Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tehetném túl ezen a dolgon magam?
Sziasztok!
Tanacsokat szeretnék kérni. Azzal a problémával érkeztem, hogy nem rég kiderült hogy a párom még a kapcsolatunk elején azaz fél évvel ezelőtt hűtlen volt. 1 hónapja voltunk együtt, amikor más lányokkal chatelt, üzenetekben ajnározta őket hogy mennyire csodalatosak, es mennyire akarja őket stb stb… Röviden annyit kell tudni, hogy mindketten hívők vagyunk, neki valóban megrendíthetetlen a hite, ugyanakkor számomra nagyon kettős érzés, hogy előttem mégis kb 35 lánnyal ismerkedett interneten (17 évesek vagyunk mindketten). Gyakran képcserézett sok lánnyal, es szerepjátékozott is. Ezeket magától soha sem mondta volna el nekem, viszont az elmúlt időben nagyon bizalmatlanul álltam hozzá, mert agresszív volt velem es sokszor éreztem magamat kihasználva, megbántva, sokszor mondtam is már neki hogy nincs onbizalmam mellette, pedig előtte volt. (Ezen mint ha próbált volna az elmúlt időben valtoztatni, ezért most nem is ez a gondom. ) A telefonjaban végül megtaláltam a sok számomra taszító dolgot, amit most leírtam. Így ezek közt azt is, hogy mi történt a kapcsolatunk elejen. A mi , mondhatni világunkban ez már inkább mondható hűtlenségnek, mi elég komolyan kezeljük ezt a temat. A régebbi világhoz képest jóval kevesebb keresztény ember van, ezért mondom hogy nem volt szexuálisan együtt senkivel, de a hűtlenség nem csak abban rejlik hogy massal van együtt, hanem hogy a mi kapcsolatunk alatt próbálta más lányok társaságát keresni. Ami számomra teljesen felfoghatatlan, beszéltem vele ezekről, belátta, es sajnálta a történteket. De én képtelen vagyok ezen túl lepni, 2 napja derültek ki ezek, es teljes sokként ért, mert nem igy ismertem meg, mint ha egy új ember mellett lennék, nem mondott el semmit ezekről a régebbi dolgairól, mert szégyellte, ugyanakkor mégis csak megoszthatta volna velem, mert hosszú távra tervezünk, együtt tervezzük a jövőnket. Hogyan tudnám ezt az egeszet feldolgozni?
Lehet hogy ez nem valami vészesen nagy dolog, de nekem mégis egy fájó pont.
Koszonok előre is minden választ, legyen szép estétek!🤍
Én sokkal komolyabb problémának látom, hogy agresszív veled, hogy az önbizalmadat megingatta.
Ugyanis, akkor ez egy bántalmazó kapcsolat, és bizony tönkre tehet téged.
Alap az őszinteség, a kezdet kezdetén, amikor még “halászgatott, gyűjtögetett”, előfordulhatott. De amikor már összetartoztatok és akkor is folytatta, az nagy baj.
Teljesen független, hogy hîvők vagytok, vagy nem.
Általános erkölcsi norma ( ami kulturálisan, a civilizáció alapnormáit tekintve valóban a keresztény törvényekből, erkölcsiségből fakad), hogy szerelmi kapcsokatban őszinték vagyunk, nem
hazudunk, nem romboljuk a kölcsönös bizalmat, nem bántalmazzuk a másikat.
Persze, emberek vagyunk, hibázunk, de belátjuk-e, dolgozunk-e rajta, van-e lelkiismeretünk?
A kezdeti, átmeneti időben még le nem csengett csajozást meg lehet bocsátani, ha a szálakat elvarrta, ha felelősen él melletted.
De azt, hogy bántalmazó, és kikezdte a tartásodat, önbecsülésedet, az nagyon súlyos, abba hosszú távon lelkileg és fizikailag is tönkre lehet menni, mert érdemtelenül, oktalanul lefokozza a személyiségedet.
Én ezért mondom, hogy menekülj! Minél előbb. Nem fog megváltozni, akár ha égre-földre esküdözik is.
#4 válaszával nagyon egyetértek.
Még annyit, de ez már csak úgy mellékes, és utólag könnyű okosnak lenni, szóval kevésbé hasznos ez a megjegyzésem, hogy jobb lett volna, ha nem leplezed le, hanem rákérdezel, hogy volt-e valami ilyesmi, és nagyon beszédes lenne, hogy beismeri-e magától, vagy tagad, és ha beismeri, milyen magyarázatot ad.
Sajnos valóban esélyes, hogy ez a változás csak átmeneti, és idővel ismét bántalmazó lesz, főleg ha már hivatalosan is elköteleződtök egymás iránt, és nem léphetsz ki a kapcsolatból, hiszen ez egy kereszténynél elég nehézkesen megy.
Szerintem ne pazarold se a te, se az ő idejét, és disznók elé ne vess gyöngyöt!
Tehát hazudozott össze-vissza, és te se bízol meg benne, plusz erre jön az, hogy agresszív, lezúzza az önbecsülésed...
Milyen kérdés maradt, ami miatt mérlegelnél még, hogy maradj ebben a kapcsolatban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!