Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Nektek fontos, hogy a másik...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek fontos, hogy a másik tudjon helyesen írni?

Figyelt kérdés

Fiúktól és lányoktól is kérdezem. Párkapcsolatban fontos nektek, hogy a másik fél tudjon helyesen írni? Nem úgy értem, hogy soha egy elgépelést se vétsen, hanem hogy az alapvető szabályokkal (pl. j-ly) tisztában legyen.

Mert nekem például elég fontos. :D Nem nagyon jönnék össze egy olyan fiúval, aki mondjuk a papagájt ly-nal írja vagy mennyünket írj menjünk helyett. Akármilyen szexi, okos, kedves, ha egyáltalán nem tud helyesen írni, az nekem gyakorlatilag kizáró ok. Talán nagyon kivételes esetben, ha tényleg nagyon jól kijövünk és megvan a kémia meg minden, meg tudnék egyezni vele, hogy majd megtanítom helyesen írni, de csak nagyon kivételes esetben. :D

2017. nov. 4. 20:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
59%
Engem nem iszgat.
2017. nov. 4. 20:51
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kizáró ok, de picit zavaró nekem, mint ügyes nyelvtanosnak, hogy ha valaki nincs tisztában pl a j-ly-vel es pl egy összeolvadást nem képes normálisan leírni pl barátság (ts=cs) a szó, erre igy írja le, hogy baráccság... Mint mondtam, NEM KIZÁRÓ OK, de egy egészen picikét azért zavar. Ettől függetlenül nem a nyelvtani tudasba, hanem a srácba szeretek bele, szóval képes vagyok szemet hunyni felette. :)
2017. nov. 4. 20:54
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Mivel én nagy valószínűséggel az interneten fogom megtalálni a társamat és írásban fogjuk elkezdeni a kommunikációt, így igen, nekem számít.
2017. nov. 4. 20:55
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel nem vagy egyedül, nálam is nagyon fontos szempont a helyesírás. Szerintem eléggé kiábrándító tud lenni, hogyha valaki az alapvető szavakat nem tudja normálisan leírni. Én is csak kivételes esetben tudnám elnézni, például akkor, ha nem magyar az anyanyelve, egyébként nem.
2017. nov. 4. 20:56
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Hogy tudjon, az nem annyira fontos, de akarjon, próbálkozzon helyesen, minél helyesebben írni. Hogyha pl valami koncentrálási zavara van, attól még szerethető az illető, de hogyha adott esetben még nem is törekszik, hát az rossz lenne; mondjuk minek bogarásznám én át az ő írásait? Minek az nekem, hát én az embert szeretem benne, nem kutakodok utána, hogy mennyire helyesen ír. Nem nézem át az iratait, az iskolai füzeteit, stb. Ez már szerintem azért rossz volna XD
2017. nov. 4. 20:57
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Legyen művelt -> tudjon helyesen írni. Igen, zavarna ha nem tudna helyesen írni.
2017. nov. 4. 20:58
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én biztosan nem jönnék össze olyannal, aki nem tud helyesen írni. Az egyik barátnőmnek szörnyű a helyesírása, annyira rossz vele chaten beszélni, egyszerűen fáj, amiket ír. Én erre nagyon allergiás vagyok, mert szeretek történeteket írni, meg csak úgy simán is, szerintem ez alapműveltség. Annyi esze legyen már az embernek, hogy meg tudja különböztetni, hogy a házba megyek be, és a házban vagyok. Nem pedig a házba vagyok. (Most rosszul vagyok magamtól, amiért ezt így leírtam.)

Kicsit lehet, hogy eltértem a kérdéstől. :DD Szóval röviden a válaszom: igen, fontos, hogy a másik tudjon írni.

15/L

2017. nov. 4. 20:59
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Hat na igen

Az elgepelessel semmi bajom nincs, velem is megfordul elég sokszor

Azzal sincs bajom ha valaki nem beszél tökéletesen pl tajszolasa van vagy egyszerűen pl raccsol (mint en) vagy akcentusa van

Ezzel nincs bajom Foleg ha tett érte hogy javítson rajta de így sem ment ,vagy epp veleszuletett

De az ha valaki nem tud helyesen írni az kiborít

Mert azt tanítják az iskolában ,meg mindenhol latja....szóval igazán figyelhetne ra

Másrészt meg ott az auto korrekt Es azzal is javíthatna ezeken

Az akaszt meg ki ha a milyen-t miennek írjak

Vagy a muszáj-t muszalynak

Vagy ilyesmi

Huhh.....utálom azokat akik nem írnak helyesen

Most persze ez nem a legmeghatározóbb dolog de kb 10%-ot számít

Legalábbis nekem

Barátoknal is zavar, de nem szólok nekik

De a páromnal mar zavarna

2017. nov. 4. 21:05
 9/17 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok :

A vesszőkért, meg ezekért Bocsi:)

15L

2017. nov. 4. 21:08
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fontos, alap. Ha néha elgépel valamit az nyilván oké, de egyébként irtó zavaró tud lenni a "muszály" és társai.
2017. nov. 4. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!