Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Mi a véleményetek arról, ha...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek arról, ha valaki azért szakít a párjával, mert "nincs rá ideje"?

Figyelt kérdés

Egyrészt már találkoztam ilyennel, másrészt meg egy kicsit én is így vagyok. Mostanában sokszor megfordul a fejemben, hogy szakítsak a barátommal, más okokból is, de azért is, mert végzős vagyok a gimiben, mellette dolgozom, és egyszerűen valamit mindig elhanyagolok. Vagy alig vagyok itthon, pedig a szüleimnek kéne a segítség, vagy a tanulásra nem jut idő, vagy valami, arról nem is beszélek, hogy a kutyáimmal nem is foglalkozok. Tudom, hogy meg lehetne oldani, hogy pl. a barátommal tanulok meg ilyenek, valakinek ez bejött, de én nem tudom így megoldani. Egyszerűen úgy érzem, hogy túl sok mindent áldozok fel ezért a kapcsolatért. De mint írtam, vannak más okok is, csak most ezt emeltem ki.

Szerintem elég hülyeség, de az is eszembe jutott, hogy amíg befejezem az iskolát addig kicsit fel kéne függeszteni a dolgot, nem úgy, hogy teljesen megszakítjuk a kapcsolatot, csak nem tudom... De a barátom ezt úgy se érti meg, szóval mindegy.

2015. nov. 27. 11:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Te nem azert szakitasz vele mert nincs ra idod, hanem mert nem erti meg hogy most epp nincs ra idod.

Nagy kulonbseg.

2015. nov. 27. 12:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát jó, és akkor erről mi a véleményed?:D Csak, hogy akkor már a kérdésre is válaszolj...
2015. nov. 27. 12:26
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
Ezért mondtam, hogy teljesen felesleges egy kapcsolatba belekezdeni tinédzser korban, mert egyrészt úgyis vége lesz, másrészt pedig van jobb dolgod is, minthogy ezzel foglalkozz. Tehát igen, ez egy nagyon jó ötlet, hogy szakítasz vele, mert pár év múlva úgyis ez lenne, most meg vannak fontosabb dolgok.
2015. nov. 27. 12:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Ahogy mondani szokták mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Ha jól sejtem, a "más okok" között van a fő indok, amiért szakítanál vele. Ha már ezen elgondolkodtál, jobb is ha szakítasz vele. Egyébként ebben a helyzetben érthető, hogy a kapcsolat csak egy plusz teher számodra. Én egy ilyen helyzetben megérteném a másik fél részéről, de ha barátod nem érti meg, lőttek a dolognak.

#3: Nem feltétlen "felesleges" tinédzser korban kapcsolatot kezdeni. Az egyénektől és a helyzettől függ inkább. Ha valaki a kapcsolata mellett nem hanyagolja el az elsődleges dolgát(tanulást) egy pár motiváló hatással is lehet rá, akár a jegyei is javulhatnak. Abban viszont majdnem teljesen egyet értek, hogy úgyis vége lesz. Mivel vannak kivételek, érettebbek ebben a korosztályban is. Attól függ, hogy valaki mit élt meg. 17/L

2015. nov. 27. 13:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Mi lehet errol az embernek a velemenye? HA szakitani akarsz, akkor szakitani kell.

Az egy marhasag szerintem hogy egy szakitast meg kell legitim okkal indokolni. Miert? Mert oknak boven eleg az, hogy komolyan veget akarsz vetni a kapcsolatnak. Nincs masodfok, fellebbezes, meg alkotmanybirosag, egy dontoforum van, es az azonnal jogeros :)

Sokszor az ember nem is tudja az IGAZI okot, csak erzi hogy valamiert nem akarja a dolgot.

Namost ha addig nyaggatjak amig ki nem izzad valami okot (urugyet), akkor onnantol az lesz a folytatas, hogy az az ok elharul, TEHAT megis legyen egy olyan kapcsolatban benn, amiben mar nem akar.

Ez pedig vegzetes, mert elobbutobb (lehet hogy evek mulva) ki fog derulni a valos ok, es akkor mar konnyen lehet hogy elharithatatlan lesz.

2015. nov. 27. 13:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha valami érzelmileg fontos az embernek, akkor fel se merül benne ilyen gondolat. Neked nem fűződik igazán mély, komoly és fontos érzelmed ennek a kapcsolatnak és tárgyának megtartásához, csak divatból csináltad eddig is.
2015. nov. 27. 13:52
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, de azt a "divatból csináltad" kijelentés szerintem kicsit eltúloztad, legalábbis én nem értek vele egyet. Egyáltalán miből gondolod?

Ez az első kapcsolatom, már egy éve együtt vagyunk nem azért voltam vele, mert divat... Egyszerűen csak én már az elején is úgy álltam a dologhoz, hogy lesz ami lesz, de annyira nem akartam komolyra venni.

2015. nov. 27. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!