Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a barátnőd képtelen elfogadni valamit, de te meg vagy győződve róla hogy nem úgy van ahogy ő gondolja, mit tennél?
"Az érzések ellen nem hatnak az észérvek"
Na, itt van az eb elhantolva, 9-es. A nők ugyanis az érzések, megérzések mentén élnek és ítélnek, míg a férfiakat csak az észérvek közelítik meg.
Négy év párkapcsolat után már nagyon jól tudom, mik azok a témakörök, amikben érdemes küzdeni az igazamért, és mikor kell egyszerűen ráhagyni a dolgot a másikra, hogy "jól van, szívem", és hagyni, hogy gondoljuk mindketten, amit akarunk.
Persze az egész nagyon szituációfüggő. Fontos, hogy:
- Véleménybeli kérdésről van-e szó (pl. Jó sorozat-e a Sárkányok háza? Te meg lehetsz róla győződve, hogy szuper, a párod meg utálja, de hát ez egy ízlésbeli kérdés, nincs olyan, hogy kinek van igaza, kinek nincs. Magyarázhatod neki, hogy de hát milyen jók a színészek, meg micsoda technikai megoldások vannak benne, ha nem tetszik neki, akkor nem tetszik neki.
- Faktuális a kérdés, de egyikőtök sem a szakértője a témának. Ilyen esetben lehet, hogy jó érzés lenne, ha neked lenne "igazad", de azért annyira nem fontos. Ezeket érdemes lehet elengedni.
- Faktuális a kérdés, és nagyon értesz a témához. Na, én ilyenkor szoktam azért ragaszkodni az igazamhoz, mert ha egy adott terület az identitásom részét képezi, akkor ott fontosnak érzem, hogy el legyen ismerve a hozzáértésem.
Még csomó archetípus létezhet, de lényeg az, hogy mindig gondold át, hogy miért van értelme küzdeni és miért nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!