Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Hogy léphetnék túl a beteges...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy léphetnék túl a beteges féltékenységen?

Figyelt kérdés

Teljesen önbizalomhiányos vagyok. Sem a belsőm, sem a külsőm nem megfelelő számomra. A külsőmön dolgozok, de az utóbbit nem igazán tudom megváltoztatni.

Ebből alakult ki hogy én minden lányra féltékeny lettem. Annak jobb a haja, a másiknak jobb a feneke, ennek meg cuki a kisugárzása stb. A nagy részét a dolgoknak magamba tartom, de még ígyis rengeteget hisztizek ezen....

Félek hogy teljesen tönkre teszem a párkapcsolatomat ezzel. A barátom megértő, de nem szeretném hogy kiábránduljon belőlem.

(Iskolapszichológushoz jártam. De csak azt mondta hogy sok mindenkivel megesik és sajnálja, így hát azóta hanyagolom. Amúgy se nagyon ért rá.)

16/L

2020. nov. 22. 23:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Anyámborogass, szégyen hogy ilyenek dolgoznak a legfontosabb helyeken. Keress egy értelmes pszichológust. Ha érzed, hogy kapsz új szempontokat az életedhez és elgondolkodsz a dolgokon, az jó terapeuta, de ha ilyen kókler, aki csak sajnálkozik vagy nem érted, mit beszél vagy egyenesen ítélkezik, azt hagyd ott. Azt Te is látod, hogy az önértékelési problémád a fő ok és az már csak mellékhatás, hogy ez nagyon terhelő egy párkapcsolatban. De azért nézz rá, hogy a legmegterhelőbb számodra ez a folyamatos stressz, hogy folyamatosan ezen kattogsz, mindegy, kimondod-e vagy nem. Az önismeret a legjobb módszer erre és a legjobb keret az önismeretre még mindig a pszichoterápia, ahol egy tapasztalt és érzékeny szakember rávezet a rossz érzéseid gyökereire és ezáltal azok elhalványulnak és elveszítik a hatalmukat feletted.
2020. nov. 22. 23:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a korodra abszolút jellemző ez a "dilemma". Elhiszem, hogy kétségbe vagy esve és gáznak érzed, de szerintem ez tök normális. Mindenki átesik ezen, és bár ez most neked nem lehet túl kielégítő válasz, de ne aggódj! (bár ezt könnyű mondani)

Próbáld magad ne másokhoz hanem az 1 évvel ezelőtti önmagadhoz hasonlítani magad, és hidd el jobb lesz!

:D

2020. nov. 23. 00:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi idősen én is ilyen voltam, de nem emiatt értek véget a kapcsolataim. Viszont azt tudom, hogy neked milyen nehéz lehet ezt kezelni. Az önbizalmadon kellene dolgozni, ennek több módja is van, nem feltétlenül kell pszichológus. Nekem bevált, hogy mindig tűztem ki célokat,amiket el is tudtam érni, és így egyre értékesebbnek érzem magamat. Illetve szinte biztos vagyok benne, hogy ahogy idősödsz, javulni fog ez a dolog.

Amúgy én még a jelenlegi kapcsolatom(már házasságom) elején is néha nagyon féltékeny voltam, de aztán ő az első, akivel eljutottam egy olyan bizalmi szintre, hogy ez a "beteges" féltékenység megszűnt. Talán ha az előző pasijaimmal ki tudtam volna alakítani ilyen bizalomteljes kapcsolatot, akkor már akkoriban se lettem volna ennyire bizonytalan és féltékeny.

2020. nov. 23. 21:59
 4/4 anonim ***** válasza:
73%

Szinte minden 14-20 év közötti lányra jellemző mindaz, amit leírtál. Senki sincs megelégedve önmagával, mindenki tud találni olyat, akit szebbnek és jobbnak lát, de ez teljes mértékben relatív. Épp ezért azzal kellene kezdened, hogy nem hasonlítod magad másokhoz.

A külsődön való változtatás egy jó lépés lehet, de azt se úgy nézd, hogy olyan szeretnél lenni, mint XY, mert az is tévútra vihet. Saját magadat képzeld el célként is.

A belső tulajdonságaidon is tudsz változtatni, amennyiben tényleg szeretnél. Az ember tudat alatt is változik folyamatosan, mert rengeteg külső hatás éri, de közbe is lehet szólni és önerőből változtatni.

2020. dec. 19. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!