Biztos vagyok benne, hogy vannak nők, akikkel élvezetesebb lenne a szex, de én nem a legélvezetesebb szexélményre vágyom, hanem arra, hogy a szeretetemet a lehető legjobban kifejezzem annak, akit önmagamnál is jobban szeretek. A szex mint testi élvezet önmagában semmit nem ér. A szex mint a szeretet kimutatása mindennél többet. És pont ezért a társam számít igazán, nem a teste.

- "Régen sokkal korábban házasodtak az emberek. Mivel ez megváltozott, ezt a régi "szabályt" is felül kell vizsgálni" - Igen, valóban nehezebb kivárni a házasságot ilyen körülmények között. Minddazonáltal a lényeg nem változott. Nem a szexualitás egy egészséges kapcsolat alapja. Az igazán fontos részeket fel lehet építeni, ha elég időt szántok egymásra és magatokra. És ha képes vagy kivárni a házasságot, a szex mint ajándék sokkal többet fog érni. Hogy sok nehézséget kellett kiállnod azért, hogy aztán azt mondhasd, hogy csak a házastársadnak adtad át önmagadat. Ennek értéke van. Pont ahogy a házasságnak is csak akkor lesz értéke, ha azt a döntést nem csak a könnyű időkre, hanem a nehéz időkre is bevállalod. Így a házasság nem csak egy papír lesz, hanem egy felnőtt döntés, aminek teljesen átadhatod magadat. Csak azzal teheted értékesség a választott utat, ha a többit lezárod.

Biztos sok ilyen ellenérvet kihagytam, de mindegyiknek ugyanaz a lényege, mert az igazság az, hogy az emberek csak kifogásokat keresnek, amivel megkönnyíthetik az életeküket, és úgy érzhetik, hogy racionálisan hozták meg a kényelmes, de káros döntést.

Nem állítom azt, hogy ha már nem vagy szűz nem tudsz egészséges, boldog kapcsolatot kialakítani. Azt állítom, hogy nehezebb, és hogy a kapcsolatot sokkal nagyobb erővel kell összetartani a nehéz időkben. De miért rontanánk az esélyeinket? Csak azért mert ez most könnyebb? Mert ez most élvezetet okoz? Az élvezet önmagában semmit sem ér, sőt gyakran elvakítja az embereket. A boldog élethez nem az örömök hajszolása vezet. A boldog élet kulcsa az, hogy rájössz, nem te vagy a fontos. Mikor saját magad, hanem mások vannak életed központjában, megtalálod a boldogságot. És ezt nem csak a házasságban, akármilyen emberi közösségben megtapasztalhatod.

jan. 20. 12:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!