Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden randipartnert elriasztok! Hogyan álljam meg, hogy kijavítsam az összes nyelvtani hibát a másik beszédében?
Rögtön ugrok a ragozásokra, névelőkre, névutókra igeidőkre, mint akinél bekattan valami. Mint amikor a dalekok azt szirénázták, hogy "megsemmisíteni, megsemmisíteni".
Természetesen öt-tíz percen belül úgy megsértődnek, hogy hallani sem akarnak utána rólam. Én megértem őket, engem is halálra idegesített az exem, amikor ugyanezt csinálta, de nem tudok leállni.
Kedves Kérdez6ő! A csodálkozik - ugyebár - ikesige. Tehát a 18.alatt írt szövegedben, ugye tévedésből írtad a "csodálkozok" szót?
Ikessigék ragozása: csodálkozoM, csodálkozoL, csodálkozIK.
Jól esett a figyelmeztetésem?
Van egy közmondás: "Más szemében a szálkát megleli, az övében a gerendát feledi."
Egyéb, okos gondoltod van még?
21: Jé, a ragozást eltaláltad, de azt változatlanul nem vagy képes megindokolni, miért nem tudsz szöveget értelmezni.
A leírás pont arról szólt, hogy TUDOM, mi a probléma, és megértem, hogy ez zavaró/rosszul eső. Miért azt rágod a számba, amit már én is elmondtam?
Krvára sokra megyek vele, hogy leállsz cirkuszolni, hogy mások ezt mennyire rossz néven veszik. Erre magamtól is rájöttem! Nem is ez volt a kérdés. Tanulj már meg olvasni!
Az nagyon pocsék, mikor valaki a mázat tartja fontosnak. Aki a nyelvtani szabályok megsértésére ugrik, az azért csinálja ezt, mert más nem fogja meg a nyelvből. Próza, költészet, ezek érthetetlen dolgok a számára. Mondta egy ismerősöm.
Amellett a nyelvtani szabályokat többnyire tényleg tuskófejek fogalmazzák meg. :D Itt van például a kulturált, melyet azért kell középen röviddel írni, mert Horger Antal azt mondta, van egy ilyen tendencia. De nem véletlenül írják sokan hosszúval, mert úgy hallják és mondják. Nesze neked tendencia. Az olyanokról már nem is beszélve, melyeket két kiadással ezelőtt másképp kellett használni, az aztán nagy égés a tudorokra nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!