Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Nektek mennyire lenne komolytalan egy srác, ha Messengeren hívna el randira?
Ha valakit, el akarsz hívni valahova, sose kertelj így!
Sose kérdezz rá a körülményekre, hogy helyette ítéld meg, a kérdéses dolog teljesíthető-e számára, vagy sem.
Ez anyukám egyik testvére(hívjuk Róbertnek) szerint tulajdonképpen bunkóság. Azzal a példával magyarázta el, amikor éppen nagymamámnál voltunk, és volt anyukám egy másik testvérének(Róza) az esküvője, és mindenki vagy sétált az étterem és a ház között, vagy autóval odavitték.
Anyukám egy 3. testvére(Kevin) megkérdezte Róbertet, hogy van-e náluk hely az autóban. Miután Róbert válaszolt, megkérdezte, hogy mehet-e velük.
Tulajdonképpen Róbert ilyenkor is mondhat nemet, azonban a döntési szabadsága szűkül, mert nem mondhat kifogásokat, ebből adódóan őszintének kell lennie, ami miatt könnyen lehet veszekedés [ezt én gondolom így, nem ő].
Róbert szerint az a helyes, ha valaki odamegy hozzá, és felteszi a kérdést: Ha jól tudom, te vezeted az egyik autót. Jöhetnék veletek?
Ha így teszi fel a kérdést, a kérés teljesíthetőségének megítélése Róbertnél marad, így a döntés szabadsága is.
Ha válasza után illik arra gondolni is szerintem, hogy az illető meggyőzze, tehát rávilágítson arra, miért fontos, hogy őt is vigye akár valaki helyett is. [Ezt szintén én gondolom így.]
Egy esetben elfogadható az ilyesfajta kertelés:
Ha az illetőt le akarod buktatni.
Gondolom nem ezt szeretnéd tenni a leendő randi partnereddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!