Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megbuktam szakmunkás vizsgán. A barátnőm szakítani akar! Mit tegyek? Ti mit szólnátok ehhez?
A barátnőm egy igen neves gimnáziumba jár, egyetemre szeretne menni. Én pedig szakmunkás iskolába járok, idén végeztem, azonban megbuktam a vizsgán. A barátnőm segített felkészülni, de valljuk be, lusta voltam tanulni. A barátnőm azzal az indokkal, hogy nem akar olyan mellett élni és családot alapítani, aki csak alkalmi munkákból él(a tanulási időszakban a haveroméknál dolgoztam, esténként meg kocsmáztunk a haverokkal). Ti mit szólnátok ehhez? Szerintem ez elég gyenge indok. Aszondja szeret, de nem akar ő lenni az, aki pénzt keres.
18/F és 16/L
Nem lehet újramenni a vizsgán? :D
Ez fontosabb mint a nő. Bocs, 16 éves lányka. Még ő sem keres pénzt sehol, te addig 3 szakmát elvégzel.
De azt ajánlom ilyen kicsinyes nő mellett ne maradj. Én a páromat addig buzdítanám amíg nem sikerül. Nem csak magam, de ő miatta is. Mi lesz veled és a családoddal ha nem lesz munkád?
Szerintem próbáld megszerezni a szakmát, a csajt meg hagyd.
Igaza van, ha már egy k#rva szakmunkást se birsz kijárni akkor 10 év mulva milesz? kanapében döglesz sörrel?
Nem azér mert én se járok sehova 18 évesen, de én elfogok végezni egy szakmát a munkaügyin keresztül hogyha egyszer tényleg dolgozni kell és eltartani magam vagy akárkit akkor ne közmunkára kelljen mennem. És erre nem lehet azt mondani hogy a csaj pénzéhes mert nem.
Valamilyen szinten mind a kettőtökkel egyet lehet érteni, de valószínűleg a csaj azért akar szakítani, mert lehet hogy hosszabb távra akar(t volna) veled tervezni, és nem látja a jövőt melletted. Egy idő után mindenki családokat, gyerekeket akar, és ha lusta voltál tanulni és megbuktál egy szakmunkás vizsgán, akkor lehet kicsit megrengett a jövképe, és egy biztosabb pontot akar, szóval nem gyenge indok, ezt egy lánynak igenis szem előtt kell tartania.
Aztán ne keseregj, lehet az is hogy csak motiválni akar ezzel, hátha kicsit több akaraterőt ki lehet hozni belőled. :)
16/L
Egyet értek a lánnyal sajnalom. Egy szakmunkás iskolát elvégezni nem nehéz. Ismerek olyan embereket, akik tiszta hülyék, akik nem tudják az alap műveltségeket se, de mégis tanultak annyit, hogy átmenjenek. Ha már egy szakmunkás vizsgát nem tudsz elvégezni az elég nagy szégyen. Amúgy barátnődnek nem az az a baja, hogy nem sikerült, hanem biztos észrevette, hogy semmit nem tettél annak érdekébe, hogy átmenj, tojtál magasról az egészre és igazából egyet is értek, hisz ha erre nem vagy képes, akkor egy senki lesz belőled és az ő ,,hírnevét" is lehúzod azzal, hogy milyen sráccal jött már össze, aki a szakmunkást sem tudta elvégezni. Szedd össze magad, mondd meg a barátnődnek, hogy hibáztál, de újra belevágsz és igenis teszel azért, hogy átmenj.
18/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!