Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Ismerkedés szakaszában, miért nem mondtok egyszerűen nemet annak, aki nem jön be?
Elég sokszor előfordult már, hogy ismerkedtünk és a lány egyszer csak elkezd nem keresni. De amikor rákérdezek, akkor jön minden kifogás, hogy épp beteg, sok dolga van, történt valami rossz vele. Ezt úgy még először elhiszem, de aztán később se változik semmi. Ha újra rákérdezek, megint valami kifogás jön. Majd megunom és megmondom, hogy nem szeretném folytatni. Ekkor meg elmondja, hogy tulajdonképp nem jöttem be neki és ő sem szeretné ezt tovább folytat
ni.
A kérdésem: Miért nem lehet megmondani ezt még az elején? Minek kell kifogásokkal előállni?
Ezzel sokkal jobban meg lehet bántani a másikat, mint egy egyszerű nemmel...
Mert a halogatás időt ad egy kis gondolkodásra, hogy biztosan ezt akarjuk-e (mármint én ezt 22 éves koromig alkalmaztam, felnőttként szerencsére bátrabb lettem).
Aztán az első pasim, akivel "bocs, nem megy"-gyel szakítottam halogatás nélkül, totál összetört, gyomorfekély, ilyesmi. Sehogy nem jó, hidd el. Lehet, hogy te szereted az egyenességet, míg a példám mutatja, hogy más meg kórházba kerül miatta.
Mintha csak én írtam volna a kérdést.
Viszont én eljutottam arra a szintre, hogy nem maga a ,,nem!" fáj, hiszen már egy rahedli nemet kaptam már az élettől hanem a ,,miért?" nem tudása de hidd el ez is ugyanolyan rossz, sőt rosszabb mert konplexebb és lelki önmarcangoláshoz vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!