Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy legyen tovább?
3,5 éve vagyok együtt a barátnőmmel (távkapcsolat, 160km). Eddig minden rendben volt, viszont az utóbbi 4 hónapban sok minden megváltozott: még mindig ő keres naponta, reggel/este ír 1-1 üzenetet, kezdeményez videochatet, viszont amikor sor kerül rá, alig beszél valamit. Én próbálok lendíteni a beszélgetéseken, de a részéről csak minimális igyekezetet érzek. Most kb kéthetente találkozunk 3-4 napra, de elég hideg és tartózkodó (de nem bunkó) velem.
Az igazság az, hogy sok minden összegyűlt neki (családi gondok, stb.), és én mellette is állok, de már nagyon szürkének találom az egészet. Gondjairól csak felszínesen beszél (pedig nem erőltetem).
Én most fogom befejezni az egyetemet, gyakornok vagyok, sportolok, jó barátaim vannak, de most a párkapcsolatot tekintve elég nagy űrt érzek magamban. Őszintén megmondom, nem tudom, hogyan legyen tovább.
Már beszéltem vele egyszer erről, mondta, hogy változtatni fog, de nem sok eredménye volt eddig.
22/F, ő 20 éves
Te érzed mennyire van értelme ezt még erőltetni, mennyit és miket beszéltél vele, milyen gondok lehetnek nála, miért annyira letört mindig, stb..
Nem tudjuk lelkileg milyen állapotban van, de ha rossz is, neki kéne tennie ellene pl. szakember felkeresésével. Mivel nem oszt meg veled semmit, teljesen zárkózott, ezért még ebben sem tudnál segíteni, másban meg esélytelen, mivel nem te irányítod mit csinál.
Így kívülről eléggé halottnak tűnik a kapcsolat, érthető lenne ha lezárnád. Eleve egy távkapcsolatban fokozottan nehéz a feljövő gondokra megoldást találni. Ha akarsz neki még adni esélyt, nyilván egy elég mély és komoly beszélgetésre lenne szükség köztetek, többek között azokat elmondva amiket itt írtál, illetve hogy szeretnéd ha jobban megnyílna neked, megosztana dolgokat. Elmondani hogy távolinak érzed, nem akar veled kommunikálni, nem érzed hogy kapcsolatban lennétek. A problémáit megérted, de ebben a formában nincs értelme folytatni. Már az sokat elárulna, hogy erre hogyan reagálna, kérd meg ő is ossza meg amikre gondol, mondja el az érzéseit.
A döntést ne az ő kezébe add; ha folytatnád még, akkor beszéljétek meg meddig próbálkozzatok (max. 1 hónap). Ha nincs változás, akkor zárd le, megpróbáltál mindent. Én már most megtenném amúgy, de te vagy ebben, te tudod milyen a helyzet pontosan.
Bűntudatod ne legyen, nem tehetsz arról mi van a családjában. Ha nem mond semmit, rideg, akkor lelkileg se tudod támogatni.
Lehet, inkább több érdeklődést kellene mutatni az életében zajló változások iránt. - “ Gondjairól csak felszínesen beszél (pedig nem erőltetem).” - Ebből simán azt szűrheti le, hogy nem érdekelnek téged az érzései, s ezáltal ő maga sem.
Amúgy a tini kategória miért van tele huszonévesek kérdéseivel?
Nyilván megkérdezem, hogy pontosan mi a gondja xyz-vel kapcsolatban, de ha nem nyitott erre, úgysem fogja elmondani. Semmi értelme ekkor erőltetni.
A kategória szerintem most a leglényegtelenebb dolog, szóval nem foglalkozok vele.
Csak úgy feltűnt…
Mi lenne, ha néha te kezdeményeznél? Lehet, ezt is zokon veszi, hogy mindig ő ír. Saját tapasztalat, hogy a férfi belekényelmesedik, hogy általában a lány dobja be a témákat, aztán amikor a lány elfárad, nincs annyi közölnivalója, akkor a lány tehet róla, hogy nem halad a beszélgetés. Miközben addig a lány küzdött azért, hogy reakciókat kapjon a pasitól.
Leginkább vele kellene beszélned ezekről. Simán lehet, hogy ebben a kapcsolatban ennyi volt.
A témákkal eddig nem volt gond, simán beszélgettünk órák hosszát. Meg nem csak otthon ültünk, hanem programokat szerveztünk (kirándulás, sport, baráti összejövetelek...l
Tudom róla, hogy érzékény, de most nagyon beburkolózott. Amikor beszéltünk, kérdezgettem a problémáiról, és ha láttam rajta, hogy nem akarja, akkor biztosítottam róla, hogy támogatom. De 4 hónap sok idő, és kezdek belefáradni, hogy mindig falba ütközök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!