Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Tényleg zavaró ha egy lány jó...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

X0 kérdése:

Tényleg zavaró ha egy lány jó matematikából, fiú irodalomból?

Figyelt kérdés
Talán már több mint 10 éve hallottam, hogy az USA-ban egynemű osztályokat akarnak létrehozni, mert a lányok jobbak benne matematikából, a fiúk irodalomból. Vagyis vegyesnemű osztályban a lányok tettetik hogy gyengébbek matematikából, mint valójában, a fiúk meg irodalomból. Azt még megértem, hogy a fiúk nem akarják magukat érzelmesnek mutatni a lányok előtt. Viszont a fiúk közül kit zavar ha egy lány jó matematikából? Akik eleve gyengék belőle? Azt még megértem hogy nem érzi jól magát olyannal aki gyorsabb, ügyesebb, erősebb, bátrabb nála, hiszen akkor ő nem tudja a férfi szerepet betölteni, ha a lány tölti azt be. De a matematika számomra nem tartozik ide, igaz én jó vagyok belőle, így nem kell tartanom tőle. Egyetemen tanított női matematikaprofesszor: nem volt szakálla, nem volt leszbikus, nem visel férfihát, katona se volt, stb. Teljesen nő volt. Női katona, boxoló, testépítő stb. nekem se lenne ideális. Az irodalmat mindigis utáltam, de néhány film azért tetszett, főleg a tudományhoz kapcsolódók: Knight Rider, MayGyver, stb. Én semmi okát se látom hogy titkoljam hogy "A két Lotti" 1950-es megfilmesítése tetszik a legjobban.
2021. márc. 5. 14:18
 1/7 A kérdező kommentje:
Sajnos módosítani nem tudom, elírtam: "nem viselt férfiruhát" lenne az igazi.
2021. márc. 5. 14:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
"Azt még megértem, hogy a fiúk nem akarják magukat érzelmesnek mutatni a lányok előtt" Inkább lányok előtt mint fiúk előtt
2021. márc. 5. 14:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Meglepődtem volna, hogyha ezt a baromságot nem az USA-ban találják ki. Abszolút hülyeség. Már csak azért is, mert ha a lányok jobbak lennének matekból, akkor az emelt matekos osztályokban nem lennének ekkora többségben a fiúk. A érzelgősség meg teljesen emberfüggő dolog.

És ez már csak azért se működne, mert a hozzám hasonlóak valószínűleg nem éreznék túl jól magukat ebben a rendszerben. Fiúként, én gyűlölöm az irodalmat, amiről részben a tanáraim tehetnek, részben pedig az, hogy teljesen hidegen hagynak a tanult költők versei, mert egyáltalán nem tudnak számomra olyan érzelmeket átadni, mint egy zene. A matekot viszont imádom, és jobban is megy, mint a legtöbb lánynak, mert általában sokkal gyorsabban gondolkodok, mint ők.

2021. márc. 5. 19:54
 4/7 A kérdező kommentje:
3-as: igencsak félreértetted. Szó sincs róla, hogy a lányok jobbak lennének matematikából mint a fiúk. Arról van szó, hogy ha nincsenek fiúk az osztályban, akkor jobbak matematikából, mint amikor fiúk is vannak az osztályban. Vagyis lányokat hasonlítottak lányokhoz: nem fiúkhoz! A tisztán lány osztályba járókat a vegyesnemű osztályba járókhoz. Mindig azonos neműhöz hasonlítottak! Esetleg azért nem éreznék magukat jól egynemű osztályban, mert a lányokat érdeklik a fiúk, a fiúkat meg a lányok, és akkor ugye nem lennének. Viszont órán úgyis oda kell figyelni, szünetben meg a folyosón ott lennének, szóval nem hátrány ez. Informatika szakmacsoportban jártam középiskolába, 6-7 lány volt az osztályban csak. Nem volt gond. Az osztályfőnököm tiszta fiú iskolába járt, mondta hogy nem volt gond, a másik iskolába jártak udvarolni. És természetesen szó sincs róla, hogy a tiszta fiú osztályban emelt szintű irodalom lenne! Pontosan ugyanaz lenne, mint a tisztán lány meg a vegyesnemű osztályban. Szóval ez számodra se lenne rosszabb. Nekem se tetszik egyik vers se.
2021. márc. 5. 20:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Kifelejtettem: a lányok úgy gondolják, hogy ha egy lány jó matematikából, akkor kevésbé vonzó a fiúk számára, ezért rosszabbnak tettetik magukat matematikából, mint amilyenek. A fiúk meg irodalomból.
2021. márc. 5. 20:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom... Nekem az maradt meg középsuliból hogy tetszett egy felsős srác aki matektagozatra járt ezért próbálkoztam jónak lenni matekból, végül mégis egy olyan sráccal jöttem össze, aki irodalomból volt jó.
2021. márc. 6. 01:06
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezt már több tanulmány is mérte. Én ugyanezt az effektust tapasztaltam magamon is, nekem például az, hogy jóval több fiú van az osztályban, mint lány mindig jelentősen meghatározta, hogy hogy teljesítek. De nem csak magában a teljesítményt, hanem hogy mennyire jól érzem magam az osztályban. Ja, lány vagyok. És mindig amikor sokkal több fiú volt az osztályban, mint lány, akkor nagyon stresszeltem és nem mertem semmit sem mondani, mert féltem, hogy ha hibázok akkor minden fiú hülyének fog tartani. Ezt egyébként úgy hívják, hogy stereotype threat és kb. mindenféle népcsoportot érint. Röviden annyit jelent, hogy ha a csoportoddal kapcsolatban van valami negatív sztereotípia, pl. lányok rosszak matekból akkor te ezt elhiszed és emiatt nagyon stresszelsz, hogy ha rosszul teljesítesz, akkor mindenki azt fogja mondani, hogy nézd, egy újabb buta nő. És pont emiatt a stressz miatt rosszabbul is teljesítesz. Az is sokat számít, hogy elhiszed-e hogy képes vagy jónak lenni Mert ha nem hiszed el mert pl. alig hallottál nőről aki jó benne, akkor tudat alatt azt hiszed te sem leszel rá képes.

Egyébként igen, arról is vannak kutatások, hogy a lányok fiúk előtt butának tettetik magukat, mert a tipikus női szerep az a buta de kedves. Senki se szereti az okoskodó nőket, de ha férfiak okoskodnak az oké. Ezek ilyen pszichológiai dolgok amik befolyásolják az életünket. Ebben egy megoldás, hogy lányokat és fiúkat külön lehet oktatni de vannak egyéb megoldások is.

#3 ez nem kitalált hanem konkrétan mért dolog. Lányok fiúktól mentes osztályban jobbak matekból, sőt már azt is többször megfigyelték, hogy azok a lányok, akiknek folyamatosan elmondják, hogy a fiúk nem jobbak matekból mint a lányok, ugyanannyi pontot érnek el matematika teszteken, mint a fiúk, míg azok akik abban a hitben vannak hogy a fiúk általánosan jobbak, sokkal kevesebbet érnek el. Egyébként ne legyél benne olyan biztos, hogy gyorsabban gondolkodsz a lányoknál. Én is matekos osztályban voltam és tapasztalataim alapján a fiúk mindig azok akik folyamatosan menőznek, hogy ők milyen okosak de akiknek a legjobb jegyeik voltak azok általában a lányok voltak (igen, matekból is). Csak sajnos sok lány meg se próbál gondolkodni, mert azt hiszi, hogy a matek nem neki való.

2021. szept. 8. 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!