Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ha az élettàrsam érzelmileg labilis?
2 dolog lehetséges: vagy kitartasz mellette, és megpróbálod valahogyan rávenni arra, hogy kérjen segítséget.
Vagy elhagyod őt.
A lényeg az hogy nem mehet ez így tovább. Szereted, ezt megértem, de ha beismeri a problémáit segítséget kellene kérnie, nem pedig elvárni a másiktól hogy ezt a viselkedését tolerálja.
Hány évesek vagytok?
Ha szereted, es vele maradnál, akkor szerintem próbálj vele óvatosan beszélgetni erről. Hogy nagyon kimerít téged ez a betegsége, és szeretnéd ha ő jobban lenne. Ajánld fel hogy elkíséred pszichiáterhez.
Nagyon nehéz ezzel egyedül megküzdeni, ha nincs aki támogat. (az ő oldaláról nézve)
Biztosan nehéz lesz még egy ideig, de ha rendszeresen eljár orvoshoz esetleg kap gyógyszert is akkor javulhat a helyzet és teljesen normális életet élhettek együtt és csak ritkán fog már előfordulni roszabb nap.
Ha folyamatosan elutasítja a segítségedet akkor mondhatod neki, hogy "figyelj nagyon szeretlek, de engem is megterhel ez a gondod, és szeretnék segíteni. De ha nem segítesz te is azzal hogy próbálsz jobban lenni akkor nem maradhatunk együtt, mert nekem ez így túl sok. Szóval hadd vigyelek el pszichiáterhez vagy pszichológushoz, aki tudna neked segíteni"
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!