Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Ezek után hogyan nézhetnék a...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezek után hogyan nézhetnék a szemébe? Olyan szörnyen érzem magam!

Figyelt kérdés
Van egy srác akivel éppen a barátságunkból szerelem kezd kialakulni, vagyis én nagyon úgy érzem. A szüleim, nem akarok panaszkodni, de nagyon bántóan viselkednek velem, apám folytom megjegyzést tesz a testemre hogy ronda vagyok meg dagadt meg úgysem kellenék senkinek, anyám lopja a ruháimat, a sminkcuccaimat, mondván hogy rajtam ezek úgysem segítenek semmit. Őszintén minden barátnőm irigyli a "szépségem" és titkon tükörbe nézve néha én is annak látom magam, de a szüleim miatt ez nagyon ritka. Anyukám csak a hétvégén vállal 1 nap házimunkát a többi 6 mind az enyém, főzök, pakolok, mosok, mosogatok, takarítok, és ilyenek. Nem mondam el a srácnak mert az ő szülei tök jófejek és nem szeretek panaszkodni, mindig akkor videochatelek vele mikor főzök, azt szoktam mondani hogy élvezem és azért csinálom. éppen a sráccal beszéltem mikor apám (enyhénszólva ittasan elkezdett velem kiabáni, hogy haszontalan, ronda dagadt disznó vagyok és a hónapban másodjára van paradicsomos tészta pedig tudom hogy nem szereti, szabadkoztam hogy muszáj volt tanulnom mert már a tanár kérdezte mi van velem és nem tudtam boltba menni, úgyhogy ennyi volt itthon, ezt tudtam főzni. Aztán megint jött hogy ma melyik ruháját akarta felvenni, de nem mostam ki! A srác végighallgatta már a sírás kerüldetett mikor volt egy pillanatom kinyomni, szóval azt már nem látta hogy apám meg is pofozott. amióta ez a karantén van apa inni kezdett és akkor mindig ez van ha részeg. Annyira szégyellem magam. A srác ma megkérdezte hogy jól vagyok-e, csak annyit írtam hogy nem számít. Nagyon csalódott vagyok és szörnyen utálom magam hogy ezt végig kellett néznie, annyit tudott hogy nálunk itthon nem minden pont olyan mint náluk. Egyáltalán van fiú aki egy ilyen után folytatná a lánnyal?

2020. máj. 19. 20:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Igaz én nem fiú vagyok, de ha bárki elhagyna emiatt az meg sem érdemel. Nem te tehetsz arról ami otthon folyik, és aki ezt nem érti meg az egy idióta. Nem tudom hány éves vagy, de ha kiskorú vagy még kérj segítséget, akár tanároktól, iskolapszcihológustól. Lelkileg és fizikálisan is bántalmaznak, ehez nincs joguk, neked pedig jogod van normális környezetben élni.
2020. máj. 19. 20:54
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen események után igazi ******* aki otthagyna bárkit is.

Szerintem e-miatt nincsen okod aggodalomra a szemtanu cserbenhagyása miatt.

És csak kitartást, többet érdemelsz!

2020. máj. 19. 20:54
 3/13 anonim ***** válasza:
98%
Remélem, mihamarabb ki tudsz szakadni ebből a világból, és akkor minden sokkal könnyebb lesz.
2020. máj. 19. 20:57
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid a gyökerek, nem veled van gond. Attól hogy ők kiabáltak, te még nem vagy rossz.

Legyél kicsit nyitottabb a sráccal és beszélhetsz arról hogy mit érzel. Te tudod milyen mélyre szeretnél menni, hisz régóta ismered, de az nem olyan jó válasz ha rákérdez, hogy "nem számít". Számít, mert sz*rul érzed magad miatta és nagy hatással vannak rád, erősen befolyásolják a hangulatod, önbizalmad, önképed. Elmondhatod neki nyugodtan hogy nem érzed jól magad velük és hogy nem jó szülők. Ha nem beszélsz neki az érzéseidről, csak elzársz magadtól mindenkit, akkor nem tud kialakulni kötődés, kedvelés, mert nem engeded hogy megismerjenek. Érthető amiért teszed, csak nem te tehetsz arról hogy ilyenek.

A jövőre nézve pedig próbálj minél előbb elszakadni tőlük, akár baráttal összeköltözni, más rokonhoz menni vagy akármi. Kezdd el velük leépíteni a kapcsolatot, mert amit most csinálsz - befekszel alájuk és engeded hogy alázzanak - azzal csak egyre rosszabb lesz, egyre több dolgot fognak megengedni maguknak.

Illetve készülj fel arra is hogy szakemberhez kell menned, egy ilyen közegben felnőni és élni maradandó lelki sebeket hagy, amiket kezelni kell.

2020. máj. 19. 20:58
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem ezért fog otthagyni, te meg mihelyt tudsz lépj le. Ha az ő szüleivel nagyon jóban lesztek akkor mondd el nekik h gáz van otthon és fognak segíteni.
2020. máj. 19. 20:58
 6/13 A kérdező kommentje:
Hamarosan leszek 17, nem igazán tudok ellenállni, mert akkor nem csak pofont kapok!
2020. máj. 19. 21:14
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé nos.. bocsi ha megsértem őket (bár megérdemlik) eléggé szánalmas és gyökér dolog az, amit tesznek veled..

Az előző válaszolóknak igaza van, amint lesz lehetőséged, azonnal hagyd őket ott.. attól függetlenül mert ők ezt a mocsok életet választották, nem kell hogy a tiéd mégjobban elrontsák..

Amit meg mondanak, hagyd rájuk.. bármilyen bántást mondanak, biztos szép vagy, belsőre is biztosan, hisz a srácnak bejössz :D

2020. máj. 19. 21:38
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ohh, lehagytam:

A srácnak meg mondd el, mi volt, ne zárkózz be előtte is, ha már a szülők elnyomnak.. legyél magabiztos, aki túlfog ezen jutni és jobb helyen lesz, mint ahonnan jött

2020. máj. 19. 21:41
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

A családodról nem tehetsz és nem neked kell magadat szégyelned miattuk.

Pont, hogy kellene valaki, aki jól bánik veled, nagyon megérdemelnéd, és ha úgy érzed ez a fiú olyan, aki rendes veled, akkor küzdj meg érte. Beszéljétek meg, őszintén, hogy mi van otthon, ha lesz belőletek valami úgysem tudod a végtelenségig kizárni. Másrészt neki is tudnia kell, hogy néha extra türelmesnek kell lennie veled, mert vannak olyan gondjaid, amiket ti együtt sem tudtok megoldani, még!

2020. máj. 19. 23:23
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Amit a szüleid tesznek veled, azt még az ember legnagyobb ellensége sem teheti meg. Nem szabad hinned az ilyen beszólásoknak, hogy ronda vagy, mert így egy önbecsüléshiányos érzelmi roncs lesz belőled. Igaz, hogy fiatalabb vagyok pár évvel, de engem meg oviban, és a suli első pár évében bántottak az osztálytársaim. (Barátom meg, akire támaszkodhattam volna, egy sem volt.) Elismerem, nem ilyen durván, de nekem az is elég volt ahhoz, hogy bezárkózzak, titkolózzak mindenki előtt, és senkiben se bízzak meg. Egyszóval egy antiszociális, bizalmatlan, barátságtalan balfék lettem. Ami a barátodat illeti bocsi, de nagy hiba volt, hogy nem az igazat mondtad, hogy nem jókedvedben főzőcskézel mindig, amikor beszéltek. Viszont most, hogy tudja az igazság egy részét, nagyon nem lenne tőle szép, ha ez után cserbenhagyna. Ha valaki érdeklődik egy ilyen után, hogy jól vagy-e, az azt jelenti, hogy érdekli, hogy mi van veled. Én ugyan lány vagyok, de nagyon undorítónak találnám, ha egy fiú egy ilyen incidens után otthagyná a csajt a pácban. Nem kell szégyellned magad. Tudom, hogy nagyon nehéz, de próbálj meg elzárkózni a támadásaik elől. Nem azt mondom, hogy fordulj magadba, csak ne vedd komolyan a sértéseket, próbálj egy kis humorral hozzálállni a dolgokhoz. Szívből remélem, hogy később sikerül túllépned ezen a helyzeten, és a barátoddal is minden rendben lesz. Kitartás! Minden rendben lesz.
2020. máj. 19. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!