Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiuk! Ti ilyen helyzetben mit tennetek? (Oszinten! )
Tegyuk fel, hogy van egy baratnod ket hete.
Felev, felveteli, ugy jon, hogy buksz 3 (!) tantargybol mert egesz addig lusta voltal tanulni (tudom, hogy a tobbseg nem csinalna ilyet, de na), emiatt a baratnoddel nem igazan van idod talalkozni, max. hetvegen, de ugye most hetfo van.
Balszerencse, osszeeskuves, minden egyeb -a lany elrontja egy tobb, mint 7 eves baratsagat, meghal egy haverja, a szulei bejelentik a valasukat, arrol nem is beszelve, hogy a felevijet borzalmasan sikerult elcsesznie (legalabbis ahhoz kepest, amelyik suliba szeretett volna menni; igen, foghatjuk ezt is a lustasagra), elege van es persze hianyoztok egymasnak.
Te a srac helyeben szannal 1-2 orat a baratnodre, azzal a veszellyel, hogy megbuksz vagy "raerne" hetvegeig?:D
Tegyuk fel, hogy a telefon nem lehetoseg.
Ha valamire tényleg akarsz időt szánni, akkor fogsz rá találni módot!
A félévi bukás nem érdekelne, főleg ilyen helyzetben. O.o Meg még így is tudok tanulni pár órát bőven...
17/F
Hallod ezt a kerdest te most komolyan gondoltad?-.-
Ember a baratnodnek most van a legnagyobb szugsege rad.. Amugy meg ahelyett hogy a neten irsz ki ilyen szanalmas kerdeseket, talalkozhatnal vele tudod?-.-
Ha nem haragszol, felnőtt fejjel válaszolnék.
Túl vagyok már jónéhány felvételin és vizsgán, és egy dolgot biztosra mondhatok: a helyes időbeosztás mindig sokkal jobb eredményre vezet, mint az eszeveszett tanulás. A friss, motivált ember jobban tud tanulni, mint a fáradt. Épp ezért ajánlott tanulás közben is szüneteket tartani, sokkal hatékonyabb kétszer 2 óra tanulás, közte egy óra szünettel, mint egyhuzamban 5 óra. A suliból pedig hazaérsz mondjuk 3-kor, este ébren vagy 9-ig, ez 6 óra. Ha most találkozol vele, akkor is még marad 4 órád tanulni. Értem én, hogy sürget az idő, meg sok a tananyag, de mint mondtam, eleve hatékonyabban tanul az ember, ha jobb az alaphangulata, és kevésbé fáradt. Márpedig egy találkozás a barátnővel jó esetben nagyon fel tudja dobni az embert.
A másik dolog, hogy van fontossági sorrend is a világon. Igen, a tanulás ebben a sorrendben elég előkelő helyet foglalna el (nem, nem csak kampányszerűen félévkor!!), de az, hogy egy számomra fontos embernek segítsek, amikor tragédiák sora éri, egyértelműen fontosabb, mint a tanulás. Persze, lehet filózni azon, hogy neked lehet ezen múlik a jövőd (és egyébként ki tudja, hogy ezen a találkozón most mi múlik?), de én inkább vállalnám a bukást, mint hogy sz..rban hagyjam azt, aki nekem fontos. Bár mint mondtam, ha 2 órát kihagysz, amellett is még van lehetőséged bőven tanulni.
Mellesleg: ne keverjük a szezont a fazonnal, a félévi "bizonyítvány" csak egy értesítő, semmi más. Félévkor nem lehet bukni. A félévi elégtelen annyit jelent, hogy te félévkor egyesre álltál. Ennyit, és semmi többet. Egyedül felvételikor van jelentősége (nem írtad, hogy hányadikas vagy), egyébként semmivel nem jelent többet, mint pl. az, hogy november végén hányasra álltál. Érdekes, azt mindenki letojja magasról.
Amit pedig most a fő kérdésen kívül jegyezz meg: magadnak tanulsz, és nem másnak. Eljátszhatod a felelőtlen lusta gyereket, akinek egyetlen életcélja a kegyelemkettes, de ez esetben ne reménykedj, hogy olyan fú, de nagy jövő áll előtted. Nem amiatt a pár jegy miatt! Hanem mert ezt az életmódot folytatva jóval kevesebbet fogsz tudni, mint mások. Idősebben meg már nagyon nehéz bepótolni azt, amit évekkel ezelőtt elhanyagoskodtál. Amikor majd felnőttként 40 éven át gürcölhetsz a gyártósoron, vagy végezheted a kulimunkát nevetségesen kevés fizuért, nem biztos, hogy azt fogod mondani, hogy megérte lustálkodni tanulás helyett. Csak akkor már késő lesz.
Koszonom a valaszokat!
Igazabol en vagyok a lany es ezek tenyleg megtortentek az elmúlt 1 hónapon belül (vagyis 3 tegnap, a halaleset pedig nehany hete), de nem merem neki elmeselni, mert nem akarom ezekkel is stresszelni, de ha szerintetek az az egy-ket ora nem a vilagvege, akkor leheet, hogy megemlitem, mert most tenyleg jo lenne legalabb megolelni ot...
Egyebkent (sajnos) nyolcadikosok vagyunk, igy szamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!