Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Miért nem bírom elengedni?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem bírom elengedni?

Figyelt kérdés

Van egy lány akit nem bírok elengedni már lassan 5 éve. Általános iskolában volt osztálytársam.Soha nem volt köztünk semmi,csak barátság,de én végig szerelmes voltam belé. Soha nem mondtam el neki,de elég nyilvánvaló volt hogy ő ezt nem viszonozza. Amióta elballagtunk nem tartjuk a kapcsolatot,de mégis annyira hiányzik hogy egyszerűen nem bírom elfelejteni. Ezalatt az 5 év alatt voltak barátnőim,de igazán boldog soha nem voltam egyikkel sem. Olyan mintha csak vele tudnék az lenni,és ez már lassan kikészít. De viszont beszélni nem szeretnék vele mert párszor próbálkoztam de látni rajta hogy egyáltalán nem érdeklem,és már barátja van.Hiába szeretnék kapcsolatot,mindenkiben csak őt keresem. Rendszeresen álmodok is vele,volt hogy hónapokon keresztül minden nap benne volt az álmaimban. Nincs olyan nap hogy ne gondolnék rá. Azt nem értem hogy eltelt 5 év és mégis ugyanazok az érzéseim. Folyamatosan próbálom elfelejteni,elterelni a gondolataimat,de egyszerűen nem megy. Mintha betegesen ragaszkodnék hozzá,és soha nem tudnék elszabadulni tőle. A lelkemet is eladnám hogy vele legyek,bármit megtennék érte,miközben tudom hogy ő nem is gondol rám. A kérdésem az lenne hogy miért van ez? Lehet hogy valami mentális problémám van? Van erre van bármiféle megoldás?(Mert nem úgy tűnik hogy az idő megoldaná)

20F

2019. szept. 17. 20:11
 1/4 anonim ***** válasza:
97%

ugyan nem vagyok szakértő, de nem hiszem, hogy ez mentális problémára utalna - vannak olyanok, akiknek jóval több idő szükséges az elengedéshez, mint másoknak. én is voltam már hasonló helyzetben.

az szerintem biztos, hogy az nem vezet sehova, ha fenntartod ezt a nosztalgikus-túlidealizálós-tépelődő állapotot. most, gondolom, él benned egy kép róla, arról az énjéről, akibe beleszerettél anno, és ezt a képet azóta dédelgeted, sőt, alakítgatod, változtatgatod magadban, valószínűleg jórészt öntudatlanul. eközben ő is folyamatosan változott és változik, és könnyen lehet, hogy igen nagy a különbség a benned élő kép és a valóságos lány jelenlegi alakja között.

éppen ezért, ha minden rossz érzésed ellenére kezdeményeznél egy találkozót és megpróbálnál nyíltan elbeszélgetni vele mindenféléről, talán neked is szembetűnő lenne az említett különbség a lány valója és a fejedben élő idealizált kép között, és ezáltal könnyebben tudnád elengedni őt és tovább haladni az utadon.

2019. szept. 17. 20:48
 2/4 anonim ***** válasza:
89%

az elsot ugy engedtem el h megismertem egy masik csajt, szmorou sok ido és nehez de sikerult

sok sikert egyutterzes 19/f

2019. szept. 17. 21:26
 3/4 anonim ***** válasza:
91%
Én is hasonló helyzetben voltam,csak nekem 2évig tartott.Voltak rosszabb és jobb időszakok,volt,hogy eszembe sem jut,de voltakk olyan napok amikor minden percben ő járt a fejemben.Nálunk mondjuk volt egy minimális/kezdetleges dolog,de annyira nem volt nagy,hogy 2évvel utána is ő járjon mindig az eszembe.Most újra egy iskolában vagyunk,és eleinte nagyon furcsa volt a jelenléte mert egy társaságba kevert minket a sors,de mára már megszoktam és szerencsére semlegesnek veszem már.Nehéz volt rajta túl lépni,de sikerült,biztosan neked is!Viszont lesznek igencsak kemény próbatételek,nekem pl egy 15oerces szünet,amiben fixen folyamatosan éreztem a tekintetét ahogy figyelt,és akkor sem kapta el amikor oda néztem.Na az igencsak gyomorgörcsöt okozott,de idővel túl lehet lépni ezeken a dolgokon.
2019. szept. 17. 21:31
 4/4 anonim ***** válasza:
96%

Csak ugy tudsz továbblèpni ha bevallod neki az éezéseidwt és megkapod az elutasítást.

Bevàlt modszer es csak nyerhetsz vele.

Ha pedig csáva vagy megtenni akkor szenvedj tovább.

2019. szept. 17. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!