Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az rossz ha beleszerettem a mostoha bátyámba akivel 14 éves korom óta együtt nőttem fel?
Szóval van egy fiú, akinek 14 éven át még a létezéséről sem tudtál. Majd (kis túlzással) egyik napról a másikra a testvéreddé válik. A kategóriából ítélve max. 19-20 éves lehetsz, de valószínű, hogy inkább 16-18. Ebben a korban pedig 2-3 év alatt nem lesz valakiből úgy igazából, érzelmi értelemben is testvér. Vagy csak elég ritkán. Belegondolva: ha mondjuk nekem (F) 14 éves koromban hirtelen lett volna egy mostohahúgom, elég nehezen tudnám elképzelni, hogy akkor testvérként tekintettem volna rá. Főleg, ha még be is jön.
Nem tudom, hogy a jog szerint így mennyire számítotok testvérnek, de egyébként én semmi rosszat, vagy elítélendőt nem látok ebben. Nyilván nem a legszerencsésebb helyzet, de ahogy #1 is írta, az érzelmeidet nem tudod irányítani.
Szerintem semmi rossz nincs benne. Nem vér szerinti rokon.
Ami kellemetlen lenne, ha később szakítotok. Akkor a szakítástól kezdve kínos lesz minden találkozás, ami megmérgez minden ünnepi összejövetelt (mert hétköznap csak-csak el lehet kerülni, hogy ne ugyanaznap/ugyanabban az órában látogassatok haza, de egy karácsonyi ebédet vagy egyéb nagy ünnepi összejövetelt bunkóság tönkretenni a ti kettőtök szaktása miatt)
Nekem van egy szomszédom, ahol a házaspár mindkét tagjának volt gyereke az előző házasságból, és a férfi fia feleségül vette a nő lányát, amikor mindketten befejezték az egyetemet (azt hiszem, ráadásul egyidősek is). Amikor a szüleik összeházasodtak, akkor 10 évesek voltak, szóval több, mint 10 évet "vártak" egymásra. Azt nem tudom, hány évesen kezdtek járni, és azt sem tudom, hogy mikor jelentették be a szülőknek, hogy ők ketten szeretik egymást. De most van három gyerekük és nagyon jól megvannak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!