Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak? Ez szerintem gáz, de valahol meg szeretem
Megismerkedtem egy fiúval pár hónapja és tetszik, szerelmes lettem ő is, már 1 hónapja együt vagyunk.
A csetben eddig ékezetek nélkül írt. Nem rég szóltam neki nem-e tudta használni, mert engem így zavar. Mondta, hogy persze, hogy tud a kedvemért bármit.
Ez így szép és jó, de a helyes írása borzalmas. Lehet nekem is vannak hibáim, külön írom amit egybe kellene vagy elgépelek valamit, esetleg kijavít a telefonom hibásra, mert nem úgy értelmezi. De neki nem ilyen hibái vannak, hanem ő azt írja, hogy "hőlgyem, anyúkám, özike, gyalú, gyanus...stb."
Ilyen alap tudás hiányzik belőle. Kiderült, hogy szakmunkásba járt az is csak 2-re végezte el. Szóval ilyen tanulatlan. Anyukámékat is zavarja,valahol engem is.
Szabad ezt hagyni elfajulni? Most én javítsam ki? Vagy mit tudnék kezdeni ami helyes lenne?
16l
Sajnos ez így nekem se illik össze. Ez olyan alapvető probléma, hogy a másik kb. nem tud beszélni normálisan, te meg igen. Neked nyilvánvalóak ezek a hibák, neki meg fel sem tűnnek. De, nyugodtan menj a mélyére. Írd neki többször, hogy szeretnéd, hogy helyesen tanuljon meg írni, javítsd ki, stb.
Aztán látni fogod, hogy reagál. Ha szeret igazán, akkor gond nélkül fejlődni fog, örül neki, hogy tanítod. Vagy kiakad, elege lesz, akkor tudni fogod, mi van.
Nem szabad hagyni elfajulni. Hát nem tud írni. Nem tudja a saját anyanyelvét jól használni.
#2-vel értek egyet.
Ha neki igénye se volt arra, hogy kb. alsó tagozatos szinten elfogadhatóan helyesírjon, ott azért lesznek egyéb bajok is...
Ha még a helyesírás sem megy akkor mégis mit tud nyújtani majd az életben.
Komolyan ennél durvább turn offot nehezen tudok elképzelni
Gondolom nem a chaten ismerkedtetek meg, hiszen már akkor zavart volna, és nem jöttél volna össze vele.
Szerintem ez azért még nem szakító ok. Beszélgess vele erről, hogy miért nem megy neki a helyesírás. Kérdezd meg, hogy zavarná-e ha néha kijavítanád, hiszen ezzel tudnál neki segíteni fejlődni. Szerintem ha ékezeteket hajlandó rakni miattad az már egy jó jel, látszik hogy hajlandó változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!