Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden randipartnert elriasztok! Hogyan álljam meg, hogy kijavítsam az összes nyelvtani hibát a másik beszédében?
Rögtön ugrok a ragozásokra, névelőkre, névutókra igeidőkre, mint akinél bekattan valami. Mint amikor a dalekok azt szirénázták, hogy "megsemmisíteni, megsemmisíteni".
Természetesen öt-tíz percen belül úgy megsértődnek, hogy hallani sem akarnak utána rólam. Én megértem őket, engem is halálra idegesített az exem, amikor ugyanezt csinálta, de nem tudok leállni.
A magam részéről én sem tolerálom a nyelvtani helytelenséget. Mivel leginkább online ismerkedem, így ez kiderül már írásban, ennél fogva nem jut el a dolog a találkozóig.
De ott is valószínű, hogy különös gyorsasággal érne véget a randi, ha elkezdene nákolni, vagy "csinálhassuk esztet" kategória lenne.
Azt tudom javasolni, ne ismerkedj olyan emberekkel, akiknél ez jellemző. Próbáld meg szűrni valahogy. 🤷🏻♂️
24/f
Már hogy lenne mindegy, hogy ragoz??
És amúgy elég cink, hogy nem úgy -vagyis nem helyesen- beszélünk, mint tanítják, kellene, illene.
A tájszólás nem egyenlő a helytelen beszéddel, ahogy a szlengnek is lehet helye egy szövegkörnyezetben, ami a szlengtől nem lesz helytelen.
Az egyetlen, amit tehetsz, hogy megpróbálod elfogadni, ha más beszéd közben hibázik. Mondjuk, ha 5-10 perc után szoktak otthagyni, akkor a partnereiddel is gond van, mert ez azt jelenti, hogy sokat hibáznak beszédben. És megértelek, mert tényleg rohadt idegesítő, mikor valaki nem tudja például a -ba/be, -ban/ben ragokat használni.
Én is voltam hasonlóan, mert régen rettentően idegesített, mikor valaki nem tudott helyesen írni, de már annyira meguntam, hogy ezzel foglalkozzak, hogy már nem is említem meg, ha értem, hogy a másik mire gondol. Lehet, hogy neked is így kéne ezen változtatni. Beszélgess pár olyan emberrel, akinek erősebb tájszólása van, és te is nagyon hamar meg fogod unni, hogy szólj a hibákért. Vagy ami mégjobb, beszélgess olyanokkal magyarul, akiknek nem ez az anyanyelv.
Ha mást ki tudsz javítani, akkor magad efféle szokását is javítsd ki.
Ki a fenének kellene párként olyan, aki minden percben csak javítaná???
Ne csodálkozz, ha lekopnak rólad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!