Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jelöljem be? Az a helyzet, hogy már négy éve évfolyamtársak vagyunk egy fiúval ( 6 oszt. gimi). Idén tökre felfigyeltem a srácra, de nem igazán volt lehetőségünk beszélni. Szerintetek bejelöljem a social media platformokon, vagy “gáz” lányként?
"tökre" = nagyon
Oké, hogy nem annyira magyaros, de a tini kategóriában vagyunk nem véletlenül, emiatt nem kéne kikezdeni a kérdezővel.
hmm eléggé elgondolkodtató ez a “mentalitás”, hogy a témával/ kérdést figyelembe sem véve…rögvest hibák után kutatnak egyesek🤦♀️
Ahogyan az utolsó kommentelő írta a ‘tökre’ egy fiatalok által gyakran használt jelző…jelentése:nagyon
Szerintem nyugodtan bejelölheted, ez manapság teljesen normális, pláne ebben a korosztályban.
Ha pedig nincs lehetőséged beszélni vele, mert mondjuk nem egy társaságban vagytok, nyugodtan keresd meg sulis ürügyekkel, pl elkérheted-e a házit, vagy kérj segítséget egy olyan tantárgyból, amiről tudod, hogy szereti és megy neki. Ebben semmi fura sincs, és egy ilyenből aztán a végén simán kikerekedhet egy igazi beszélgetés.
Sok sikert! És bátorság, semmi okod félni a kezdeményezéstől! :)
""tökre" = nagyon
Oké, hogy nem annyira magyaros, de a tini kategóriában vagyunk nem véletlenül, emiatt nem kéne kikezdeni a kérdezővel."
"Ahogyan az utolsó kommentelő írta a ‘tökre’ egy fiatalok által gyakran használt jelző…jelentése:nagyon"
Nem véletlen, hogy nem is érti senki a dolgot, mármint, hogy miért írtam. Mert ha értenék, akkor nem írták volna hogy tök. Egyszerűen csak tök szánalmas ez a "tökre felfigyeltem" kifejezés az adott helyzetre. :D
Amúgy a tök, mint nagyon, az a 90-es évek elején terjedt el, és mindenki használja azóta. Pillanatok alatt ragadt a szülőkre, nagyszülőkre. Ti elég süketek lehettek...
Szerintem ha jobban fel szeretnéd kelteni az érdeklődését, akkor pl. ne instagrammon jelöld be, mert ott aztán boldog-boldogtalan követi egymást, nem hiszem, hogy nagyon felfigyelne arra, max. visszakövet de ennyi. Vagy ha ott követnéd be, akkor nézd a sztorijait és az egyikre reagálj, ez jó beszélgetés indító lehet. Viszont ne jelöld be egyszerre az összes platformon, mert azt lehet nyomulásnak venné, úgyhogy csak szép sorjában.
7 talán ahelyett, hogy kioktatást tartasz egyes szavak eredetéről, válaszolhatnál a kérdésre, hogy hozzá is járulj valahogy a kérdező segítéséhez. Mert ez így tök felesleges volt (szigorúan 90es évekbeli jelentéssel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!