Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » A szüleim ellenzik az együttlé...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szüleim ellenzik az együttlétet vagy normális ?

Figyelt kérdés

Na szóval, sziasztok. Eléggé összevissza vannak a gondolataim, de megpróbálom leírni valamennyire érthetően.

Mindig a szüleim kedvence voltam, nem nagyon vitáztunk, veszekedtünk ugyanis tényleg szófogadó voltam, jól tanultam (és tanulok), mindig segítek nekik, amikor csak tudok. Ezeket csak azért írom le, mert tényleg nem szeretném, ha úgy jönne le bárkiknek, hogy tiszteletlen vagyok és csak mosom a szám.

Van egy barátom, nem olyan rég, de régebbről (jó pár éve barátkozunk, ismerkedünk), elég kevésszer tudunk találkozni az utazásos része miatt. Legelőre nem, de fel-felhoztam így karácsony fele, hogy itt alhatna-e. Haaaat... Itt aludt, viszont teljesen más szobában kellett aludjak.

Sokszor olyanokat mondanak, hogy nem értik, miért csukom be a szobám ajtaját amikor itt van, mit csinálunk bent, amit nem szabad tudjanak. Karácsony reggelén is gondoltam bemegyek a szobába (amelyikben ő aludt), hogy minél több időt tudjak tölteni vele majd, és hát, nyitva hagytam az ajtót (direkt), én meg rádőltem az ágyra csak, anya pont ment el, biztos látta és amiután kettesben maradtam anyával, megkaptam, hogy mi volt az a neveletlen megmozdulás...

Néha, elvetve elmondják a véleményüket a tini szerelemről, vagyis nem maga a szerelemről, hanem a sexről. Mennyire felelőtlenség, mennyire erkölcstelen, nem értik az olyan tiniket, akik lefekszenek egymással vagy bármi.

Igazából én senkit nem ítélek el, nyilván azért kell egy kor, vagyis mondjuk 13, 14 évesen tényleg nincsen ott az ember még testileg vagy agyban. Főleg agyban.

De itt nem is arról van szó, hogy azért, mert becsukom az ajtót, azért, mert vele szeretnék aludni, azért, mert több időt akarok vele tölteni, vagy azért mert kívánom lefeküdnék vele. Vagyis majd, ugyanis nagyon nagy dilemmában vagyok, mert ezek szerint, ha lefeküdnék bárkivel is (vagyis csak a barátommal szeretnék) a szüleim teljes mértékben megvetnének, ha már csókon is rajtakapnának... Nagyon rossz érzés, mert szeretnék egy dolgot, és nem hiszem, hogyha valamit ésszel csinálok (ebben az esetben) és nem ártok vele senkinek, akkor miért kéne ilyet csinálni.

Néha próbálgattam megmondani a véleményem az egészről, de ha tényleg elmondanám amit érzek, akkor összevesznénk és megszígorubbak lennének és ennyit sem engednének. Én úgy gondolom, hogy ez nem feltétlen egészséges. Vagyis egészséges elmondani a veszélyeket (ezt megtették még nagyon rég is), egészséges első hónapokban nem ott aludni (talán ebben a korban), egészséges meghallgatni és elmondani, hogy olyant ne engedjünk amit nem szeretnénk és csak azért csinálnánk, hogy a másik fél nehogy elhagyjon ez miatt. De szerintem ennyire nem egészséges, teljesen befolyásolnak és meg nem tudom, hogy jól gondolkodok-e (sejtem viszonylag nekem ez lenne a jó, ahogy leírtam), de ezek érzelmeken alapulnak és oke,nem azt mondom, hogy feltétlen egészséges bárkivel, bárhol, bármikor lefeküdni, de istenem, ha nem árt az illető senkinek és neki az esik jól, akkor abban szerintem semmi nincsen, ugyanis mindenkinek a maga élete, döntse el ő.

Simi, tapi, slagolás xD volt már, de ez miatt irtózatosan rosszul tudom magam érezni, pedig tényleg úgy érzem a barátom szeret, én szeretem, jövőkép még nincsen (én hamarosan nagykorú, ő már nagykorú), vagyis rosszul érzem a szüleim miatt magam,nem azért mert rosszul esne, vagy nem figyel rám. Egyszerűen ez borzalmas érzés, talán aki nem volt ilyenben az nem tudja milyen érzés.

Köszönöm ha elolvastad és válaszolsz rá!

2020. dec. 27. 18:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Legalább ő is kényeztetett? Xd
2020. dec. 27. 20:09
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Menekülj amint lehet

Anyàdèk àlszent agymosottak

2020. dec. 27. 20:11
 13/22 A kérdező kommentje:

Jaj, 10-es, nem hittem,hogy 20 évesen is vannak ilyen problémák.

Én azt hittem idővel fognak engedni, így picit megkérdőjelezem. Sajnálom,biztos lesz jobb is :/

12-es, nem hiszem, hogy amiért valakinek más a felfogása a világgal kapcsolatban álszent agymosott lenne.

2020. dec. 27. 20:20
 14/22 anonim ***** válasza:
Sok sikert
2020. dec. 27. 20:29
 15/22 anonim ***** válasza:
86%

Tipikus bort iszik vizet prèdikàl.

Nem lepne meg ha anyud is 16 èvesen màr benne lett volna..

Tilt egy tök termèszetes dolgot egy lassan fenlőtt embernek.

Amihez amugy semmi köze.

De ha neked ez igy rendben van...

2020. dec. 27. 20:33
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális, hogy ilyen korban a csókolózáson is ki vannak akadva. Én a helyedben azt próbálnám meg, hogy megmondom nekik, hogy ez teljesen normális, tudod mi korai és mi nem, bízzanak benned. Viszont ha ezt ennyire nem tudják a helyén kezelni, az lesz a vége, hogy semmit nem fogsz nekik elmondani, és megromolhat a kapcsolatotok, amit te nem akarsz.
2020. dec. 27. 21:33
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is ebben a helyzetben vagyok/voltam. A szex nálunk teljesen tabu, soha nem beszéltünk a védekezésről, nem kívánt terhesség vagy valami. Mintha nem is létezne, mintha soha senki nem csinálta volna még. 18 évesen lett barátom és anya soha nem engedte, hogy együtt aludjunk, illetve mindig utalt rá, hogy de le ne feküdjünk. Nyilván a tiltása semmit nem használt. Eleinte nekem is rossz volt, hogy nem tudtam beszélni anyával erről, nem volt akivel megbeszéljem. Meg tudom, hogyha megtudnák, hogy már nem vagyok "ártatlan" akkor "megvetnének" (?) Nem pont ez a jó szó, de valami ilyesmi. Tudom, hogy nem örülnének neki, kiakadnának, kapnák pár gúnyos megjegyzést. Eleinte rossz volt de már nem érdekel. Felnőtt vagyok, 1,5 éve vagyunk együtt a barátommal. Igazából gondolom a szüleim is sejtik, hogy azért nem csak egymás kezét szoktuk fogni. Meg ez a "szigor" akkor enyhült mikor egyetemen kollégista lettem. Ott már nem tudott ellenőrizni én meg nem számoltam be neki minden egyes percről. Amúgy sajnálak a helyzet miatt :( nekem bűntudatom volt miután lefeküdtünk a barátommal először, mert azt éreztem, hogy most valami nagyon rosszat csináltam, csalódást okoztam a szüleimnek vagy ilyesmi. Benned nehogy legyenek ilyen érzések. Tök természetes dolog a szex, nem értem nálunk mi a francnak tabu ennyire.

Remélem érthető, kicsit össze-vissza lett. Lényeg a lényeg, okosan, vèdekezzetek és ne érezd rosszul magad a szüleid miatt!

2020. dec. 27. 22:56
 18/22 anonim ***** válasza:
Ha mindjárt nagykorú vagy, azért már lehetne engedni. Ne teljesem szembeszállj velük, inkább csak mondd meg nekik, hogy ha eddig úgy érzik, hogy jól neveltek, akkor bízzanak meg benned, és higyjék el, hogy csak akkor veszted el, amikor helyesnek érzed. Meg lassan el is költözhetsz akár, és teljesen önálló életet kezdhetsz, ennyire nem lenne szabad beleszólniuk
2020. dec. 28. 06:47
 19/22 anonim ***** válasza:
37%
De minek véded akkor őket? Hogyha egyszer nyomorultak akkor azok nem tudsz mit tenni
2020. dec. 28. 07:56
 20/22 anonim ***** válasza:

17 évesen engem is nagyon óvott anyukám. Erőszakoskodtam kicsit, hogy hadd aludjon már itt a barátom és akkor tört meg ez a dolog, mikor kb 2 hónapos kapcsolatban őt hívtam fel, hogy jöjjön értem szalagavató bankettre és éjjel 1kor már anya sem akarta hogy hazamenjen, ha már egyszer hazahozott.

Szex kb egy hónap múlva esett meg, átmentem hozzájuk, nem volt otthon senki. (Anya szerint az sem volt okés, hogy én járok "udvarolni". Ugyan már..)

Egyszer pedig beszólt hogy hát ne menjek át este meg ne aludjak ott, mert ki tudja mi lesz..... Akkor mondtam neki, hogy emiatt ne aggódjon, már túl vagyunk rajta. Akkor volt benne egy törés, hogy a kislánya felnőtt, de többet nem szólt bele a dolgokba. Azóta eltelt több, mint 5 év és nagyon jó a viszonyuk.

2020. dec. 28. 16:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!