Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szakítás után túlélési tippek?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítás után túlélési tippek?

Figyelt kérdés

Még friss a seb, pár napja szakított velem a barátom.

A leülős, megbeszélős fajta elválás volt, mert nem működött a kapcsolatunk, és halványodni látta az érzelmeit, míg én a mai napig nagyon erős szerelmet érzek iránta.

Tisztában vagyok vele, hogy idő kell mire a 'seb' begyógyul, de úgy érzem újra és újra felszakad midentől.

Nem tudom feldolgozni, hogy többé nincs mellettem, nem számíthatok rá, nem beszélhetem meg vele a napom apró dolgait...satöbbi. Igazi lelkitárs volt, és jelenleg tombol bennem a gyász és az űr.

Vannak esetleg túlélési praktikáitok szakítás utánra? Lányoktól kérdezném ha lehet, és minél több jöhet.

2018. aug. 7. 00:04
 1/7 anonim válasza:
81%
Én egy bi lány vagyok! Amikor a barátnőmmel szakítottunk (közös megegyezés), akkor kerestem a legjobb barátnőm társaságát, belegondoltam, hogy új osztályba fogok menni, milyen jó lesz, új embereket ismerek meg. Elkezdtem életmódot váltani. Azóta edzek, egészségesebben étkezem, vettem 2 teknőst. Nem szomorkodtam, és mélyültem bele a bánatomba, mert bár nagyon kényelmes lett volna, de tudtam hogy nagyon nagyon rosszat tenne. Emiatt lábra álltam és minden oké. Addig a legjobb barátnőm nem tudta, hogy biszex vagyok. Elmeséltem neki az egész történetet a volt barátnőmmel, hogy hogyan szakítottunk stb. ez is segített. Ne búslakodj. Emlékszem 3 x sírtam miatta, a rosszabb pillanataimban, pedig rettentően szerelmes voltam belé. Lépj túl, változtass, tereld el a figyelmed, mozogj! Sok sikert!
2018. aug. 7. 00:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én is hasonló helyzetbe voltam anno, a figyelemelterelés a legjobb gyógyszer na meg az idó. Olvass, tanulj nyelveket, legyél a barátaiddal és a családoddal, a lényeg hogy sose unatkozz, mert akkor ráérsz agyalni a szakításon és azon, hogy mi miért történt. Ha hosszabb volt a kapcsolat, akkor több idő, én személy szerint 3-4 hónap után kezdtem azt érezni, hogy jobban vagyok lelkileg. Nagyon nem egyszerű, de hidd el, idővel minden jobb lesz. Kitartást neked!
2018. aug. 7. 03:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Először is állj úgy hozzá hogy történhetett volna rosszabbul is. Veszekedéssel, kiderül hogy végig kijátszott stb.. vannak ennél szívszaggatóbbak. Jól mondták fentebb, figyelemelterelés.

Ismerem az érzést mikor nem tudsz szabadulni a gondolattól de sajnos nem tudsz mást tenni mint kiheverni ezt az időszakot azzal hogy lekötöd magad. A nyelvtanulás valóban jó dolog, esetleg nézz sorozatokat, én azt teszem ha túlságosan kattog az agyam és hidd el sokat segít. Olvashatsz könyvet is. Nem tudom mennyire áll tőled távol a rajz, én egy kis zene mellett megnyugszom tőle. Írhatsz regényt ha esetleg még nem próbáltad. Egyik legjobb dolog. Sportolj esetleg, jó stresszlevezető és még csinibb is leszel tőle. Ha netán van kutyusod, vidd sétálni. Nem tudom mit írhatnék még, hallgass sok zenét persze ha lehet valami vidámabbat. És hát gondolj arra hogy ezen nincs mit túlagyalni. Nem a te hibád, mindenkvel előfordul, és úgyis találsz majd jobbat. És persze nyugodtan ismerkedhetsz is. Lehet hogy valaki teljesen kigyógyít ebből.

2018. aug. 7. 06:39
 4/7 anonim ***** válasza:
30%

Cigi, pia, sok farok a popsidba puncidba, aztán majd lesz aki azt mondja, héj, ebből elég, én magamnak akarlak te lány!

Aztán dulalamour. És happyEND :

2018. aug. 7. 07:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha szabad kérdeznem,mennyi ideig voltatok együtt?
2018. aug. 7. 08:16
 6/7 anonim válasza:
Tulelesi praktikak nincsenek,hisz ez nem olyan dolog amit ne lehetne tulelni. Persze pontosan tudom,es tisztaban vagyok vele hogy mennyire tud fajni az ha valaki olyat veszitunk el, aki a mindenunk volt, es mindennel jobban szerettuk ot.. De legyen az elotted, hogyha tenyleg annyira szeretett volna,es annyira eros lett volna a koztetek levo dolog,akkor nem 'halvanyodtak' volna az erzelmei.. Bar azt nem tudom hogy meddig voltatok egyutt, meghogy voltak e problemak.. Mert errol nem nagyon irtal.. De ez az oldal, te is tudod hogy nem fog abban segiteni,hogy tullepj.. Par napos szakitasrol van szo,az elejen a legnehezebb amikor nincs a masik,azt szinten nem irtad le hogy mennyi idos vagy,de gondolom fiatal,talan o az elso nagy szerelem?! Hidd el, idovel sokkal jobb lesz. En nem azt mondom most hogy fuss egybol mas karjaiba, de kezdj el beszelgetni valakivel aki eltereli a gondolataidat.. Gondolom barataid is vannak,tolts minel tobb idot veluk. Persze nem tudnak ok sem napi 24ben melletted lenni, igyhat probald meg osszeszedni magad. Erre mi nem tudunk tanacsot adni sajnos szerintem, mert ezek a te erzeseid, es mi helyetted nem tudjuk oket lezarni, nem tudunk helyetted tullepni sajnos.. De vigyazz magadra nagyon, es kitartast neked!😘
2018. aug. 7. 15:49
 7/7 creativus ***** válasza:
79%

Talán különös lesz amit most írok, még azoknak is akik itt tanácsokkal ellátva téged az én hozzászólásomat is most elolvassák.

Ijesztgetni senkit sem szeretnék pláne, hogy ehhez hasonló milliókkal (sőt, ténylegesen százmilliókkal) megtörtént a világon, hanem inkább tanulságként, és a jövőre nézve mindenkinek segítségként közlöm, hogy mi történik ilyenkor az emberrel, mitől van az, hogy ez csaknem általános, pedig nem kéne annak lennie, s ha ez még évtizedekig így folytatódik, annak az egész világra szóló, komoly következménye lesz.

Először is szögezzük le: se ebben az esetben, se másnak az esetében nem a kárvallott, s nem a társa a hibás! Az igazi "hibás" a természetnek egy nagyszerű találmánya, amelyet az emberi faj kapott meg, hogy ha már felbukkant benne az értelem, akkor ne haljon ki mint faj! Mert az utódok felnevelése még az ősembernek sem volt pitty-putty dolog. Segítség nélkül a nőstény képtelen lett volna rá.

A titok biokémiai: egy oxitocin nevű hormon. Már kb. 10 éve ismert (csak senki nem tud róla) a tudomány felfedezése által, hogy ez nem csak egy simaizom összehúzódást kiváltó anyag (eddig szüléseket indítottak be vele), hanem az agyban kötődési hálózatokat képes generálni. Több típusa is létezik a kötődésnek. Az elsőként felfedezett az anya kötődése a gyermekéhez, amely a születéskor ill. a szoptatás alatt termelődött oxitocin állít elő. Egy másik - és rendkívül fontos - kötődés éppen a szex miatt alakul ki. Ugyanis ilyenkor is igen nagy mennyiségben keletkezik, nőknél a méhösszehúzódás, férfiaknál a prosztatata összehúzódás miatt. Intim töltetű szexuális kötődést alakít tehát ki, minél több szex annál erősebbet, és - mint az emlékek - ezek sem épülnek le az agyban. Ez tartotta mindig is össze a párt az utódnevelésben, anélkül, hogy tudatosult volna.

Ahhoz persze, hogy a kötődés erős legyen egy másik trükk is be lett vetve, egy másik hormon, az endorfin, ami ekkor az orgazmust okozza. Az endorfin egy igazi droghatású anyag, szinte azonnal rászokunk, és függőség alakul ki, azaz szeretnénk gyakran szexelni.

Van még egy statisztikailag igazolt titok is: ha két ember megtetszik egymásnak, akkor annak a valószínűsége, hogy tartósan ki is tudnak jönni egymással, nagyon kicsi: kb. 25%! Te is abba a 75%-ba tartoztál, amelyben 4 kapcsolat közül 3 felbomlik. Csakhogy ez nem rögtön derül ám ki! A megkezdett szex ugyanis azt az érzést kelti, hogy egymásnak valók vagytok, egymáshoz tartoztok, "ő az igazi". Pedig csak egy tudatalatti kötődés az egész. S amikor sok idő múltán értelmileg kiderül, hogy nem ez az igazság, akkor jön a "se vele se nélküle", ill. "az eszemmel szakítanék, de a szívem visszahúz" rendkívűl fájdalmas és zavaró érzése, s a szakítás után a kötődés állandó visszahúzó ereje. Ez a szerelmi csalódás, ebbe estek bele a szexforradalom óta már milliószámra a párok, és legtöbbször oda vezet, hogy a másik nemben is csalódik az egyén.

Mi a teendő ilyenkor? A kötődés nem múlik el! Csak egyet lehet ajánlani: úgy kell a másikra tekinteni, mintha már többé nem létezne. Mindenféle kapcsolatot megszakítani vele, soha többé nem találkozni, minden szálat elvágni. Egy komoly gyászmunka ez, és nem megy gyorsan. A "kutyaharapást szőrével" nemhogy nem segít, hanem tovább fogja fokozni a bajt. Szerencsére ezt nagyon sokan túlélték, és túl is lehet élni, bár mindig is voltak olyanok egy páran, akik vagy maguk, vagy a társuk kárára cselekedtek. Csakhogy ők nem tudták, hogy egy olyan biokémiai/agyi folyamat végzett velük, amely egyébként egy házasság összetartó erejének az alapköve.

Most még annyit, hogy "a nagyon erős szerelmet érzek iránta", lehet, hogy már csak a kötődésből ered. A fellobbanó szerelem egy másik folyamat. Az mindenképpen elmúlik magától kb. 1.5-2 év után. Talán a társadnál ez történt amikor "halványodni látta az érzelmeit". Itt egy másik hormon (PEA azaz PhenilEtilAmin) játszik szerepet, és csap be szintén (eredetileg jótékonyan!) minket. Ha erről is tudunk, akkor nem állunk tudatlanul, és meglepetten a törvényszerűen bekövetkező jelenség előtt.

Volna még folytatása az írásomnak, hogy a "mai kor" torz szemlélete milyen komoly társadalmi katasztrófát fog hamarosan okozni, mégpedig ezen hormonok félresiklott hatása által, de most úgy gondolom, hogy az nem ide való.

2018. aug. 7. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!