Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mire számítsak, ha kiderült, hogy viszonyom van egy tanárommal?
Szia!
Èn voltam ilyen helyzetben, csak nekem a tornatanàrommal volt màsfèl èvig "titkos" viszonyom. Minden osztàlytàrsam utàlt èrte mikor kitudòdott. Ez ellen nem is tudtam ès nem is akartam tenni, mert valahol jogos volt. Nem làttak bele a sztoriba igy nyilvàn szamìtò kis ribinek neveztek. Magamnak csinàltam tehàt összehùztam magam ès a sulin kìvül voltak olyan baratàaim akikben megbìztam ès ők nem ìgy vèlekedtek. A tanàr is komolyan gondolta ugyanis a ballagàs napjàn elèm àllt egy gyűrůvel, amit termèszetesen nem fogadtam el, mert az volt a terve, hogy elvesz de ne menjek tovàbb egyetemre, mert azt nem tudja kivàrni. Ez persze mrgijesztett ès èszbekaptam, hogy nem adom fel az èletem èrte mert ha elmùlik a szerelem stb nagyon megbànnàm ìgy vège lett. Nem rùgtàk ki, mert bàrmennyire is szemètkedtek velem az osztàlytàrsaim, odàig nem mentek el, hogy felnyomjanak az osztàlyfőnöknèl vagy az igazgatònàl vagy bàrmelyik tanàrnàl. Ha megis valamelyik tanàr megtudhatta, az meg a kollègàjàval nem akart kicseszni ennyire durvàn, hogy elveszìtse a munkahelyèt, tehàt emiatt sztem nem kell aggòdnod, de az osztàlytàrsaid ha kiutàlnak emiatt azzal nem tudsz mit kezdeni... De az èn tanàcsom az lenne, hogy ezt zàrd le mielőbb. Nem hiszem h jò vège lesz. Van felesège? Gyerekei? Nekem mèg ennyiben volt könnyebb, hogy szingli pasi volt se felesèg se gyerek.
Jaj Koszonom, hogy elmeselted a te eseteket!
Nincsen felesege, bar egy kislanya van, de az anyukaval mar nincsenek egyutt, szoval nem hiszem, hogy ez hatraltato tenyezo lenne.
Remelem az en osztalytarsaim sem mennek el odaig, hogy barkinek szóljanak, koztuk meg igazad van. En csinaltam meg magamnak, ennyi következménye vállalnom kell. Koszonom!:)
Nálunk volt egy hasonló helyzet egy évvel felettünk talán, már végzős volt az csaj mikor kiderült hogy viszonya van a házas ofőjével. Értékítéletet nem mondok, mert az ő dolguk, nekem nem férne bele ilyen, de nem is láttam bele a dologba, nem ismertem se a tanárt, se a lányt, csak látásból.
Viszont nálunk nagyot robbant, ugye végzős osztályról volt szó, de még a gólyák is mind tudtak róla és erről beszéltek egy jó két hétig, mindenki szidta mindkettőt mint a bokrot, így természetesen az iskolavezetés se maradt ki a pletykagépezetből. A lány befejezte ott a sulit, de arra tippelek hogy csak mert ilyen március vége körül lehetett amikor kibukott a dolog és májusban érettségizett, úgyhogy egyébként se volt már ott sokáig, arra meg semmi esély nem volt hogy átveszik valahova. A tanár azonnali hatállyal "közös megegyezéssel felmondott", az egyik igazgatóhelyettes vette át az osztályt mert 12. végén, márciusban nem lehet ofő nélkül túlélni, a pasi meg a ballagáson se volt ott.
Ebből ami neked a tanulság, hogy attól függ mennyire lesz nagy gáz, hogy mekkora lesz belőle a botrány. A legtöbb iskolavezetés tapasztalataim szerint szereti a kisebb ügyeket elsimítani, ha meg is tudják, kiosztani pár intőt, figyelmeztetést, igazgatói elbeszélgetést, és megkérni az érintetteket hogy ne terjesszék széles körben hogy ilyen itt megesik. Ha felmondanak a tanárnak, az kérdésekhez fog vezetni, a kérdésekre válaszok születnek, és sokkal rosszabb a vezetőségnek ha elterjed hogy az XY gimiben a tanárok k.rogatják a diákjaikat, mint maga a viszony.
Viszont ha már így is az egész iskola tudja, és megállíthatatlan a hír terjedése akkor valamit muszáj reagálniuk, mert különben az terjed el hogy nem lesz következménye a történteknek, ekkor jön az hogy példát statuálnak veletek, és akit lehet kirúgnak/áthelyeznek/kedvesen megkérnek hogy fontolja meg az iskolaváltást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!