Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátoméknál sokszor nincs mit enni és ebből konfliktus van, mit tegyek?
A barátomék szülei nagyon pazarló életet élnek. Nagyon rossz a munka helyzetük is, de amikor van is bevétel, azt is elszórják. Emiatt nagyon sokszor nincs ételre vagy tésztán kívül tápláló ételre pénz.
Én mikor ott vagyok, emiatt viszek magammal ennivalót otthonról, mert nem akarok éhezni sem.
DE ez a gond, hogy ez nem oldja meg: az anyukája ezen mindig megsértődik, hogy hát miért viszek oda enni és már nem merem elővenni az ételemet ha oda megyek (tényleg nagyon sokszor csak lekváros tészta van, paprikás krumpli, és azok is napi egyszer, este, és ezektől fél óra múlva megint éhes vagy). Torta szokott még lenni, ha jön pénz.
Sokszor a barátom szobájában tartom amit hozok és titokban eszem meg, de akkor meg csak olyan tudok vinni, amihez nem kell hűtő.
A barátom erre azt mondta, hozzak akkor magammal, ő javasolta ezt. Egyébként nyaranta dolgozik, de ha a saját pénzéből vesz kaját, azt vagy el kell dugni, vagy megeszi 5 perc alatt a család.
Mit tudok ezen kívül, hogy viszek magammal tenni? 16 évesek vagyunk, csak diákmunka a lehetőség pénzt szerezni.
Pedig akkor csak az a megoldás, hogy nálatok találkoztok.
Vagy esetleg a diák munkás fizujából csinálni egy nagybevásárlást és elkezd főzni. Rossz, mikor a gyereknek kell nevelni a szülőket pláne ilyen fiatalon.
Többet leszünk akkor nálunk, de akkor meg az is baj a szüleinek, hogy miért nem vagyunk ott... ha a kaja szóba jön, akkor meg az, ahogy írtam. Sehogyse jó...
Volt már többször, hogy bevásárolt a fizetéséből, de az 1 nap alatt elfogy, mert mindent megesznek. Vagy pazarolják az ételt, sokszor kidobnak dolgokat mert nem ette senki és megromlott, vagy nem rakta el senki és azért romlott meg.
És ha leulnetek mind megbeszelni?Vagy probaltatok mar?
Eleg szomoru ezt olvasni,gondolom eleg kenyelmetlen igy mindkettotoknek:(.
Szerintem nem helyes hogy abbol a penzbol amit ti kerestetek meg munkaval,abbol tartjatok el a szuloket akiknek pont ez lenne a dolguk.Asszem irtak mar elottem de en is azt ajanlom hogy tanulj/tanuljatok meg fozni.Ha ott vagy naluk mondjuk pl 3 napig akkor elso nap a sajat kajad eszed a baratoddal,2. nap foztok mondjuk porkoltet nokival egy reszt kap a csalad egy reszt pedig kettotoknek eltesztek holnapra.Igy sztem a csaladnak nincs oka megsertodni se.A kajat pedig egy hutotaskaba elrejtve tudjatok a fiud szobajaba tarolni.
Ha te mész hozzájuk, úgy vigyél kaját, hogy a barátodnak is jusson, és egyétek meg együtt.
Az ilyen szülőket pedig le kell szrni, a tékozlással és a felelőtlnséggel nem érdemelnek mást.
Volt egy iskolatársam, aki mindig szeretettel hívott meg egy apró lakásba, ahol maximum egy csésze növényekből főzött teával tudott megkínálni.
Még frigójuk sem volt, egy apró tanyáról költöztek fel a városba.
Beszéltem erről anyukámmal, aki attól kezdve mindig dupla uzsonnát adott az iskolába, hogy neki is jusson.
Amikor meg újra meghívtak, kekszet, süteményt, néha tortát vittem a "teához", ezen nem sértődött meg senki.
A többi osztálytársam lenézte szegényt, mert a gyerekek már csak ilyenek, én meg annál inkább sajnáltam, kiálltam mellette, hiszen 13 éves korában nem tehetett semmiről.
Mi sem voltunk "gazdagok", de átéreztem, milyen az ő szituációja egy csomó nagyvárosi csemete között.
6-os, ilyen alap dolgokat, hogy rántott, lecsó, krumplis tészta tudok főzni, de akkor több mindent is érdemes lenne megtanulni.
De ha főzök is, akkor is megeszik az egészet, hiába van eltéve a “részünk”, pár óra múlva már nincs meg. Es csak egy hűtő van nyilván, ezeket meg hűteni kell, szobában nem állnak el.
Többiek: nagyon kellemetlen lenne ezt megbeszelni velük, mert az anyagi helyzetükről nem tehetnek. Adnának, ha lenne miből! Én megértettem ezt és ezért viszek, de azért meg megsértődnek, hogy “miért viszek saját ételt, ami náluk van az nem jó??” Nem jó az 1 tányér leves egész napra... sajnos kevés és szerintem nem egészséges így enni annyira.
6-os vagyok
Tök ugyi vagy hogy ilyeneket tudsz mar fozni egyepkent:)
Olvastam hogy sajna megeszik eloletek ezert irtam hogy esetleg egy hutoládát szerezzetek be es akkor azt mondjuk a baratod szekrenyebe be tudjatok tenni,olyan mint egy mini frigo,onnan mar csak nem veszik ki eloletek az etelt:)
A bele valo jégakut a baratod szuleinek a fagyasztojaba letudjatok huteni vagy vannak sima arammal mukodok is.Nem olcso egy huto taska (ha nincs nektek esetleg) de sztem megeri ra ossze gyujteni,a legolcsobb amit neztem 5000 ft volt.Az eteleket te otthon megcsinalod és ételhordoba beteszitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!