Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beszélgessek a lány szüleivel, hogy megszűnjenek a velem kapcsolatos fenntartásaik? Tényleg olyan nagy ez a korkülönbség?
Kezdem az elején az egész történetet. Néhány hónapja a húgommal és néhány ismerősével voltam egy közös programon, és ott ismerkedtem meg egy lánnyal, aki egyébként a tesóm osztálytársa. Először még nem alakult ki az az elsöprő rajongás egymás iránt, amit ezekben a rózsaszín filmekben mutatnak, de szimpatikusak voltunk egymásnak, és azóta már többször is találkoztunk kettesben is, egyszer pedig már jártam nála otthon is.
Már majdnem 3 hónapja ismerjük egymást, de ennek ellenére nem akarok elsietni semmit, ez egyelőre csak barátság köztünk, de idővel persze majd többet is szeretnénk a dologból.
Van azonban egy kis gond: 5 év korkülönbség van köztük. A lány még csak 15 éves, én nemrég voltam 20. Ennek ellenére szerintem nagyon jól megvagyunk együtt. Ő egy nagyon cserfes, életvidám, viccelődő, ugyanakkor intelligens és ragaszkodó típusú lány, én sokkal komolyabb vagyok nála, de így jól kiegészítjük egymást. Csakhogy a szülei, főleg az apuka láthatóan fenntartásokkal kezeli a dolgot, nem is a személyiségemmel van a gondjuk, hanem szerintük túl idős vagyok a lányukhoz. Szerintetek beszélgessek el velük erről konkrétan, vagy idővel majd úgyis belátják, hogy nem én vagyok az a fiú, akitől félteniük kellene a lányukat?
Köszi mindenkinek, aki elolvassa és bármilyen véleményt mond a dologról. Nagyon fontos számomra ez a lány, és sokkal inkább legyen ennyivel fiatalabb de mégis közelálló hozzám, mint egy velem egyidős partyrib.nc.
Szerintem mindenképp jó, ha megismernek téged.
Nem kell feltétlen ennek leülős komoly megbeszélésnek lennie.
Tudtok olyat szervezni, hogy a tesóddal együtt vagytok náluk, és találkozol a szülőkkel is?
Egyébként a tesód és a lány jóban vannak?
Szerintem ha nem lenne köztetek ennyi korkülönbség akkor más kifogása lenne az apának.
Eleve az öt év nem sok, föként, ha sok közös témátok van, azaz nem csak a szerelem az, ami összehozott benneteket - és a kérdésed alapján az érdeklödésetek hasonló.
Beszélgetni nem sok értelme van, mert apuka betegesen kötödik a gyerekéhez.
Tesóm egyik legjobb barátnője az osztályból, ennek is köszönhettem annak idején a közös programot :)
Bár szerintem a tesóm nem ismeri személyesen a lány szüleit, de majd megkérdezem.
Nem értek #2-essel egyet.
Attól, hogy bizalmatlan veled szemben apuka még egyáltalán nem beteges.
Ha ő a legnagyobb gyerek, akkor olyan helyzetben vannak a szülők, amilyenben még nem voltak soha, nyilván óvatosak, nincs benne gyakorlatuk, hogyan kezeljék a helyzetet.
A tesód sokat tud neked-nektek segíteni, ha a lány szülei megismerik, számukra szimpatikus, akkor téged is könnyebben elfogadnak.
Szerintem semmiképp se beszéljetek konkrétan erről.
Ne akard őket meggyőzni. Majd az meggyőzi őket, ha látják, hogy komolyak a szándékaid és nem bántod a lányukat.
Szerintem egy apuka mindenkitől féltené a kislányát :)
Egyébként én is soknak tartom ebben a korban az 5 év korkülönbséget, lennének fenntartásaim és nem örülnék. De van olyan a baráti körben, aki 14 éves volt, amikor megismerte a 20 éves barátját, azóta már harmincasok vagyunk és még mindig együtt vannak, ezért nem ítélek el senkit sem a korkülönbség miatt.
Ebbe a hibaba beleestem en is, sose felejtsd el, nem a lany szuleinek kell megfelelned, hanem a lanynak!
Amig nala minden OK, addig a szuloket kezeli o. Amint vele valami nem OK, lehetett akarmilyen jo a viszonyod a szulokkel, ok ugyis a lanyuk mellett allnak.
Korrekt, udvarias viszonyt a szulokkel, egyertelmusiteni hogy komolyak a szandekaid, de oszinten megmondom, annak az eselye hogy egy tinilany hosszutavon kitart az "elso fiu" mellett, nem tul sok. Az elkovetkezo evekben meg tobbszor is alakul majd az ertekrendje, a vilaghoz valo hozzaallasa, elvarasai, szoval ne legyen igazam, de nagy osszegben fogadnek arra, hogy nem melletted fog megoregedni.
31f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!