Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek az állandó félelem ellen? Attól rettegek mindennap hogy elhagy a párom
Max 1 hónapos párkapcsolatom volt. S újra akadt probálkozó. Én mégis úgy vélem h bármelyik nap elhagyhat. Megun és továbbáll. Ezáltal szoktatom magam a gondolathoz. S ez fáj. Szóval nem hogy megerősítene egy kapcsolat épp h elgyengít. Bizonytalanná tesz.
Mit tegyek ellene?
19L
Szerintem keress olyant, akinél érzed, hogy te vagy neki a fontos. Hol laksz?
Most nem bunkóságból, de szűz vagy még? Csak mert úgy érzem, hogy igen.
Egyébként úgy érzem, mint ha önértékelési problémáid lennének. Már írtam neked privátot, és szeretném ha mesélnél magadról privátba.
Szívesen meghallgatlak, plusz azért is lenne jó, mert te kértél segítséget, nem vesztesz vele semmit :)
Nekem is voltak hasonló problémáim, ami többnyire irreális félelemnek is számít, az ésszerű gondolkodásom erről:
- elfogadom, hogyha valami valós alapja is van a félelmemnek (pl. a párom kifejezte, hogy elégedetlen velem), akkor hagyom, hogy történjen az, aminek történnie kell a maga idejében, azonkívül az irreális szorongásokat hagyok, pl. ha attól félek, hogy nem vagyok elég jó ebben-abban, miközben reálisabban belegondolva elég jó vagyok
- megnyugszom, nem lázadok az ellen, ami ellen nem kell, de kitartok amellett, amiért ki kell tartanom
- beszélgetek a párommal, igyekszem felmérni, hogy mennyire őszinte, mennyire komolyan viszonyul a kapcsolathoz, ha azt látom, hogy nem igazán, nem várok csodát
- igyekszem magam előtt is reálisan megfogalmazni a felmerülő rossz érzéseimet, pl. mi váltotta ki azt, hogy nem bízok benne, tehát nem az érzésen akadok fenn, hanem az OKOZATON, ha egyáltalán van ilyen
- igyekszem kizárni az irreális félelmeket, és ennek ellenére jól viszonyulni a kapcsolatban, és nem adni okot arra, hogy vége legyen
- néha az is egy jó pont szerintem, ha pl. a párom is érez bizonytalanságot, és megtudjuk beszélni az ilyesmit, és nem csak engem emészt, de az ilyen helyzet ritkább
köszönöm szépne a tanácsokat.
a párom tud erről a szorongásomról. Ő benne egyáltalán nincs meg ez az érzet. Hosszútávra tervez velem. 10 éves tervet összedobott. S ez is megrémit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!