Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Azt érzem hogy már nem tudok...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azt érzem hogy már nem tudok szeretni. Miért van ez?

Figyelt kérdés
2 hónapja szakított (elég szemét módon) velem az a nő aki életem szerelme volt. Vele éreztem azt legelőször hogy tényleg boldog vagyok és hogy szeretve vagyok illetve hogy vele az egész életem el tudnám képzelni. Igaz csak 1 évig voltunk együtt de nekem ez az egy év volt életem legszebb éve. Még csak 19 vagyok és nem ez volt az első kapcsolatom viszont azt érzem hogy én már nem tudnék senkit se szeretni. Próbáltam ismerkedni így ennyi idő után más lányokkal de egyszerűen semmit se éreztem irántuk és úgy voltam vele hogy nem akarok semmit tőlük. Nagyon nehezen tudom elengedni ezt a lányt mert úgy érzem hogy senki se olyan mint ő és nem tudom mitévő legyek. Próbáltam már mindent hogy elfelejtsem, "meg gyászoltam a kapcsolatot" is de egyszerűen üresnek érzem magam nélküle és értelmetlennek az életet.. veletek volt ilyen? Ha igen hogyan léptetek túl rajta? Valami tanács esetleg?

2021. nov. 9. 02:23
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

Jóember 19 éves vagy, hova ez a 💩 "nem tudok már szeretni" duma? Ha szereted a lányt, akkor hiába ismerkedsz, senki nem fog úgy érdekelni, ez teljesen normális.

Ezen az emberek 99%a már átesett, és mégis képesek voltak újra szeretni.

Értem én amit mondasz. Mikor az exem elhagyott és később kiderült, hogy korábban meg is csalt, én összeomlottam. 2 évig depressziós voltam és fél évig az ágyat nyomtam, 3 óránként pedig álomba sírtam magam.

Idővel kitisztul a látásod, és észreveszed, hogy nem is volt olyan tökéletes, amilyennek a rózsaszín köd miatt láttad. Még csak 2 hónapja történt, szóval ne várd, hogy holnapra elmúlik és már szerelmes is lehetsz egy másik lányba. Ha tényleg szeretted, 2 hónap alatt lehetetlen elfelejteni.

Adj ennek az egésznek időt, és ahogy mondják, ne légy szomorú azért mert vége van..légy boldog, mert megtörtént. Lesz sokkal jobb. Ezt nem sablon dumaként mondom. Én a 2 év depresszió után találtam egy lányt akit tisztán látok és áldom az eget, hogy akkor szakítottam az exemmel. Ezt a 💩 nem tudsz szeretni dumát meg hagyd. Majd fogsz tudni szeretni, ha eljött az ideje.

2021. nov. 9. 02:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én azt vettem észre, hogy addig nem akartam új kapcsolatot, ameddig az előző páromat szerettem. 2 évig voltunk együtt és 1-1,5 év után voltam rajta túl. Eddig is szerettem :D

2 hónap az még nagyon az eleje. Ha 1-2 éve éreznél így akkor lenne max probléma.

Mindenki átment ezen a "soha többet nem fogok szeretni senkit, mert csak átvernek" időszakon. A baj akkor lesz, ha ezen nem tudsz felülkerekedni és még 40 évesen is ez a rögeszméd.

Egy kapcsolat vége és ezzel "szerettünk elvesztése" ugyanolyan gyász folyamat.

2021. nov. 9. 06:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

2 hónap alatt nem gyászoltad még meg. Az kevés. Még a gyászfolyamat kellős közepén vagy. Tapasztalatból mondom. Nekem fél év kellett ahhoz, hogy egy kicsit jobban érezzem magam, kezdjek mások felé nyitni. Én is úgy éreztem, hogy már soha többé nem fogok szeretni.

Másfél év után ismertem meg a jelenlegi párom, és nagyon boldog vagyok.

2021. nov. 9. 08:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt kevés a 2 hónap tényleg, majd fél év körül kezd KICSIT jobb lenni. 1 év körül kezdesz továbblépni, másfél év körül már jó esetben túl vagy rajta bőven. Na ha még akkor is miatta sírsz, szidhatod magad hogy nem akartál túllépni rajta és még mindig ott tartasz, hogy érte epekedsz.

Másrészt még mindig naív vagy, a romantikus hazugságok hálójában. Nagyon szépen hangzik ez a "sose tudok már szeretni", pár dél-amerikai szappanopera ellőtte már előtted, csak kár hogy ostobaság. Elkéne engedni a hazug hősszerelmes pózt, aki szenvedteti magát a kiskirálylányért, aki csak a fejében létezik.

Szakítottatok, megvolt az oka, mindketten továbbléptek és te is mással leszel, őt is más rakja majd. Sokkal jobb lesz és könnyebben továbblépsz, ha elfogadod hogy nem létezik ez a cukormázas, nyálas álomvilág.

2021. nov. 9. 12:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj valakivel!

A lány is ennyire magába zuhant vagy ő már tovább lendült? Tudsz egyáltalán róla valamit?

2021. nov. 9. 17:24
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

És igen lehet hogy kevés idő a 2 hónap csak számomra érdekes mert az előző kapcsolataimnál már egy hónap után túl voltam és minden rendben volt pedig azok is kb ennyi ideig tartottak. Talán most kissé meg ilyesztett hogy ennyire ragaszkodok egy olyan személyhez aki hozzám már nem igen. Viszont a kapcsolatot tartjuk és jóban maradtunk meg hát a baráti társaságunk egy része is közös. Viszont azt tudom hogy ő neki se könnyű lelkileg mert szegénynek eléggé nehéz suliba is meg otthon. Csak így rossz az egész mert én szeretnék neki segíteni meg lelkileg is támogatni csak ő olyan hogy amikor minden rossz így el lök magától mindenkit..

2021. nov. 10. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!