Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Mit tegyek ha szerelmet...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek ha szerelmet vallanak de az illeto nem tetszik?

Figyelt kérdés
Par ora mulva szerelmet fognak nekem vallani de nem tetszik az illeto az osztalytarsam meg kb 2 evig majdnem minden nap latnom kell de csak nemreg jott hozzank az osztalyba. Eleg csendes vagyok ezert par szonal tobbet nem is valtottunk de egyszer csak ram irt. Nagyon kedves volt folyton sziveket kuldott de azert megkerdezte hogy nem baj-e. Kedvesnek, cukinak, szepnek hivott de szerintem nekem nem tetszik. Azert irom hogy szerintem mert en meg sosem voltam szerelmes (csak fictional characterekbe igen erzelmi nulla vagyok.) A beszelgetesunkbol tisztan lejott az hogy holnap szerelmet vall nekem es az is hogy meg csokit is vesz nekem. Mit csinaljak nemtudok rola semmit meg csak 7. Es Vagyok szerintem meg nem kene nekem parkapcsolat de nagyon kedves es udvarias. Lehet ha jobban ismernem beleszeretnek de most teljesen tanacstalan vagyok Mit mondjak ha azt mondja tetszel nekem? Nem akarom megbanti es azt se akarom hogy kinos viszonyunk legyen. Vagy jarjak vele es talan megszeretem. Kerlek valaki tapasztaltabb segitsen (bocsanat az irasomert de mar csak par oram van es siettem)

2022. jan. 9. 20:51
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Koszonok minden valaszt
2022. jan. 9. 20:51
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Pár óra mulva... Honnan tudod?
2022. jan. 9. 20:56
 3/15 anonim válasza:
100%
Ha osztály előtt teszi azt, akkor semmiképpen ne ott rázd le, hanem akkor hívd félre valahova, hogy elmondd neki, hogy most nem akarsz vele összejönni, de ezért ne legyen szomorú, hanem vegye tanulópénznek. És fontos, hogy ne bunkón, hanem kedvesen és vigasztalóan közöld vele ezt. Ha a többiek kérdeznék, hogy mi lett, csak határozottan ás kedvesen mond meg nekik, hogy nem rájuk tartozik.
2022. jan. 9. 20:57
 4/15 A kérdező kommentje:
Azta ez tenleg gyors volt eddig is koszonom a valaszokat. Szerencsere nem az osztaly elott fogunk beszelni.
2022. jan. 9. 21:00
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én a helyedben amikor szerelmet vall azt mondanám hogy:

nekem is szimpatikus vagy,de én még jobban megszeretnélek ismerni téged, nem szeretném elsietni a dolgot. Remélem megértem hogy nekem ez így gyors és nem fogsz rám haragudni.

Ha szeret akkor megérti!

Csak ügyesen és őszintén!

Majd meséldel mivolta, nagyon kíváncsi vagyok rá 😊

2022. jan. 9. 21:03
 6/15 A kérdező kommentje:
Ez ténleg jó köszönöm de az eddigi állás szerint talaltam egy indokot amiert lemondom a talalkozot ahol elakarja mondani de ez ugyis csak atmeneti es valamikor beszelnem kell vele akkor lehet hogy ezt fogom csinalni de nem valoszinu mert mivel nemigazan ismerem csak mos jöttem rá hogy elég nagy a korkulombség is ezert szerintem csak elmondom neki hogy nekem nem tetszik és nem szeretnek párkapcsolatot
2022. jan. 9. 21:53
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mégegyszer mindenkinek aki valaszolt ha erdekel titeket majd leirom mi tortent.
2022. jan. 9. 21:57
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne indokokat keress, hanem kettesben vidd el valahova, ahol nem tűnik majd kínosnak a srácra nézve a dolog.

Ha van benned felé tisztelet, akkor mondd meg neki őszintén mi jár a fejedben. Engem dobtak el hasonlóképp, se kép se hang ignorált és az a legrosszabb, hogy azt se tudom mit csináltam rosszul, vagy mi miatt utasított el. Szóval inkább mondd el neki, de légy támogató, nehogy a srác összeessen emiatt

2022. jan. 10. 10:17
 9/15 anonim válasza:
100%
Na mi volt? Engem is erdekel nagyon 😊
2022. jan. 10. 14:19
 10/15 SaJt01 ***** válasza:
74%

8as,a másik helyett nem tudsz előre tanulságot levonni és érzelmileg támogatni közben. Ha csak ilyet kap valaki hogy - még nem ismerlek, nem tudom, nagy a korkülönbség stb az olyan mintha a másik szándékot mutatna arra hogy több időt töltsön az illetővel, de hát itt vannak ezek a kellemetlen körülmények amik ezt gátolják.

Tudjuk hogy nem ez a helyzet, de a másik fél részéről nagyon könnyű bele esni ebbe a tévedésbe.

A se kép se hang egy nagyon komoly visszajelzés hogy a másiknak egyszerűen túl sok, mindegy miből, lehet hogy a pali ügy 6od rendű dolog. Lehet az illető olyan mély nyomorban van hogy ép nem tudja illedelmesen közölni a másikkal, hogy teljesen bele van zavarodva a saját érzelmi vetítésébe, nem is ismerik egymást, úgy tűnik a nem is akar megismerni csak épp a saját képzelgésével van elfoglalva. Lehet ha tényleg a másikat próbálná megismerni, akkor levágná hogy, hmm mintha most nem lenne alkalmas xy okért.

Pont nincs ideje suli után mert 3ra megy az édesanyja temetésére(bár ne történne ilyen).

Pont ez, hogy ha a másik arra sem méltatja a személyt hogy megpróbálja megismerni az érzelmi rávetítésein túl, akkor már miért várja el hogy hímestojásként bánjanak vele.

Az ilyen erős vissza jelzés hogy magyarázat nélkül ott hagynak azt jelenti hogy a másiknak van egy élete, amibe most nem fér bele a részedről elvárt enpátia. Hozzá tenném, ha a másik csakúgy ott hagy, lehet nem érdemelted ki az empátiáját a közeledéseddel.

Lehet hogy a másik teljes lelki békében él és egyszerűen nem akar veled foglalkozni de nem tudja hogy mondja szépen. Hát akkor na bum. Még jó hogy ilyen hamar kiderült, lehet ezért utálni a másikat, meg hogy milyen szar alak hogy arra sem méltat, de milyen alapon van elvárva az hogy a másik gondoskodjon a te lelki békédről. Anyámtól elvárom nyilván, de ő hozott egy döntést, vagy legalább bele állt egy hibába és vagyok. Mivel tartozik a másik feléd? Azzal hogy tetszik neked?(bocsánat nem személyeskedni akarok de ezt magázva megfogalmazni, atya ég). Magadtól az nagyon jogos elvárás hogy mindenkivel tisztelettel bánok, hiszen ha ilyen értél meg tud benned fogalmazódni akkor nyilván képes is vagy rá. Az etika és erkölcs az E/1-ben működik, E/2ben hogy neked jónak kell lenni az erőszak. Ilyen dolgokat csak saját magán érdemes számon kérni az embernek. Fogalmunk sincs hogy a másik épp miben van és ha azt hisszük hogy pontosan tudjuk butábbak vagyunk mint a föld.

Ennél fogva nem is kell véresen személyesre venni és mindent arra kihegyezni hogy velem vagy a viselkedésemmel van a gond. Itt nem is arra gondolok hogy akkor semmi felelősségem nincs.

33% a másik személye, 33% az én személyem 33% a körülmények. Valami nem sikerül az nem mindig teljes egészében a mi hibánk, de tanulságot mindig fontos levonni.

Kérdező ne érezd magad rosszul akkor se ha nem beszélnél vele inkább soha többet. Ugyanakkor tiszteletre méltó hogy figyelembe veszed a másik érzelmeit.

2022. jan. 10. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!