Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a helyzet a fiú-lány...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a helyzet a fiú-lány barátsággal?

Figyelt kérdés

Mégis mi a helyzet a fiú-lány barátsággal? Lehet-e két különböző nemű ember, aki teljesen megérti egymást, akiknek azonos az értékrendje és érdeklődési köre, csak barát? Vagy már az elején indul egy visszaszámláló, amikor az egyikük beleszeret a másikba? Halálra ítélt lenne a dolog?

Kinek mi a véleménye erről?

Én mindig is azt vallottam, hogy miért ne lehetne, persze hogy van. Végülis ha nem egy párkapcsolat a cél, miért érdekelne a másik neme. Aztán elgondolkodtam. Mi szükséges egy működőképes kapcsolathoz? Bizalom, azonos érdeklődés és értékek, vonzalom. A vonzalom kivételével mind kell egy barátsághoz is. A vonzódás pedig eléggé egy hullámzó dolog. Egyszer ez jön be, másszor az. És nem is beszélve arról, hogy egy idő után (legalább is nálam) a személyisége valakinek megszeretteti velem a küllemét is. És akkor már minden "feltétel" teljesül. És bumm, az eddig hibátlanul működő barátság már nem olyan, mint régen. És már nem is lesz.

Saját bőrömön tapasztaltam, hogy az igazi fiúbarátaim (tehát nem haverok-ezt kiemelném) közül vagy én jövök be valakinek, vagy ő nekem.

Tehát szerintetek lehet barátság fiú-lány, férfi és nő között? Milyen szintű? Milyen helyzetben? Meddig? Ha nem, miért nem?

2018. aug. 11. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:

"Saját bőrömön tapasztaltam, hogy az igazi fiúbarátaim (tehát nem haverok-ezt kiemelném) közül vagy én jövök be valakinek, vagy ő nekem."

Aki bejön neked, nem igazi fiú barát, de még csak nem is barát. A barátság fogalmába nem tartozik bele a vonzalom (a "bejövés" vagy akárhogy is fejezzük ki magunkat). Csak szólok. Ezeket nem is érdemes erőltetni. Ne álltasd magad és másokat se.

Az ilyen jellegű "barátságoknak" vége lesz. Vagy párkapcsolattal végződik,vagy a semmivel. Ha más lesz a párod, ettől az embertől úgyis eltávolodtok normál esetben egymástól. Mert ott lesz a döntés, a párod vonz e, vagy a másik, mert egyszerre a kettő nem megy.

2018. aug. 11. 15:10
 2/5 anonim ***** válasza:

"Vagy már az elején indul egy visszaszámláló, amikor az egyikük beleszeret a másikba? Halálra ítélt lenne a dolog?"

Még hozzáfűzném,hogy ezt tökéletesen leírtad. Nyilván vannak kivételek, de az általad leírt fiúk nem azok. Fogadd el,hogy ők nem barátok, ha legalább egyikőtök a másikra nem úgy tekint.

Ha igazi barátságot akarsz, keresel lányokat (vagy olyan fiút, aki nem vonzódik hozzád, se te ő hozzá, mert ez is megeshet, csak szinte esélytelen),ezeket meg leépíted. HA nem, akkor is vége lesz, csak sokkal nehezebben.

2018. aug. 11. 15:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Annyira büszke vagyok arra, hogy elmondhatom azt, hogy igen, létezik, kétszer is tapasztaltam már.

Általános iskolás legjobb barátom egy fiú. 8 even keresztül meg sem fordult a fejünkben, hogy valamelyikünk tetszene a másiknak, néhány hete pedig együtt mentünk el iszogatni, mára már mindkettőnknek párja van.

A második pedig pont az a fiú, aki segített, hogy összejöhessek a barátommal, a mai napig legjobb barátok vagyunk, mindent megbeszélünk.

18/L

2018. aug. 11. 15:23
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen, tudom hogy az nem barátság. Több hónapig semmi vonzalmat nem éreztem, aztán derült égből villámcsapás.

(amúgy van lány legjobb barátnőm, csak ez a kérdés eléggé foglalkoztat)

Illetve köszönöm az eddigi válaszokat!

2018. aug. 11. 15:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Sajna ez csak tévhit hogy van férfi nő barátság előbb utóbb össze jönnek
2018. aug. 11. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!