Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vélemény egy 23 éves srác és egy 14 éves lány szerelmi kapcsolatarol?
Semmi problema nincs ezzel, a szerelem, es a kapcsolati dolgok nem a kortol fuggenek. Nalamfele a 14 eves lanyok siman benne vannak a nemi eletben is, sot otthonosan mozognak. Ha meg egyetertes van, es beke, es kolcsonos tisztelet, es jol erzitek magatokat egymassal, most egy szam miatt nem kell beijedni. Csak vigyazz kinek mit mondasz, hogy ne okozz neki bajt, mert sajnos a torvenyek nem a paraszti esz szerint vannak megirva. Te vagy abban a helyzetben, mint 14 eves, hogy vigyaznod kell ra. Vedened kell attol, hogy masok eliteljek, es hogy esetleg olyan tudja meg, aki emiatt rendorsegre adna. Amig rendes, megerto, stb veled, es ugyanazt akarjatok a kapcsolattol, ne hagyd, hogy tarsadalmi eloiteletek meggatoljanak:)
24-5 evesen nekem is volt egy 15 eves baratnom, egy evig jartunk, aztan baratsagosan szakitottunk. Azota is joban vagyunk, es mindent meg tudunk beszelni, sokszor segitek neki lelki tamaszban, mikor el van keseredve. Nemi elet is ment, nem az elso, es nem is a masodik parja voltam, tok normalis volt minden.
Szoval sok sikert nektek:)
Előbb-utóbb majd rájössz - vagy ő - hogy ez nem fog működni. Nem a korkülönbség miatt. Ha idősebb leszel, és sokkal kiforrottabb, felnőttebb, érettebb személyiséged lesz, meglesz a magad véleménye a dolgokról, tudni fogod, hogy ki vagy te, mire van szükséged, mit akarsz egy kapcsolattól, mit akarsz az élettől... onnantól kezdve már nem olyan egetrengető mondjuk 8-10 év korkülönbség, bár akkor is bőven előfordulhatnak nézeteltérések. De 14 évesen, alig van még tapasztalatod a világról, a felnőttes életről. Nem mondom, hogy semmi, mert nem ismerlek, de száz százalékig állíthatom, hogy nagyon sok mindent nem éltél még meg, ami fontos lehet a későbbiek során, akár egy párkapcsolathoz is. Van egy jópár tini ismerősöm. Néha nehéz szótlanul nézni vagy hallgatni, amit csinálnak/mondanak, mert az ember szívesen kiokosítaná őket, hogy "várj, ez ám nem úgy van, ezt rosszul gondolod, mert tapasztaltam" - de majd csak azt hiszik, hogy a hegyibeszédet tartom, és lesajnálnak. Így inkább sokszor hallgatok. És most nem plázacicus típusú lányokról beszélek, hanem értelmes és jó beszélgetőpartnerekről. Annyira kiérezhető belőlük, hogy még tinik, annyira csapongóak. Egyik nap még ezt mondják, pár hét múlva meg már egészen máshogy van minden.
A 23 éves srác helyében én nem hagynám neked, hogy ilyen gondolatokba ringasd magad. Barátként megmaradnék neked, de nem akarnék szerelembe bonyolódni veled, mert még nem vagy stabil és megbízható személyiség, még fejlődsz, még sok mindenen fogsz keresztülmenni, és mivel eltérne az életkörülményünk, félő lenne, hogy hamar találnál valakit, akit jobbnak tartasz majd. Én ezt nem vállalnám be. (Még régebben előfordult velem hasonló, amikor még én is fiatalabb voltam.)
De ugyanez igaz lehet rád is. Magaddal tolsz ki legjobban, ha ebbe belemész. Mert ő más körökben mozog már, mint te. Egyetem/munka, felelőssége van a saját eltartására, vagy legalábbis kezdi kóstolgatni, neked ezek a dolgok még távoliak. Lehet, hogy van egy pár közös pontotok, talán közös érdeklődési köreitek, de előbb-utóbb ki fog bukni, hogy mennyi mindenben nem passzoltok még össze, csupán amiatt, hogy te még nem értél meg eléggé. És amikor ő sem lesz a legjobb passzban, mert fáradt lesz a felnőttek mocskos világától (xD vicces, de igaz), akkor lehet, hogy majd megbánt azzal, hogy nem tud azonosulni a te még éretlenebb gondolataiddal, véleményeddel. És minél több ilyen vita lesz, annál jobban szétmentek majd, és megsérülsz.
A szerelem persze nem korhoz kötött, és nem hiszem, hogy egy idegen tanácsára majd másképp állsz a dolgokhoz, így a válaszom szerintem kissé felesleges is. :) De én úgy gondolom, hogy maradnotok kéne barátnak. ;) Csak szórakozz, barátnőzz, lógjatok a csajokkal együtt, röhögcséljetek, ezekkel a dolgokkal pedig ráérsz még később is foglalkozni, cseppet sem leszel elkésve. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!