Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » A barátom mindig külföldre...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom mindig külföldre vágyik, akkor is amikor tudja hogy én félek ettől?

Figyelt kérdés
5 hónapja vagyunk együtt, előtte is jó barátságban voltunk. Ő mindig arról beszél, hogy kifog menni dolgozni külföldre és, hogy egyetemre is oda fog járni, mindeközben pedig tudja hogy nekem se az angolom, se a bátorságom nincs meg ehhez. Attól tartok hátráltatom és, hogy őt nem is érdekelné, ha nélkülem kéne hónapokat kint töltenie, hiszen sose mondja, hogy együtt menjünk. Folyton kintre vágyik de ezek szerint nélkülem? Bele se gondol hogy akárhányszor ezt mondja, hogy ő ezeket tervezi bennem egy világ dől össze, hiszen támogatni szeretném mindenben, de nem szeretném hogy erre a kapcsolatunk is rámenjen. Vennem kéne 17 évesen a bátorságot és követni őt mindenhová, akkor is ha nekem még nagyon mások a terveim az életre. Tudom, hogy ilyen fiatalon ennyi együtt lét után nem kéne még a jövőn töprengenem, pedig én vele terveztem ezt a jövőt megélni, csak ezek szerint nagyon mások a terveink. Én itthon szeretnék kiteljesedni, ő pedig valahol messze, de mindeközben nem szeretném hogy vege legyen, pedig ezek alapján nagyon mashogy tervezzük a felnőtt életet. Rettegek,hogy csak a terveink alapján nem illünk össze. Mit kéne tennem, ha tényleg elmegy? Várjam őt, menjek vele akkor is ha rettegek ettől, vagy csak hagyjam. Persze ez előre tervezés bőven, lehet addigra más problémák tesznek keresztbe, de egyszerűen rettegek a jövőtől
aug. 21. 15:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
94%

Nem egyeznek a rövid távú céljaitok sem, a személyiségetek sem, az érettségi szintetek sem.

Felesleges egymás idejét rabolni, keressetek olyat, akivel jobban passzoltok.

aug. 21. 15:44
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha elmegy és te maradsz azt nem éli túl a kapcsolat

Ha te is vele mész akkor neked lesz rossz, szóval esélyes hogy akkor is vége a kapcsolatnak

Ha nem mentek ki akkor ő bármikor a fejedhez válhatna hogy feladata érted az álmait, szakítás esélyes.

Az egyes nagyon jól írta. Nem egyeznek a rövid távú céljaitok

aug. 21. 15:55
 3/18 A kérdező kommentje:
1-nek üzenem, személyiségünk és az értelmi szintünk is köszöni szépen egy szinten van, nem szükségem sem engem sem őt sértegetni, de igen, lehetséges hogy a célokban igazad van.
aug. 21. 16:09
 4/18 anonim ***** válasza:
87%
Ilyen fiatalon teljesen feleslegesen rúgod fel a saját életedet és terveidet, úgysem fogtok együtt maradni.
aug. 21. 16:23
 5/18 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem akkor térjetek vissza erre az egészre, ha már a lehetőség adott számára.
aug. 21. 16:32
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem túl hosszú kapcsolat és ellentétes életcélokkal nincs is nagyon tovább. Ezt a barátod tökéletesen tudja, egyedül te tepersz még. Minek? Engedjétek el egymást, mindenki menjen szabadon oda, ahova akar és élje le úgy az életét, ahogy akarja. A távkapcsolat ilyen fiatal korban 99%-ban nem működik, szóval mindenképp szakítás lesz a vége. Kérdés, hogy képes vagy-e józan ésszel gondolkozni, vagy inkább rátelepszel a srácra, megmérgezve az amúgy is haldokló kapcsolatot.
aug. 21. 16:46
 7/18 anonim ***** válasza:
85%

17 évesen eleve nem mehetsz külföldre csak úgy.

Elöször fejezd be itt az iskolát, szerezz valami képesítést, utána gondolkodhatsz ezen.

A barátod meg miért adná fel az álmát egy bizonytalan, kezdödö kapcsolat miatt?

Ha több éve együtt lennétek, te felnött lennél (jogilag), akkor lehetna azon gondolkodni, hogy te is mégy vele, így nem.

Viszont ha neked fontos ez a kapcsolat, akkor fejleszd a nyelvtudásodat, az akkor is elöny, ha ebböl nem lesz semmi, ha meg mégis együtt maradtok, akkor is több esélyed van a továbbiakban.

aug. 21. 16:48
 8/18 A kérdező kommentje:
Párommal egy idősek vagyunk, együtt fogunk elérni a tovább tanulás és talán a nagybetűs élet szakaszba is. Addig még lenne kb 2 évünk nyugalomban, csak megéri e nekem talán azzal a tudattal együtt lennem még vele, hogy lehet hogy egy fajdalmas elvalás lesz a vége? Vagy megtortenthet hogy vegul o is atertekeli a celjait, és vegul mas lesz a kituzott celja. Nem tudom, nem akarok szakítani, legtokeletesebb ember egyelőre nekem, kozben meg lehet emiatt fogok a legnagyobbat esni
aug. 21. 17:08
 9/18 anonim ***** válasza:
81%

Két év rengeteg idö, föleg ilyen fiatalon. Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de 17 évesek kapcsolata ritkán tart két (vagy több) évig, legtöbbször vége lesz, ami mindig fájdalmas.

Ennek ellenére, szerintem megoldás lehet, ha te kétesélyes módon készülsz, tanulod az angolt, hogy meglegyen a kiköltözéshez szükséges tudásod, nézelödj, neked milyen továbbtanulási lehetöségeid lennének külföldön, így amikor tényleg aktuális lenne a dolog, szabadon tudj dönteni, attól függöen akkor te mit akarsz és ne légy bekorlátozva.

Másrészt - ahogy te is írtad -, a barátod elképzelései is változhatnak, de erre számítani egyelöre nem kellene.

Szóval szerintem most élvezzétek a kapcsolatotokat, tarts minden opciót nyitva, most fölösleges lenne egy távoli esemény miatt elöre stresszelni magatokat.

aug. 21. 17:37
 10/18 anonim ***** válasza:
81%

"együtt fogunk elérni a tovább tanulás és talán a nagybetűs élet szakaszba is."

Naiv vagy és álomvilágban élsz. Ebből szokott lenni hatalmas nagy pofára esés. Pedig 17 évesen már reálisabb rálátásod kéne legyen.

aug. 21. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!